Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές(2017)
(Murder on the Orient Express)  Πρώτη προβολή: 09-11-2017

54 Βαθμολόγιο
με βάση 29 κριτικές
5.0 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ. Από τη συγγραφέα των best-sellers, Αγκάθα Κρίστι, το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι. Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.

Είδος:Δράμα, Μυστηρίου
Χώρα:Μάλτα, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Kenneth Branagh
Πρωταγωνιστούν:Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Johnny Depp
Διάρκεια:114
65
Γεράκου Γιώτα
IGN Greece
2017-11-20
Το Έγκλημα στο Οριεντ Εξπρες είναι μια γοητευτική ταινία, που απασχολείται όμως περισσότερο με το να δείξει όμορφη, παρά με το να προκαλέσει οποιοδήποτε συναίσθημα στον θεατή.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2017-11-18
Ο Μπράνα πλησιάζει διαφορετικά τον ήρωα, αναζητεί τον καλά κρυμμένο του εαυτό πίσω από την καλοντυμένη, γκουρμέ φιγούρα που ο Πουαρό αρέσκεται να παρουσιάζει. Θέλει να βγάλει στην επιφάνεια τον ψυχισμό του ήρωα, θέλει να του δώσει μια ανθρώπινη μορφή, γήινη. Σαν όλους μας.
60
zerVo
MOVIES LTD
2017-11-16
Σε γενικές γραμμές, ράγες και τροχιές, η αναψηλάφηση του σπουδαίου έργου της Agatha, δύσκολα θα αφήσει κάποιον, ακόμη και τον πιο γνώστη ή απαιτητικό, ανικανοποίητο, μιας και ρυθμό καλό διαθέτει και φημισμένα πρόσωπα στους ρόλους και κάποιες φρέσκες ιδέες που δίνουν ανανεωτική αξία στο κλασικό.
50
Γιάγκος Αντίοχος
αθηνόραμα
2017-11-14
Ο Ηρακλής Πουαρό καλείται να λύσει το αίνιγμα της δολοφονίας ενός μυστηριώδους επιχειρηματία που γίνεται μέσα στο πολυτελές τρένο, σε μια ταινία μυστηρίου που δεν εκτροχιάζεται, αλλά ούτε και μετατρέπεται –έστω και παροδικά– σε ταχεία του σασπένς.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Athens Voice
2017-11-12
Η ταινία έχει γοητεία παρά την παλιομοδίτικη αισθητική της, ενώ όπως προαναφέραμε εξυπηρετεί απόλυτα τη βασική συνθήκη στη σχέση ταινίας-θεατή, την ψυχαγωγία του τελευταίου.
50
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2017-11-10
Ο Κένεθ Μπράνα κάνει ό,τι μπορεί για να συγκεντρώσει στα βαγόνια του κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα κι ένα all star cast, έστω κι αν ο ίδιος προτιμά την υπερβολή υποδυόμενος τον Βέλγο ντετέκτιβ.
50
Θανάσης Πατσαβός
FLIX
2017-11-08
Το κλασικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι αποκτά ένα υπερπολυτελές αλλά άνισο ρετούς από τον Κένεθ Μπράνα, με τον ίδιο να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή κι ένα all-star καστ να χαραμίζεται σε αδιάφορους ρόλους.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2017-11-06
Αυτό το Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές σίγουρα θα ικανοποιήσει τους μυριάδες θιασώτες του είδους, ούτως ή άλλως. Έχει έντονο styling, εμφατικά τονισμένο από τους μόνιμους συνεργάτες του σκηνοθέτη, τον βετεράνο συνθέτη Πάτρικ Ντόιλ και τον οπερατέρ Χάρη Ζαμπαρλούκο, αλλά και μια μπαρόκ, κινηματογραφόφιλη καλλιέπεια στο ύφος που προσπερνάει την αφαίρεση του Λιούμετ.
40
Τάσος Μελεμενίδης
CINEMAGAZINE
2017-11-04
Ο Κένεθ Μπράνα μετατρέπει το εκλεπτυσμένο θρίλερ της Κρίστι σε μια θρησκευτική παραβολή κρατώντας όλες τις παθογένειες των μοντέρνων στουντιακών μεταφορών.
40
Κατερίνα Ανδρεάκου
FreeCinema
2017-11-02
Εντυπωσιακή δουλειά σε φωτογραφία και καλλιτεχνική διεύθυνση, και μερικές καλοστημένες, αν και μονίμως υπερβολικά στυλιζαρισμένες σκηνές. Κατά τα άλλα, αν αυτή θέλετε να είναι η κινηματογραφική εισαγωγή σας στον ύποπτο κόσμο της Άγκαθα Κρίστι, τότε καλύτερα αναζητήστε την πολύ πιο έντιμη – και ψυχολογικά τρομακτική – ταινία του Σίντνεϊ Λουμέτ.
6.0
irene
Ο Κένεθ Μπράνα είναι από τις χειρότερες επιλογές που θα μπορούσαν να γίνουν για το ρόλο του Ηρακλή Πουαρό. Απέχει παρασάγγας από το διάσημο ντεντέκτιβ στα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Επίσης ατυχής ήταν και η προσπάθειά του να μιμηθεί τη βελγική προφορά.

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση