Ελεγεία Υπανάπτυξης(2017)
Πρώτη προβολή: 02-11-2017

48 Βαθμολόγιο
με βάση 4 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μετά από 18 χρόνια, oι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, επιστρέφουν στον τόπο της εργασίας τους. Oμως, θα συναντήσουν μόνο τα ερείπια της άλλοτε κραταιής βιομηχανίας, φέρνοντας στο μυαλό σκληρές και συνάμα ευαίσθητες αναμνήσεις. Μέσα από το πέρασμα του χρόνου και την συνειδητοποίηση τους, προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη την καταστροφική περίοδο για την βιομηχανία που έσπρωξε χιλιάδες κόσμο στην ανεργία.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Σπυρος Τέσκος και Κινηματογραφική Ομάδα Κερατσινίου
Διάρκεια:69
60
Πάρις Μνηματίδης
2017-11-08
Παρόλο που η επιλογή να κλείσει η συγκεκριμένη βιομηχανία επικρίνεται σφόδρα, δεν εξιδανικεύεται η εικόνα της και τα προβλήματα που προκαλούσε η λειτουργία της. Η κριτική είναι αμφίδρομη και πολύ σωστά θίγει και ως συνήγορος του διαβόλου κι άλλα ερωτήματα που αφορούν γενικότερα τις συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2017-11-06
Δύσκολες στιγμές, εργατικά ατυχήματα, εποχές παχιών αγελάδων, κινητοποιήσεις, και ένας απόλυτα δικαιολογημένος θυμός, που μπερδεύεται με νεφελώδη σχεδόν συνομωσιολογικά σενάρια πίσω από την αποβιομηχάνιση της χώρας –αυτά συναπαρτίζουν το ντοκιμαντέρ.
40
Χρήστος Μήτσης
2017-11-04
Βιωματική κατάθεση και ιστορικοπολιτική ανάλυση τής (κατευθυνόμενης) αποβιομηχάνισης της χώρας μας με έναν απλό, αλλά παντελώς αδιάφορο κινηματογραφικά τρόπο.
40
Ρόμπυ Εκσιέλ
2017-11-02
Ένα ντοκιμαντέρ έντιμο, επίκαιρο και χρήσιμο, που όμως δεν αποκλίνει χιλιοστό από τις συντεταγμένες μιας τυπικής δημοσιογραφικής έρευνας με talking heads.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση