Ο Εμποράκος(2016)
(Forushande) | Πρώτη προβολή: 12-01-2017

76 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Εμάντ και η Ράνα, αναγκάζονται να αφήσουν το ετοιμόρροπο διαμέρισμα τους και να μεταφερθούν σ' ένα διαμέρισμα στην Τεχεράνη. Η σχέση τους αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, Ο Θάνατος του Εμποράκου, συνεχίζεται.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ιράν
Σκηνοθέτης:Asghar Farhadi
Πρωταγωνιστούν:Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi, Mina Sadati
Διάρκεια:125
80
Αγγελική Στελλάκη
2014-06-20
Ο Φαραντί αντιπαραβάλλει την ιστορία του ζευγαριού με το θεατρικό του Άρθουρ Μίλερ και πολύ επιτυχημένα τοποθετεί στο επίκεντρο της ιστορίας έναν ηθοποιό: έναν άνθρωπο που υποκρίνεται κατ΄επάγγελμα, ο οποίος, όμως, δεν μπορεί να υποκριθεί στην πραγματικότητα.
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2014-06-18
Με τον Εμποράκο, ο Ιρανός δημιουργός Ασγκάρ Φαραντί επιχειρεί μια αναλογία που του βγαίνει απόλυτα, διακριτικά και ευαίσθητα.
80
Χρήστος Μήτσης
2014-06-16
Ένα αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο και σεναριακά κεντημένο κοινωνικό δράμα πολλαπλών αναγνώσεων, το οποίο «ξαναδιαβάζει» δημιουργικά το αριστουργηματικό θεατρικό του Άρθουρ Μίλερ.
80
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2014-06-14
Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσα μπορεί να χωρέσει ο Φαραντί μέσα στον περιορισμένο χώρο ενός διαμερίσματος χωρίς να πέσει σε καμία σεναριακή παγίδα. Αντιθέτως, καταφέρνει να κλιμακώσει την ταινία και να κρατά τον θεατή σφιχτά από το χέρι, με κομμένη την ανάσα.
70
Πόλυ Λυκούργου
2014-06-12
Ο Ασγκάρ Φαραντί παρατηρεί το σύγχρονο Ιράν με το μοναδικό του βλέμμα - άνδρες, γυναίκες, χώρα σε κατεδάφιση. Ρόλοι, σύμβολα, παραδόσεις που πρέπει να επαναξεταστούν.
70
Βικτωρία Μιχαήλ
2014-06-10
Αδύνατο να διαφύγει της προσοχής του εν γένει art-house κοινού (θα εκτιμήσουν τα γνωρίσματα του master όσο ποτέ πριν) και εννοείται του fan club τού Φαραντί (η αισθητά πιο hardcore σπουδή του), προσφέρεται όμως και για τους μη εξοικειωμένους με το oeuvre του που ψάχνουν ποιοτικό πράμα στις αίθουσες.
70
Νεκτάριος Σάκκας
2014-06-08
Ο Ασγκάρ Φαραντί καταπιάνεται με το εμβληματικό θεατρικό «Ο Θάνατος Του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ, σε μια ανατρεπτική, τολμηρή διασκευή που θα μνημονεύουμε για καιρό.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση