Πλανητάριο(2016)
(Planetarium)  Πρώτη προβολή: 17-08-2017

39 Βαθμολόγιο
με βάση 10 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Παρίσι, τέλη της δεκαετίας του '30. Η Κέιτ και η Λόρα Μπάρλοου, δύο νεαρές κοπέλες και μέντιουμ, ολοκληρώνουν την περιοδεία τους. Γοητευμένος από το χάρισμά τους, ένας πανίσχυρος Γάλλος παραγωγός, ο Αντρέ Κορμπέν, τις προσλαμβάνει για μια πολύ φιλόδοξη ταινία. Στη δίνη του κινηματογράφου, των πειραμάτων και των συναισθημάτων, η νέα αυτή οικογένεια δε μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σύντομα στην Ευρώπη.

Είδος:Δράμα, Φαντασίας
Χώρα:Γαλλία, Βέλγιο
Σκηνοθέτης:Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι
Πρωταγωνιστούν:Νάταλι Πόρτμαν, Λίλι Ρόουζ Ντεπ, Εμανουέλ Σαλανζέ, Λουί Γκαρέλ
Διάρκεια:105
60
Θ. Δημητρόπουλος
efsyn.gr
2024-01-20
Σε μια κατασκευή αβέβαιου σχήματος και υφής, μια στιβαρή αισθητική ματιά και η καθοδήγηση ενός απολαυστικού πρωταγωνιστικού διδύμου μπορεί και να είναι αρκετές. Εξάλλου τι είναι και το σινεμά, αν όχι μια ερμηνευτική τέχνη γεμάτη φαντασία;
60
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
FLIX
2024-01-18
Η Νάταλι Πόρτμαν και η Λίλι Ρόουζ Ντεπ σε ένα σαγηνευτικό (αν και κατά στιγμές υπερφορτωμένο) παιχνίδι μυστικισμού, έρωτα, πολέμου και την ίδιας μαγείας του σινεμά.
50
Θόδωρος Γιαχουστίδης
Movies Ltd
2024-01-16
Πολύ παράξενη είναι τούτη η ταινία της Zlotowski. Κι αυτό έχει διπλή έννοια: και καλή και κακή. Θέλω να πω, δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί το κοινό σε μια ταινία με τόσο χαλαρή δραματουργία. Τόσο γεμάτη ιδέες που όμως είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους πολύ χαλαρά. Και που καμιά τους δεν αναπτύσσεται στο βαθμό που της αξίζει.
40
Αλέξανδρος Κυριαζής
FilmBoy
2024-01-14
Ο εξαιρετικός τεχνικός τομέας του Planetarium μπορεί να αποδεικνύει ότι η σκηνοθέτιδα του είναι σπουδαία κινηματογραφίστρια, αλλά δυστυχώς στα συνολικά δημιουργικά της καθήκοντα μένει μετεξεταστέα.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2024-01-12
Ρομάντζο, μυστήριο, πολιτική, σινεμά και αποκρυφισμός είναι τα συστατικά ενός φιλμ που δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του αλλά δεν ξέρει πως να τις βγάλει στο πανί!
30
Γιάγκος Αντίοχος
αθηνόραμα
2024-01-10
Έχοντας στο μυαλό της περισσότερο τις αλληγορίες πάνω στο κινηματογραφικό μέσο και το ατελείωτο φροϊδικό παιχνίδι πάνω στο συνειδητό και το ασυνείδητο, η Ζλοτόφσκι ξεχνάει να «στερεώσει» το σεναριακό της σκελετό και να παραδώσει μια ιστορία με ειρμό.
30
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2024-01-08
Μια δουλειά σε κατάλληλα δημιουργικά χέρια, δύο ερμηνεύτριες σε οσκαρικές στιγμές, αλλά συνολικά ένα φιλμ που σε αφήνει σεναριακά έκθετο σε όλες του τις εκφάνσεις.
30
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2024-01-06
Παρά το επιμελημένο στήσιμο του «Planetarium» ‒ παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει Πλανητάριο στην ταινία...
30
Απόστολος Κίτσος
MOVE IT
2024-01-04
Κάπου μεταξύ μιας φαντασιακής απεικόνισης της πραγματικότητας που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου και τελικά δεν τα καταφέρνει πέφτοντας στη δίνη μιας ιστορίας χωρίς ειρμό, στόχευση, αυτογνωσία και μέτρο.
20
Βαρβάρα Κοντoνή
FreeCinema
2024-01-02
Στραφταλιζέ αχταρμάς και υποπλοκές της υποπλοκής (ω, υποπλοκή!) σε μια ταινία που δεν βγάζει το παραμικρό νόημα, με το σενάριο των Ζλοτόφσκι και Καμπιγιό να μην έχει κανέναν εμφανή προσανατολισμό, από την αρχή μέχρι και το (βασανιστικό) τέλος.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση