Σιωπή(2016)
(Silence) | Πρώτη προβολή: 05-01-2017

66 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
6.8 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Πορτογάλος ιεραπόστολος Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα για να εμψυχώσει τους καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες, αλλά και να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος δεν άντεξε τα πολλαπλά μαρτύρια. O Ροντρίγκες θα βρεθεί, κι αυτός, σύντομα μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα αλλά κυρίως μπροστά στη σιωπή του Θεού, ο οποίος μοιάζει να αποδέχεται τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του.

Είδος:Δράμα, Ιστορική
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Martin Scorsese
Πρωταγωνιστούν:Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano
Διάρκεια:161
80
Μανώλης Κρανάκης
2014-06-20
Ας κρατήσουμε 161 λεπτά σιγής για το έργο ζωής του Μάρτιν Σκορσέζε, μια ταινία που μιλάει με όρους σπουδαίου σινεμά για όλα όσα θα χωρίζουν πάντα τους ανθρώπους από την πίστη τους.
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2014-06-18
Ο Σκορσέζε καταθέτει τη σκέψη του με λιτότητα και δέος, χωρίς κινηματογραφικούς εκβιασμούς και άσχετα με το θέμα διλήμματα.
80
Χρήστος Μήτσης
2014-06-16
Ένας υπαρξιακός, τελετουργικών ρυθμών και υποβλητικών εικόνων Σκορσέζε διασκευάζει με φιλοσοφικό σεβασμό και σκηνοθετικό δέος ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Σιουσάκου Έντο πάνω στη σιωπή του θεού και στο εκκωφαντικό ανθρώπινο μαρτύριο.
80
Λουκάς Κατσίκας
2014-06-14
Με βασικό σύμμαχό του τις υποβλητικές οπτικές συνθέσεις του διευθυντή φωτογραφίας Ροντρίγκο Πριέτο, ο Σκορσέζε μεγεθύνει στην οθόνη μια αγωνία ψυχολογική, σωματική και βαθιά πνευματική. Το κάνει, όμως, με παροιμιώδη εγκράτεια, προσγειώνοντας για σπάνια φορά την τέχνη του στα απολύτως απαραίτητα.
60
Αγγελική Στελλάκη
2014-06-12
Σε συνδυασμό με την εξαιρετική φωτογραφία του Ροντρίγκο Πριέτο και την υπέροχη κινηματογράφηση, το Silence αποτελεί ταινία - τροφή για σκέψη που αναμένεται να πυροδοτήσει παθιασμένες συζητήσεις.
40
Βικτωρία Μιχαήλ
2014-06-10
Must για τους εκκλησιαστικούς γενικά και τους λαϊκούς του master ειδικά, αλλά αντιευλογημένο στην πλοκή του. «Σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν», θα ακουστεί από τους φονταμενταλιστές multiplexάδες. Οι πιο κουλτουριάρηδες δεν θα περάσουν «Τα Πάθη του Χριστού», όμως θα ευλογήσουν μόνο σποραδικά. Οι ακραιφνείς εικονολάτρες μπορεί να μετανιώσουν.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2014-06-08
Ο Σκορσέζε ξέρει πολύ καλά το θέμα του αλλά στην πραγματικότητα τα έχει πει όλα από την πρώτη κιόλας ώρα σε μια ταινία που διαρκεί περίπου δυόμισι.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση