Ο Πιλότος(2016)
(Koblic)  Πρώτη προβολή: 06-07-2017

45 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

1977, Αργεντινή. Η στρατιωτική δικτατορία αποφασίζει να εκτελέσει πολιτικούς κρατουμένους ρίχνοντας τους στη θάλασσα από πολεμικά αεροσκάφη. Ο σμηναγός Τόμας Κόμπλικ είναι πιλότος σε μία από τις πτήσεις. Συνειδητοποιώντας τη μοίρα των επιβατών του έχει βρεθεί σε ένα από τα πια πιο αγωνιώδη σταυροδρόμια της ζωής του. Καθώς η δικτατορία απλώνει τα πλοκάμια της σε κάθε σπιθαμή της χώρας, ο Κόμπλικ προσπαθεί να κρυφτεί στην άγρια και διεφθαρμένη Αργεντινή.

Είδος:Δράμα, Θρίλερ, Εγκλήματος
Χώρα:Αργεντινή
Σκηνοθέτης:Sebastián Borensztein
Πρωταγωνιστούν:Ricardo Darín, Oscar Martínez, Inma Cuesta, Marcos Cartoy Díaz
Διάρκεια:92
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2014-06-20
Ετσι, με πολύ έξυπνο τρόπο η ταινία αποκτά την εικόνα ενός πανέμορφα γυρισμένου ερωτικού δράματος που αλληθωρίζει ελαφρώς προς την πλευρά του «Ο ταχυδρόμος κτυπά πάντα δύο φορές» χωρίς να ξεχνά το ψυχολογικό υπόβαθρό του, με τον ήρωα να παλεύει διαρκώς με τη συνείδησή του.
50
Θανάσης Πατσαβός
FLIX
2014-06-18
Ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος Σεμπάστιαν Μπόρενζταϊν («Η Αγελάδα που Επεσε από τον Ουρανό») εγκαταλείπει σε αυτό το πρώτο επίπεδο τις όποιες πολιτικές διαστάσεις για να αφιερωθεί ολοκληρωτικά σε ένα μεθοδικό θρίλερ χαρακτήρων με αρκούντως αγχωτική αλλά μάλλον προβλέψιμη πορεία.
50
Τάσος Μελεμενίδης
LiFO
2014-06-16
Χωρίς μεγάλες εντάσεις, αλλά με τον Ρικάρντο Νταρίν να πιστοποιεί πως είναι ένας από τους λίγους ηθοποιούς στον κόσμο που αξίζει να δεις οποιοδήποτε φιλμ στο οποίο παίζει μόνο και μόνο για τη δική του παρουσία, ο Πιλότος προστίθεται, δίχως να προσθέτει κάτι καινοτόμο, στην πλούσια φιλμογραφία της χώρας με θέμα τα χρόνια της δικτατορίας του Βιδέλα και τα φρικτά, κρυφά γεγονότα που τη σημάδεψαν.
40
Αγγελική Στελλάκη
in.gr
2014-06-14
Ο σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Μπορενστάιν (Η Αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό) δεν επικεντρώνεται στη σκοτεινή σελίδα της δικτατορίας, αλλά μετατρέπει την ταινία του σε ένα κλασικό γουέστερν, σε μία αναμέτρηση καλού – κακού.
40
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα.gr
2014-06-12
Έτσι, όσο η αφηγηματική δεξιότητα και οι στιβαρές ερμηνείες, με κορυφαία αυτήν του Όσκαρ Μαρτίνεζ («Ο Επιφανής Πολίτης» ), δεν αφήνουν το ενδια­φέρον να χαθεί ολοκληρωτικά, η καλοστημένη πολιτική καταγγελία­ του Μπόρενσταϊν τροχοδρομεί­ χωρίς αναταράξεις, δεν απογειώνεται ποτέ όμως από το κινηματογραφικό έδαφος.
30
Βαρβάρα Κοντoνή
FreeCinema
2014-06-10
Ταινία φτιαγμένη θαρρείς με... θερινές βλέψεις, «Ο Πιλότος» είναι προορισμένος να ξεχαστεί σύντομα (την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δηλαδή), παρά την παρουσία του Ρικάρντο Νταρίν που λειτουργεί ως αναγνωρίσιμο «σιγουράκι» για την επόμενη κινηματογραφική σου εξόρμηση.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση