Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ(2017)
(Loving Vincent)  Πρώτη προβολή: 12-10-2017

68 Βαθμολόγιο
με βάση 25 κριτικές
6.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Αρμάν Ρουλέν, γιος ταχυδρόμου, αναζητά τον Τεό, αδερφό του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Έχει στα χέρια του την τελευταία επιστολή που έγραψε ο Βίνσεντ, πριν αυτοκτονήσει. Όταν ανακαλύπτει ότι ο Τέο έχει πεθάνει, προσπαθεί να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την εκπληκτική, παθιασμένη ζωή του Βίνσεντ και να ανακαλύψει την αλήθεια για τον μυστηριώδη θάνατό του.

Είδος:Βιογραφία, Κιν. Σχέδια
Χώρα:Πολωνία, Ην. Βασίλειο
Σκηνοθέτης:Ντορότα Κομπιέλα, Χιου Γουέλτσμαν
Πρωταγωνιστούν:Ντάγκλας Μπουθ, Ρόμπερτ Γκούλαζικ, Έλινορ Τόμλινσον, Τζερόμ Φλιν
Διάρκεια:94
100
Γιάννης Ραουζαίος
myFILM.gr
2017-10-20
Το αποτέλεσμα είναι μια συγκλονιστική ψυχική κατάδυση-κατάθεση αλλά και ένας ύμνος στη δημιουργικότητα και το τραγικό μεγαλείο μιας μεγαλοφυΐας που όμως η μόνη της επικοινωνία ήταν μέσα από τα έργα της.
80
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2017-10-18
Ενδεχομένως η πλοκή να είναι κάπου απλοϊκή και σίγουρα στερούμενη του στοιχείου της έκπληξης (όλοι μάλλον γνωρίζουν πως ακριβώς πέθανε ο Βίνσεντ βαν Γκογκ), κάτι που για υπόθεση αστυνομικού μυστηρίου (όπως ουσιαστικά είναι ετούτη) μοιάζει καταστροφικό. Είναι, όμως, τέτοια η εικαστική γοητεία της, που ουδόλως αυτό ενοχλεί.
70
Ακης Καπράνος
ΤΑ ΝΕΑ
2017-10-16
Ο Αρμάν Ρουλέν, γιος ταχυδρόμου, αναζητά τον Τεό, αδερφό του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ. Έχει στα χέρια του την τελευταία επιστολή που έγραψε ο Βίνσεντ πριν αυτοκτονήσει. Σ' αυτή κρύβεται ένα «μυστήριο» που φλερτάρει έντονα με το φιλμ νουάρ. Είναι αρκετό να υποστηρίξει ολόκληρο το φιλμ; Δεν είμαι βέβαιος. Δεν το σκέφτηκα κιόλας. Χάζευα το θέαμα από την αρχή μέχρι το τέλος.
70
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2017-10-14
...πρωτότυπο κινηματογραφικό πορτρέτο που μπορεί να συγκινήσει όχι μόνον τους θαυμαστές του έργου του αλλά και κάθε κινηματογραφόφιλο.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2017-10-12
Με ωραίους διαλόγους, με αποσπάσματα από τα γράμματα του Βαν Γκογκ και με τη δημιουργία ενός σασπένς που θυμίζει αστυνομική ταινία, οι Κομπίελα και Γουέτσμαν έφτιαξαν ένα συναρπαστικό docu-δράμα, που σε κάνει να θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα το ζωγράφο και με την τόσο σημαντική επίδραση στην εξέλιξη της κατοπινής ζωγραφικής, έργο του.
60
Πόλυ Λυκούργου
FLIX
2017-10-10
Μία ταινία ζωγραφισμένη στο χέρι, μία κινηματογραφική ιμπρεσιονιστική υπόκλιση στο έργο του Βαν Γκογκ. Θα ήταν απόλυτο αριστούργημα αν το σενάριο είχε την ίδια ενέργεια και δύναμη για να ακολουθήσει τον πραγματικό θρίαμβο της φόρμας και της τεχνικής.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2017-10-08
Με τα ασπρόμαυρα φλασμπάκ και την εικαστική τελειότητα των ζωγραφικών του εικόνων, αποτελεί μια στιβαρή κατασκευή που φιλοξενεί δημιουργικά και ρευστά μια κινηματογραφικού ρυθμού και ύφους εικασία γύρω από τον Ολλανδό ζωγράφο που ξεφεύγει από τα στενά όρια της βιογραφίας.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2017-10-06
Ανεπανάληπτο τεχνικό επίτευγμα (65.000 καρέ ζωγραφισμένα στο χέρι από 125 καλλιτέχνες), το οποίο μέσα από ένα –υποτονικό– «αστυνομικό» μυστήριο προσεγγίζει εικαστικά μια επιμορφωτική ιστορική αλήθεια.
50
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2017-10-04
Το ενδιαφέρον στοιχείο του φιλμ δεν είναι τόσο η δομή και η αφήγησή του, αλλά η μέθοδός του, μια και κάθε καρέ είναι ζωγραφισμένο στο χέρι, σε μια εικαστική «μετάφραση» των πινάκων του Βαν Γκογκ: 65.000 καρέ από 125 ζωγράφους καθιστούν την ταινία αγνή χαρά για τα μάτια.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Athens Voice
2017-10-02
Ο θαυμασμός δεν κρύβεται για την εικαστική τελειότητα του φιλμ, αλλά η ιστορία πάσχει σοβαρά σε επίπεδο αφήγησης και ύφους, με τη σκηνοθεσία να βαριανασαίνει προσπαθώντας να δώσει ζωντάνια σε ένα υλικό που είναι αρκετά βαρύ και αδέξιο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση