40 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
5.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας πρώην διαβόητος λαθρέμπορος προσπαθεί να μπει (αλλά και να παραμείνει) στον ίσιο δρόμο παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εργαζόμενος σε εταιρεία security. Οι πειρασμοί όμως είναι πολλοί, ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον...

Είδος:Δράσης, Εγκλήματος, Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Baltasar Kormákur
Πρωταγωνιστούν:Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, Ben Foster, Giovanni Ribisi
Διάρκεια:109
40
Πόλυ Λυκούργου
2014-06-20
Δυστυχώς το σενάριο νομίζει ότι είναι έξυπνο, αλλά δεν είναι. Τα «heist» αστυνομικά θρίλερ των μεγάλων κόλπων θέτουν την μπάρα ψηλά: οφείλουν να σε μπερδέψουν, να σε εμπλέξουν στο δαιδαλώδη κόσμο τους, να προηγούνται της σκέψης σου και στο φινάλε να ενώσουν με ευφυΐα όλα τα κομμάτια του παζλ. Εδώ, η κατασκευή του είναι προβλέψιμη, οι «ραφές» του στόρι εμφανείς, οι χαρακτήρες του γεμάτοι κλισέ και, όσο κι αν καλές στιγμές στη δράση δημιουργούν ένταση και ατμόσφαιρα, οι τρύπες του σεναρίου απογοητεύουν - με αποκορύφωμα, το τόσο εύκολο, καθαρά «αμερικάνικο» τέλος.
20
Άγγελος Μαύρος
2014-06-18
Δεν είναι και τελείως για το... μούτσο, δέξου τα διατρητικά πυρά, ας πούμε, ενός στάκαμαν στιλ «Κλέφτες κι Αστυνόμοι» λάτιν βούτας, μα αυτή η από θαλάσσης «επιχείρηση» αποφέρει ασήμαντη λεία. Ανακρούεις πρύμναν. Με ευκολία...
60
Δημήτρης Παπαμίχος
Δυνατό θρίλερ, με ένταση και αγωνιώδη σεναριακή πλοκή που συνδυάζει ανατροπές, συγκρούσεις και ...μοιραίες σχέσεις.
50
Λουκάς Τζούρος
Η ταινία, απροσδόκητα, διαθέτει έναν γρήγορο ρυθμό με ομαλή εξέλιξη και πλοκή ενώ οι ανατροπές και οι εκπλήξεις στο σενάριο είναι πολλές και παρουσιάζονται σε σωστό χρόνο σκηνοθετικά.
40
Νίκος Δρίβας
Πρόκειται για μια σχετικά ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία είχε παραπάνω προδιαγραφές και κάποια πράγματα να προσφέρει, ωστόσο όποιος την δεί δεν θα περάσει και άσχημα.
40
Θοδωρής Τσιατσικας
Ευχάριστη αλλά όχι ξεχωριστή περιπέτεια, με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ να προσπαθεί για το 'τελευταίο κόλπο'...
30
Γιώργος Δαβίτος
Σε γενικές γραμμές, το «Τελικό Χτύπημα» ξεκινά κάπως ελπιδοφόρα άλλα καταλήγει να είναι μια μπερδεμένη ταινία όπου αισθάνεσαι ότι πηγαίνει κάπου, αλλά στην τελική δεν πάει πουθενά. Οπτικά μη εντυπωσιακό και ερμηνευτικά χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση