Πόρτο(2016)
(Porto)  Πρώτη προβολή: 28-09-2017

47 Βαθμολόγιο
με βάση 15 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Τζέικ και η Μάτι είναι δύο νέοι σε ξένη πόλη, το λιμάνι Πόρτο στα βόρεια της Πορτογαλίας, οι οποίοι κάποτε είχαν μια σύντομη επαφή. Ένα μυστήριο παραμένει στις στιγμές που μοιράζονται, και αναζητώντας τις μνήμες, απελευθερώνουν τα έγκατα μιας νύχτας, δίχως αναστολές από τις συνέπειες του χρόνου.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Πορτογαλία, Γαλλία, Πολωνία, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Γκέιμπ Κλίνγκερ
Πρωταγωνιστούν:Άντον Γιέλτσιν, Λούσι Λούκας, Πάουλο Καλατρέ, Φρανσουάζ Λεμπρίν
Διάρκεια:76
60
Αντώνης Γκούμας
Cinepivates
2017-09-20
Μπορεί κάποιους να ξενίσουν οι αλλαγές στο ύφος ή η τομή σε κεφάλαια. Αποπνέει όμως έναν συνεχόμενο θλιμμένο ερωτισμό, ενώ οι ερωτικές σκηνές ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι αρκετά καλές τόσο σε ρεαλισμό όσο και αισθητική αξία.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
FLIX
2017-09-18
Η ιστορία του ρομάντζο του δεν είναι ακριβώς πρωτότυπη, αλλά ο τρόπος που ο Κλίνγκερ την αφηγείται και κυρίως την κινηματογραφεί δίνει στο υλικό του την αίσθηση ενός άχρονου ρομάντζου, μιας ιστορίας της οποίας η συναισθηματική παλέτα αντηχεί με κάποιο τρόπο απόλυτα αληθινή σε όλους όσους έζησαν ή φαντασιώθηκαν έναν εν δυνάμει μεγάλο έρωτα.
50
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2017-09-16
Στοιχεία λυρισμού και μυστηρίου, σε μια τρυφερή, ατμοσφαιρική ταινία σε παραγωγή του Τζιμ Τζάρμους, από τις τελευταίες με πρωταγωνιστή τον Αντον Γέλτσιν που έφυγε, πρόωρα, το 2016.
50
Τάσος Μελεμενίδης
LiFO
2017-09-14
Με τα ευρήματα του γυρίσματος σε φιλμ 8 και 16 mm, το Πόρτο, τα κτίρια, τα καφέ και οι δρόμοι του γίνονται ο βασικός ήρωας ως εικόνα μιας Ευρώπης που εξαφανίζεται, με την ιστορία του ζευγαριού να παρεμβάλλεται περισσότερο ως φλυαρία παρά ως ενίσχυση αυτών των εικόνων.
50
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2017-09-12
Μια μελαγχολική μινιατούρα η οποία, επηρεασμένη από τους Τζάρμους (παραγωγός του φιλμ) και Λινκλέιτερ, στοχάζεται πάνω στο χρόνο και στη σχέση του με τις ανθρώπινες επιθυμίες.
50
Ακης Καπράνος
ΤΑ ΝΕΑ
2017-09-10
...έχουμε τρεις ματιές σε μια σχέση. Τη ματιά του Τζέικ, τη ματιά της Ματί, και μια «συλλογική» και των δύο, στην αναπόληση μιας σχέσης που κρύβει μέσα της γνήσιο ρομαντισμό και γλυκόπικρη οδύνη.
40
Αλέξανδρος Κυριαζής
FilmBoy
2017-09-08
Κλασσική "boy-meets-girl σε ξένη πόλη" ιστορία, με το ανακατεμένο αλλά όχι περίπλοκο τρόπο που η ιστορία τους ξεδιπλώνεται να έχει ένα ιδιαίτερο σκηνοθετικό ενδιαφέρον, όμως δυστυχώς αυτή, υπό ιδανικές συνθήκες, δε θα έπρεπε να ξεπερνάει τα σαράντα με σαράντα-πέντε λεπτά, με τα υπόλοιπα τριάντα της να σπαταλιούνται σε ανούσια υπερφίαλα travelling πάνω στον πρωταγωνιστή, σαν ένα πρόωρο in memoriam.
40
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
2017-09-06
Βραδύτητα στην αφήγηση του Γκέιμπ Κλίνγκερ, κάδρα και φωτισμός που θυμίζουν Τζάρμους με την πρωτοτυπία να εναλλάσσεται το φορμάτ και φυσικά η ίδια ιστορία τρεις φορές, από ένα συμπαθητικό ζευγάρι από το οποίο ο Άντον Γιέλτσιν έχει προηγούμενη εμπειρία στο «Ιστορία αγάπης».
30
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Athens Voice
2017-09-04
...έχει μεν ενδιαφέρον –που εντείνεται λόγω της υπέροχα κινηματογραφημένης πόλης και των ρεαλιστικών ερωτικών σκηνών– αλλά και δυσκολίες στο να διατυπωθεί κάτι περισσότερο από το προβλέψιμο «έρως εστί...».
20
Βαρβάρα Κοντονή
FreeCinema
2017-09-02
Το «Πόρτο» δεν σώζεται σε κανένα επίπεδο, παρά τη μικρή του διάρκεια.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση