Ξα Μου(2016)
Πρώτη προβολή: 15-06-2017

40 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η απάντηση του Τζώνη στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι το να φτιάξει κι αυτός το «δικό του σπήλαιο». Από τη γυναίκα και τα παιδιά του όμως, ως τους τυχαίους συνοδοιπόρους του στην Κρήτη, θα παρακινηθεί σε ανοίκεια, απρόοπτα και αναζωογονητικά βιώματα κοντά στη γη και τη φύση που ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με την ίδια τη δύναμη και τη θέληση του εαυτού του, με την «εξά» του και με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα βλέπουμε.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Kλειώ Φανουράκη
Πρωταγωνιστούν:Γιώργος Χωραφάς, Σοφία Χίλλ, Ζωή Χωραφά, Λευτέρης Ελευθερίου
Διάρκεια:87
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2014-06-20
Ο φακός της Φανουράκη «χαϊδεύει» με «αντιφολκλόρ» διάθεση και ειλικρινή αγάπη τη φύση του νησιού (σε σημεία λιγότερο τουριστικά από τα παραλιακά) και ο ερασιτέχνης ηθοποιός Γιώργος Σμπώκος (αγρότης στην πραγματικότητα) «κλέβει» την παράσταση παίζοντας κατά μια έννοια την αλληλεγγύη: τον άνθρωπο που θα δώσει τη χείρα βοηθείας στον Τζώνυ, τον φίλο που θα σταθεί δίπλα του στη δύσκολη στιγμή.
50
Αγγελική Στελλάκη
2014-06-18
Το «Ξα Μου» είναι μία ερωτική επιστολή στην Κρήτη, η οποία παρά τις αμήχανες στιγμές της -που δικαιολογούνται, καθώς πρόκειται για πρώτη απόπειρα της σκηνοθέτιδος- θα κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2014-06-16
Μια διαφορετική ματιά στη σύγχρονη Ελλάδα, που μετριάζεται από το συγκαταβατικό σενάριο και την ωραιοποιημένη διεύθυνση στους ηθοποιούς.
30
Λήδα Γαλανού
2014-06-14
Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Κλειούς Φανουράκη, μια περιήγηση στην Κρητική Γη γεμάτη φως αλλά και τουριστικά κλισέ.
30
Παναγιώτης Παναγόπουλος
2014-06-12
Θα προσέξεις την κρητική φύση και τα καλά της και θα εκτιμήσεις το πώς παρουσιάζεται, ειδικά αν έχεις πάει στο νησί. Από την άλλη πλευρά, η ιστορία δεν έχει την ανάπτυξη που θα όφειλε, ειδικά με την επικαιρότητα του θέματος.
30
Χρήστος Μήτσης
2014-06-10
Προσχηματικό δράμα που ξεκινά σαν κοινωνική καταγγελία και ολοκληρώνεται σαν διαφημιστικό του ΕΟΤ για τις ομορφιές της λεβεντογέννας μεγαλονήσου.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση