Αντιρρησίας Συνείδησης(2016)
(Hacksaw Ridge) | Πρώτη προβολή: 10-11-2016

55 Βαθμολόγιο
με βάση 4 κριτικές
6.8 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Ντος κατά την διάρκεια της μάχης Okinawa , μίας από τις πιο αιματηρές του Β' παγκοσμίου πολέμου, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Ήταν ο μόνος Αμερικανός στρατιώτης του Β παγκοσμίου πολέμου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών και πρόσφερε τα μέγιστα χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς. Πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στον στρατό μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού ενώ βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με πυρά και τραυματίστηκε σοβαρά από χειροβομβίδα.

Είδος:Δράμα, Πολεμική, Βιογραφία
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Mel Gibson
Πρωταγωνιστούν:Andrew Garfield, Vince Vaughn, Sam Worthington, Hugo Weaving
Διάρκεια:131
70
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2014-06-20
Θεαματικές σκηνές δράσεις, στιγμές που προσφέρουν πηγαία συγκίνηση και μια δυνατή προσωπική ιστορία που αποδεικνύει πως η επιμονή στις ηθικές αξίες μπορεί να σώσει - κυριολεκτικά - ζωές επιβεβαιώνουν χωρίς αμφιβολία πως ο Μελ Γκίμπσον ακόμα γνωρίζει πώς να προσφέρει γνήσια, απολαυστική κινηματογραφική ψυχαγωγία.
70
Ιωάννα Παπαγεωργίου
2014-06-18
Ούτε εύκολη, ούτε διασκεδαστική κινηματογραφική εμπειρία, ιδιαίτερα αν έχεις ορκιστεί να μην βιώσεις ποτέ ξανά ρεαλιστικό πολεμικό δράμα επί της μεγάλης οθόνης. Αξίζει όμως τον κόπο, καθώς αφενός διαφέρει σημαντικά από τα πολεμικά δράματα που ξέρεις. Και αφετέρου, τελικά, σου ευφραίνει καταλυτικά την καρδιά (παρά τον παράταιρο επίλογο / υστερόγραφό του), επαναπροσδιορίζοντας την πίστη σου στον άνθρωπο (γενικά) και τον Μελ Γκίμπσον (ειδικά).
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2014-06-16
Επειδή το θάρρος που επέδειξε υπήρξε μυθιστορηματικό (έσωσε 75 άνδρες χωρίς να ανοίξει πυρ, αφού στα όπλα είχε διανοητική αλλεργία), ο Μελ Γκίμπσον βρήκε την ευκαιρία να ακονίσει την κινηματογραφική του δεινότητα στη χορογραφία της ωμότητας, αποδεικνύοντας πως βελτιώθηκε σημαντικά στη «συναισθηματική» αφήγηση, δηλαδή στα κίνητρα, τους δεσμούς, τη δικαιολόγηση της ισόβιας απόφασης του ήρωα να αντισταθεί στη νόρμα με τίμημα τη χλεύη και το νταηλίκι, την έκφραση των πρωταγωνιστών – και είναι πολλοί, και όλοι καλοί στους ρόλους τους.
20
Χρήστος Μήτσης
2014-06-10
Χοντροκομμένη χριστιανική παραβολή, βουτηγμένη στη γραφική, σαδιστική βία, το μελοδραματισμό και τον εύκολο εντυπωσιασμό.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση