Μια Πόλη Δίπλα Στη Θάλασσα(2016)
(Manchester by the Sea) | Πρώτη προβολή: 16-02-2017

68 Βαθμολόγιο
με βάση 8 κριτικές
6.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Lee επιστρέφει στη μικρή πόλη, όπου γεννήθηκε, με αφορμή τον θάνατο του αδελφού του και το γεγονός ότι αναλαμβάνει την κηδεμονία του ανήλικου ορφανού ανιψιού του. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπος με την αποξενωμένη γυναίκα του και όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Kenneth Lonergan
Πρωταγωνιστούν:Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler, Lucas Hedges
Διάρκεια:137
90
Κατερίνα Ανδρεάκου
2014-06-20
Σας το δηλώνω ξεκάθαρα εξαρχής: δεν πρόκειται να βρείτε εύκολα ταινία του σύγχρονου – τουλάχιστον – παγκόσμιου σινεμά που να αφηγείται με περισσότερη ωμή ειλικρίνεια, ρεαλισμό και πολυεπίπεδη ευκρίνεια τις συνέπειες του ψυχικού πόνου και της ανελέητης προσωπικής ενοχής στον επακόλουθο χρόνο μιας ανθρώπινης τραγωδίας.
80
Αγγελική Στελλάκη
2014-06-18
Χαμηλών τόνων, αλλά υψηλής συναισθηματικής αξίας, η ταινία του Λόνεργκαν (You Can Count on Me) μιλά για όλα αυτά που δεν τολμούμε να πούμε, για τον πόνο που κουβαλάμε μέσα μας και για τη ζωή που -όπως και να 'χει- πρέπει να συνεχίζεται.
80
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2014-06-16
Χωρίς ποτέ να καταφεύγει στην ευκολία του μελό, ο σκηνοθέτης που γνωρίσαμε πριν από αρκετά χρόνια με την ταινία «Στηρίξου πάνω μου» κρατά τον θεατή σφιχτά από το χέρι και τον οδηγεί σε ένα δύσκολο ταξίδι ανθρώπινων καταστάσεων, το οποίο μέχρι σήμερα έχει συγκινήσει όχι μόνο το κοινό αλλά και τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2014-06-16
Ο Λόνεργκαν έχει πιάσει εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο στην ανάπτυξη όλων των χαρακτήρων, ακόμη και των εντελώς περιφερειακών που εμφανίζονται για μερικά δευτερόλεπτα.
70
Μανώλης Κρανάκης
2014-06-12
To απέριττα συγκινητικό αλλά και ταυτόχρονα αστείο με τους δικούς του όρους φιλμ του Κένεθ Λόνεργκαν.
70
Παναγιώτης Αχτσιόγλου
2014-06-10
Συνοψίζοντας, η «Πόλη δίπλα στη θάλασσα» είναι ένα φιλμ που σε κανένα του σημείο δεν αφήνει να αναπνεύσεις ελεύθερα, παρότι οι εικόνες του συντίθενται (αντιφατικά θαρρείς) με πολύ μεγάλο εστιακό βάθος. Σκιαγραφώντας έμμεσα μια ανυπολόγιστη τραγωδία, που από μόνη της ως γεγονός είναι ικανή να προκαλέσει αλυσιδωτά άλλες μικρές τραγωδίες στον απόηχό της, ψάχνει διακριτικά τη λύτρωση από τον βαθιά προσωπικό πόνο μέσω μιας επώδυνης και βασανιστικής διαδικασίας επούλωσης του τραύματος.
60
Χρήστος Μήτσης
2014-06-08
Ένα καλογραμμένο, καλοπαιγμένο αν και άνισο στην εκβιαστική προσπάθειά του να συγκινήσει δράμα πάνω στην απώλεια, στο πένθος και στα τραύματα του παρελθόντος.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2014-06-06
Ειλικρινά, με μια ιστορία ασήμαντη, με ελάχιστο βάθος ανάπτυξης σε χαρακτήρες (αν μπορείς να τους αποκαλέσεις έτσι...), με μια τόσο εξόφθαλμη υπερβολή και υπερτονισμό του δράματος, γιατί έχει φτάσει μέχρι εδώ τούτο το ασπόνδυλο πυροτέχνημα «τραγωδίας», που χρονοτριβεί άσκοπα, σκορπίζοντας και κάποια εμβόλιμα πλάνα τοπίων και φύσης (δίχως καμία λογική);
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση