Σιντ Και Νάνσυ(1986)
(Sid and Nancy) | 

72 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Βιογραφία του μπασίστα των Sex Pistols, Σιντ Βίσιους, και της κοπέλας του, Νάνσυ Σπάνγκεν. Η ιστορία τους ακολουθεί και μετά τη διάλυση του πρωτοποριακού πανκ γκρουπ ως την τραγική τους κατάληξη.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα, Ρομαντική
Χώρα:Ην. Βασίλειο
Σκηνοθέτης:Alex Cox
Πρωταγωνιστούν:Gary Oldman, Chloe Webb, David Hayman, Debby Bishop
Διάρκεια:112
80
Τάσος Χατζηευφραιμίδης
2014-06-20
Ρομαντικό μέσα στην παρακμή του και τρυφερό μέσα στη σκληρότητά του, το «Σιντ και Νάνσι» είναι μια κραυγή που δεν έχει σταματήσει να αντηχεί τριάντα ένα χρόνια τώρα, ένα χρονικό μιας ολόκληρης εποχής κι ενός κινήματος που σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στα πάντα, μια ταινία που φλέγεται και χορεύει η ίδια πάνω στις στάχτες της, μα πάνω απ' όλα μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία που σας καλεί να καταστραφείτε μαζί της.
80
Χρήστος Μήτσης
2014-06-18
Μια σκοτεινή, οργισμένη ωδή στο εν συγχύσει επαναστατικό lifestyle του πανκ κινήματος.
70
Νίκος Παλάτος
2014-06-16
Το ξεκίνημα, η δομή, αλλά και η κατάληξη της ταινίας, θα μπορούσε ίσως να συγκριθεί με αυτήν του σαιξπηρικού «Ρωμαίος και Ιουλίετα», με την ηρωίνη να έχει γίνει εδώ το σύγχρονο δηλητήριο.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2014-06-14
Περισσότερο από το rock'n'roll χάος του μπασίστα των Sex Pistols και της φίλης του αξίζει η μηδενιστική απόδοση της καταβύθισής τους στην ηρωίνη, μια ζοφερή ελεγεία ανατριχιαστικά κακόφωνη στη σιωπή της.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2014-06-12
O βρετανός σκηνοθέτης Αλεξ Κοξ αποτίει φόρο τιμής στον πιο υπερτιμημένο «μουσικό» της ιστορίας του ροκ εντ ρολ με έναν αποκαλυπτικό Γκάρι Ολντμαν εντελώς μέσα στο πετσί του ήρωα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση