Ο Μεγάλος Περίπατος της Άλκης(2017)
Πρώτη προβολή: 02-11-2017

54 Βαθμολόγιο
με βάση 9 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια ζωή που κουβαλάει μέσα της ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και ένα συγγραφικό έργο που έχει καταξιωθεί διεθνώς και συνεχίζει να καταξιώνεται, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων. Με κυρίαρχη μαρτυρία αυτήν της ίδιας της Άλκης Ζέη, αλλά και μαρτυρίες της αδελφής της Ελένης Κόκκου και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της, του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Μαργαρίτα Μαντά
Διάρκεια:88
60
Πάρις Μνηματίδης
2017-11-18
Ένα γεμάτο ζωντάνια, αλλά και μελαγχολικό ανά στιγμές, ταξίδι στο χρόνο που γοητεύει.
60
Λουκάς Κατσίκας
2017-11-16
Η ευγενής σύμπραξη των δυο γυναικών μετατρέπει το φιλμ σε μια ευλαβική συλλογή αναμνήσεων και βιωμάτων και μαζί στο χρονικό μιας ολόκληρης γενιάς που κλήθηκε σε δεδομένη στιγμή να ταχθεί απέναντι στην Ιστορία, να πάρει θέση και να ανταποκριθεί στα καλέσματα και τις συνέπειές της.
60
Αγγελική Στελλάκη
2017-11-14
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια συναρπαστική ματιά σε μία ολόκληρη εποχή της Ελλάδας και στις προσωπικότητές της και αποτελεί ένα ταξίδι από την Αθήνα στη Σάμο και από εκεί στην Τασκένδη, στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες.
60
Λήδα Γαλανού
2017-11-12
Μια συναρπαστική προσωπικότητα, με χιούμορ και χάρη, μαγνητίζει το βλέμμα και το μυαλό στην οθόνη.
60
Τάσος Ντερτιλής
2017-11-10
Παρά τη διακριτική παρουσία της κάμερας που παρακολουθεί με σεβασμό τις αφηγήσεις της Άλκης Ζέη, είναι μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση που προκαλείται σταδιακά στον θεατή, όσο ξετυλίγεται στην οθόνη μια ζωή όχι σαν παραμύθι αλλά σαν σκληρή και άδικη περιπέτεια. Και είναι το ολοζώντανο βλέμμα της ηλικιωμένης πια Άλκης που πείθει τον θεατή ότι αυτή ήταν μια περιπέτεια που άξιζε να ζήσει, ήταν η ίδια η ζωή.
60
Τατιάνα Καποδίστρια
2017-11-08
Η συγγραφέας Άλκη Ζέη αφηγείται απολαυστικά την μυθιστορηματική ζωή της, σε μια όμορφα δομημένη ταινία, που λειτουργεί συγχρόνως ως συναρπαστικό μάθημα ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας και της Αριστεράς.
50
Χρήστος Μήτσης
2017-11-06
Η Μαντά, λιτή και διακριτική, αφήνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μειλίχιο, γοητευτικά απλό λόγο της σοφής συγγραφέως, μιας γυναίκας που υπερασπίζεται χωρίς στόμφο τις αρχές της, σημείο αναφοράς για ένα θολό όσο και κραυγαλέο σήμερα.
50
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2017-11-04
Στο πολύ ενδιαφέρον αυτό ντοκιμαντέρ της, η Μαργαρίτα Μαντά καταγράφει την πολυτάραχη, πλούσια σε εμπειρίες, ζωή της συγγραφέα Άλκης Ζέη, μέσα από δικές τη αφηγήσεις καθώς και αφηγήσεις συγγενών και φίλων (ανάμεσα τους και των Μανου Ζαχαρία, Τίτου Πατρίκιου, Ροβήρου Μανθουλη).
30
Τάσος Μελεμενίδης
2017-11-02
...είναι περισσότερο ένα κειμήλιο της Ζέη προς φίλους και οικογένεια, τους συνοδοιπόρους του περιπάτου δηλαδή, παρά ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο για το ευρύτερο κοινό.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση