Ακόμη Κρύβομαι για να Καπνίσω(2016)
(A Mon Age Je Me Cache Encore Pour Fumer / I Still Hide to Smoke)  Πρώτη προβολή: 21-09-2017

53 Βαθμολόγιο
με βάση 14 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στην καρδιά ενός χαμάμ, μακριά από το επικριτικό βλέμμα των ανδρών, των μητέρων, των εραστών, των παρθένων και των φανατικών ισλαμιστών, μπλέκονται πισινοί με μπούργκες, κι έρχονται αντιμέτωποι, ανάμεσα σε γέλια, δάκρυα, ξεσπάσματα θυμού, τη Βίβλο και το Κοράνι... πριν τη λάμψη ενός στιλέτου και τη σιωπή του Θεού.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γαλλία, Ελλάδα, Αλγερία
Σκηνοθέτης:Ραϊανά Ομπερμάγιερ
Πρωταγωνιστούν:Χιάμ Αμπάς, Μπιγιουνά, Νάντια Κατσί, Νασίμα Μπενσισού
Διάρκεια:90
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2024-01-20
Μια ταινία δυνατή, γυρισμένη με φρεσκάδα και με όλες τις γυναίκες έξοχες στους ρόλους τους.
60
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
2024-01-18
Αν και συναισθηματικά φορτισμένη, η δημιουργός καταφέρνει να βρει χαραμάδες φωτός και τελικά αποτυπώνει έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, όπου η γυναικεία φύση πρωταγωνιστεί, αποδεικνύοντας ότι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης μας ενώνουν κοινές επιθυμίες και ανάγκες.
60
Στράτος Κερσανίδης
kersanidis.wordpress.com
2024-01-16
Μια πολύ δυνατή, ιδεολογικά τουλάχιστον, ταινία, ένα φεμινιστικό μανιφέστο για τις γυναίκες στον αραβικό κόσμο.
60
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
2024-01-14
Η σκηνοθέτρια Ραϊάνα, που γεννήθηκε στην Αλγερία τη δεκαετία του '90 όταν το Ισλαμικό Μέτωπο Σωτηρίας θέσπιζε νόμους εναντίον των γυναικών, έχει χειριστεί αρκετά καλά ένα θεατρικό έργο που είδε στο Παρίσι.
50
Λήδα Γαλανού
FLIX
2024-01-12
Αυτή η γυναικεία συνύπαρξη, η εγγύτητα του δέρματος, οι απαλοί τόνοι που αποτυπώνει την ανθρώπινη φύση χωρίς πολιτικό και κοινωνικό χρωματισμό, είναι γοητευτικό, κινηματογραφικά γόνιμο και συγκινητικό, παρά τα γέλια και τους τσακωμούς που ταρακουνούν συχνά-πυκνά τις ηρωίδες.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2024-01-10
Η ομορφιά της ταινίας (που δεν κρύβει τη θεατρική «καταγωγή» της) είναι ότι αντιμετωπίζει τις γυναίκες επί ίσοις όροις: τα γυμνά σώματα δεν είναι μόνο στιλπνά αλλά και με ατέλειες, κουρασμένα, καταπονημένα.
40
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2024-01-08
Διασκευή ενός διδακτικού θεατρικού της ίδιας της σκηνοθέτιδας, το οποίο έχει περισσότερο πολιτικοκοινωνική παρά κινηματογραφική αξία.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2024-01-06
Οι συμβολισμοί είναι πηχτοί, τα θέματα συμπυκνωμένα και γενικόλογα και ο τόνος μονίμως στα κόκκινα, σε τέτοια ντεσιμπέλ που η έμπειρη Χιάμ Αμπάς ξεφεύγει σε μια μόνιμα θυμωμένη υπερβολή και οι αντιπαραθέσεις, όπως και οι στιγμές της εκτόνωσης, αντί να εκφέρονται ανάλογα με την περίσταση, εκτοξεύονται συλλήβδην σαν ρουκέτες, με ύφος κρίσιμων εξετάσεων για δραματική σχολή.
40
Βικτωρία Μιχαήλ
FreeCinema
2024-01-04
Αν δεν πετάς τη σκούφια σου για την υπό το Κοράνι κουλτούρα εν γένει, ε, μην το λουστείς.
30
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Athens Voice
2024-01-02
Βραβείο κοινού για τη θεατρίζουσα δημιουργία της Ομπερμέγιερ που διασκευάζει εν θερμώ και με περίσσευμα διδακτισμού ένα δικό της θεατρικό που γυρίστηκε στο Μπέη Χαμάμ της Θεσσαλονίκης.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση