Wild Mouse(2017)
(Wilde Maus) | Πρώτη προβολή: 05-10-2017

50 Βαθμολόγιο
με βάση 16 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στους βασιλιάδες φερόμαστε με ευγένεια! Αυτό πρεσβεύει ο καταξιωμένος μουσικοκριτικός Georg, αλλά ο ίδιος μετρά κέρματα αφού απολύθηκε από την εφημερίδα όπου έγραφε για δεκαετίες. Ενώ κρύβει την απόλυση από τη σύζυγο του, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα μείνει έγκυος, ο Georg καταστρώνει την εκδίκηση του. Στα καταχθόνια σχέδιά του τον βοηθά ένας συμμαθητής του, ο Erich. Σύντομα, η πρώην ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή του Georg εκτροχιάζεται.

Είδος:Κωμωδία, Εγκλήματος, Ρομαντική
Χώρα:Αυστρία
Σκηνοθέτης:Josef Hader
Πρωταγωνιστούν:Josef Hader, Nora von Waldstätten, Denis Moschitto, Georg Friedrich
Διάρκεια:103
70
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2017-10-20
Ένα φιλμ χάρμα οφθαλμών από όλες τις γωνιές κι αν το δει κανείς αλλά και μια πανέξυπνη μαύρη κωμωδία που θα σας διασκεδάσει με το αιχμηρό πνεύμα της.
60
Χρήστος Μήτσης
2017-10-18
Ο Χάντερ...οξυδερκής ως σεναριογράφος, δεν χαρίζεται στον ήρωά του, σαρκάζει διακριτικά με... αυστριακό χιούμορ τον περίγυρό του, αλλά διατηρεί μια ζεστή, αισιόδοξη ματιά (κυρίως για τους loser χαρακτήρες του) που φέρνει στο νου το σινεμά του Καουρισμάκι.
50
Αγγελική Στελλάκη
2017-10-16
Σίγουρα θα ξενίσει σε στιγμές το αυστριακό χιούμορ, αλλά καθώς δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να το απολαύσουμε σε ταινία στη χώρα μας, παραμένει ενδιαφέρον -έστω και αν σε στιγμές ο Γκέοργκ μοιάζει «στον κόσμο του».
50
Λήδα Γαλανού
2017-10-14
Μαύρη κωμωδία που ξεκινά ως πανέξυπνη και επίκαιρη σάτιρα των ημερών, αλλά εξελίσσεται σε μια φλύαρη φάρσα.
50
Σοφία Σταυριανίδου
2017-10-12
Ένα φιλμ που πρέπει να δει κανείς υποψιασμένα γιατί, μην ξεχνάμε, πρόκειται περί ευρωπαϊκής σάτιρας. Δύσκολο είδος σε μια δύσκολη εποχή. Έχει αποσπασματικότητα και όχι ροή, και μάλλον θα αρέσει (ίσως μόνο) σε εκείνους που γελάνε με ένα πιο εγκεφαλικό χιούμορ.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2017-10-10
...ο Χάντερ αξιοποιεί το ταλέντο του στο πικρό χιούμορ, με μπόλικο αυτομαστίγωμα, υπολογισμένες εξάρσεις και κομψές παρεμβάσεις κάτω από τους ήχους των γνωστότερων συνθετών στην Ιστορία, αλλά χωρίς ιδιαίτερη πρωτοτυπία ή, έστω, αρκετή μοχθηρία.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2017-10-08
Γενικά, πάντως, χάρη στους έξυπνους διαλόγους, και κυρίως στην άνευ όρων ερμηνεία του Χάντερ (που καταλήγει να τρέχει με το σώβρακο μες στα χιόνια), η ταινία βλέπεται ευχάριστα.
50
Ακης Καπράνος
2017-10-06
Ο ήρωας...έμπλεος οργής, παραδομένος σε μια υπαρξιακή κρίση που ο ίδιος δείχνει να μην αντιλαμβάνεται, κοντοστέκεται ως ιδανικός τραγικός ήρωας, εξόχως ερμηνευμένος από τον Γιόζεφ Χάντερ - που επίσης σκηνοθετεί. Μακάρι όμως το φιλμ να υποστήριζε μέχρι τέλους ένα βάθος σκέψης, που δείχνει να προσκρούει στις σεναριακές συμβάσεις.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-10-04
Πρώτη σκηνοθετική απόπειρα στον κινηματογράφο του γνωστού στη χώρα του την Αυστρία θεατρικού ηθοποιού Γιόζεφ Χάντερ, ο οποίος κρατώντας τον ρόλο ενός «ξινού», «σπαστικού» αλλά και ξύπνιου μουσικοκριτικού που χάνει τη δουλειά του, πέτυχε μια ανάλαφρη αλλά οξεία σάτιρα της σύγχρονης αυστριακής αστικής κοινωνίας.
40
Γιώργος Νυκταράκης
2017-10-02
Έχει τις στιγμές της, βγάζει σε ορισμένα σημεία γέλιο, αλλά υπάρχουν και αρκετά σημεία που δεν καταφέρνει να μας αγγίξει ή να μας ενθουσιάσει.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση