Η Μούμια(2017)
(The Mummy) | Πρώτη προβολή: 15-06-2017

28 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η ασφαλώς θαμμένη, εδώ και 5000 χρόνια, κάπου βαθιά στην έρημο, Αιγύπτια βασίλισσα Άμανετ (Σοφία Μπουτέλα) «ζωντανεύει» και αναζητά τρόπους να κυριαρχήσει στο σύγχρονο κόσμο, σκορπίζοντας γύρω της τον τρόμο. Σε έναν ιδιότυπο κόσμο θεών και τεράτων, η διαφορά μεταξύ καλού και κακού γίνεται, πολλές φορές, ιδιαίτερα δυσδιάκριτη και οι θυσίες μοιάζουν μονόδρομος.

Είδος:Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Alex Kurtzman
Πρωταγωνιστούν:Tom Cruise, Annabelle Wallis, Sofia Boutella, Russell Crowe
Διάρκεια:110
40
Ηλίας Φραγκούλης
2014-06-20
Το μικρό twist της κλιμάκωσης είναι καλοδεχούμενο, όμως η «Μούμια» έχει ήδη προσπαθήσει να είναι τόσα διαφορετικά πράγματα μαζί που το φινάλε δεν ξεφεύγει του αισθήματος της εξάντλησης. Και είναι ίσως λίγο κρίμα, γιατί καλά συστατικά υπήρχαν, η παραγωγή είναι άψογη, ο Κρουζ κάνει ότι χρειάζεται με το βάρος ενός star που φαίνεται ότι φθείρεται (ίσως και επίπονα) στα δικά του stunts, αλλά... ως εκεί.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2014-06-18
Η ταινία έχει τον άχαρο ρόλο του λανσαρίσματος, συνεπώς και του καλωσορίσματος, με όσο πιο επιθετικό τρόπο μπορεί, μιας σειράς γεγονότων και ηρώων που υπόσχονται συνέχεια αλληλεξάρτησης.
30
Χρήστος Μήτσης
2014-06-16
Το Dark Universe της Universal εγκαινιάζεται με μια σκοτεινή περιπέτεια με ελάχιστες θεαματικές σκηνές και ακόμη λιγότερες σεναριακές εμπνεύσεις, πολλά ψηφιακά εφέ κι έναν αμήχανο Τομ Κρουζ.
20
Θανάσης Πατσαβός
2014-06-14
Η Universal ξεκινά την αναβίωση των κλασικών τεράτων της, αλλά καθόλου δεν μας πείθει ότι άξιζε να ξυπνήσει τη μούμια από τον τάφο της.
20
Αγγελική Στελλάκη
2014-06-12
Ο Κρουζ αναλαμβάνει ρίσκο με έναν τέτοιο ρόλο, αλλά δεν καταφέρνει να δώσει νέα πνοή σε μια ιδέα που έχουμε δει πάρα πολλές φορές στο σινεμά. Όχι μόνο αυτό, αλλά η Μούμια είναι μια μάλλον κακή ταινία της οποίας η ιδέα εξαντλείται σύντομα. Η Σοφία Μπουτέλα είναι η μόνη που καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού, ωστόσο δεν καταφέρνει το ίδιο και ο Τομ Κρουζ, ενώ η παρουσία του Ράσελ Κρόου δεν είναι ικανή να σώσει την ταινία.
20
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2014-06-10
Μια περιπέτεια χωρίς σταματημό σε αυτό το θεαματικό αλλά κατά βάση άδειο b movie, που σου δίνει την εντύπωση παραμορφωμένου συγγενούς του «Ιντιάνα Τζόουνς», χωρίς τίποτα από τη χάρη του.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση