Αντιρρησίας Συνείδησης(2016)
(Hacksaw Ridge)  Πρώτη προβολή: 10-11-2016

66 Βαθμολόγιο
με βάση 17 κριτικές
6.8 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η αληθινή ιστορία του Ντέσμοντ Ντος, πιστού χριστιανού ο οποίος κατατάχτηκε εθελοντικά στον αμερικανικό στρατό, αλλά αρνήθηκε να πάρει όπλο, πολέμησε στην Οκινάουα κι έγινε ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης που τιμήθηκε με το μετάλλιο της τιμής.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Μελ Γκίμπσον
Πρωταγωνιστούν:Τερέζα Πάλμερ, Άντριου Γκάρφιλντ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λιουκ Μπρέισι
Διάρκεια:131
82
Στελίνα Θεοδοσοπούλου
IGN Greece
2018-09-20
Ο Mel Gibson κάνει ένα δυναμικό comeback με το "Hacksaw Ridge", ευφυώς κατασκευασμένο έτσι ώστε να συγκινήσει και να συνταράξει. Με εφόδια έναν αναπάντεχα καλό πρωταγωνιστή, ένα άψογο δευτερεύον cast και με βάναυσες σκηνές μάχης χολιγουντιανής δομής, δίνει μια εμβληματική ιστορία θάρρους και κάθαρσης.
80
gaRis
Movies Ltd
2018-09-18
Όσο κι αν ο Gibson το κάνει μονίμως πανδύσκολο να ξεχωρίσεις το έργο από τον καλλιτέχνη, είναι η ίδια του η αντίφαση που απογειώνει (και) δαύτη του τη δήλωση μετανοίας. Στοχευμένο ευθέως στο κοινό που αγαπά το σινεμά περισσότερο για αυτό που το κάνει να αισθάνεται - βλ. το κλάμα της πίστης - παρά να στέκεται κριτικά απέναντί της, το Hacksaw Ridge δικαιούται να είναι η κινηματογραφική εξιλέωση του τρελο Mel στα μάτια όσων τον θεωρούσαν από χρόνια ξεγραμμένο.
78
Μαριάννα Παπαδοπούλου
Filmakias
2018-09-16
Και ναι, μετά από δέκα χρόνια ο Mel Gibson ξανακάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη και μας χαρίζει ένα εξαιρετικό πολεμικό δράμα. Γνωστός για την ιδιαίτερη συμπάθεια που έχει για τον Θεό και για την χώρα του, ο Mel Gibson φτιάχνει μια ταινία στα μέτρα του, μ΄ έναν ρεαλισμό που σε σοκάρει και με έντονες αντιθέσεις.
70
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2018-09-14
Άγριο, καθηλωτικό σινεμά θρησκευτικής ενοχής, αίματος και θριάμβου.
70
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
FLIX
2018-09-12
Θεαματικές σκηνές δράσεις, στιγμές που προσφέρουν πηγαία συγκίνηση και μια δυνατή προσωπική ιστορία που αποδεικνύει πως η επιμονή στις ηθικές αξίες μπορεί να σώσει - κυριολεκτικά - ζωές επιβεβαιώνουν χωρίς αμφιβολία πως ο Μελ Γκίμπσον ακόμα γνωρίζει πώς να προσφέρει γνήσια, απολαυστική κινηματογραφική ψυχαγωγία.
70
Ιωάννα Παπαγεωργίου
FreeCinema
2018-09-10
Ούτε εύκολη, ούτε διασκεδαστική κινηματογραφική εμπειρία, ιδιαίτερα αν έχεις ορκιστεί να μην βιώσεις ποτέ ξανά ρεαλιστικό πολεμικό δράμα επί της μεγάλης οθόνης. Αξίζει όμως τον κόπο, καθώς αφενός διαφέρει σημαντικά από τα πολεμικά δράματα που ξέρεις. Και αφετέρου, τελικά, σου ευφραίνει καταλυτικά την καρδιά (παρά τον παράταιρο επίλογο / υστερόγραφό του), επαναπροσδιορίζοντας την πίστη σου στον άνθρωπο (γενικά) και τον Μελ Γκίμπσον (ειδικά).
60
Αγγελική Στελλάκη
Cinepivates
2018-09-08
Ο Γκίμπσον σκηνοθετεί μια κλασική βιογραφία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Στο πρώτο μέρος παρακολουθούμε την ήσυχη ζωή του Ντος στην μικρή πόλη όπου ζει και την γνωριμία του με μία όμορφη νοσοκόμα. Εκεί ο Γκίμπσον χειρίζεται το θέμα του μάλλον αμήχανα και χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερες συγκινήσεις στον θεατή. Εκεί που πραγματικά τα καταφέρνει είναι στην κόλαση της μάχης: Αίμα, βία, θάνατος, δάκρυα, θάρρος, ο Γκίμπσον γνωρίζει πώς να τα σκηνοθετήσει με τρόπο ώστε να συγκινήσει τον θεατή και να τον καθηλώσει με τις εικόνες του.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-09-06
Επειδή το θάρρος που επέδειξε υπήρξε μυθιστορηματικό (έσωσε 75 άνδρες χωρίς να ανοίξει πυρ, αφού στα όπλα είχε διανοητική αλλεργία), ο Μελ Γκίμπσον βρήκε την ευκαιρία να ακονίσει την κινηματογραφική του δεινότητα στη χορογραφία της ωμότητας, αποδεικνύοντας πως βελτιώθηκε σημαντικά στη «συναισθηματική» αφήγηση, δηλαδή στα κίνητρα, τους δεσμούς, τη δικαιολόγηση της ισόβιας απόφασης του ήρωα να αντισταθεί στη νόρμα με τίμημα τη χλεύη και το νταηλίκι, την έκφραση των πρωταγωνιστών – και είναι πολλοί, και όλοι καλοί στους ρόλους τους.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Μonopoli.gr
2018-09-04
Μια ταινία βαθιά συντηρητική και σκοτεινή που απευθύνεται στους λάτρεις της «παλιάς Αμερικής» που βλέπουν το αποτρόπαιο προφίλ της να επιστρέφει στο πρόσωπο του νέου πλανητάρχη και να ετοιμάζεται για άλλα κόλπα...
20
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2018-09-02
Χοντροκομμένη χριστιανική παραβολή, βουτηγμένη στη γραφική, σαδιστική βία, το μελοδραματισμό και τον εύκολο εντυπωσιασμό.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση