47 Βαθμολόγιο
με βάση 4 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας βετεράνος μηχανικός κι ένας νεαρός προϊστάμενος αμαξοστοιχίας συνεργάζονται για να σταματήσουν την ξέφρενη πορεία ενός ακυβέρνητου τρένου, που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες. Θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του, που μπορεί να προκαλέσει την έκχυση των τοξικών στην πόλη και τον αποδεκατισμό των κατοίκων της.

Είδος:Δράσης
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Tony Scott
Πρωταγωνιστούν:Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson, Ethan Suplee
Διάρκεια:98
66
Πανωραία Μίγδου
moviemonsters.gr
Η πλοκή διατηρεί το ενδιαφέρον του θεατή, ενώ οι σκηνές με το τρένο που τρέχει ανεξέλεγκτο με φοβερή ορμή είναι πολύ εντυπωσιακές και μεταδίδουν επιτυχώς την επικινδυνότητα της κατάστασης.
60
Σταύρος Γανωτής
Cine.gr
Με εξαιρετικό μοντάζ κι εναλλαγή σκηνών πάντα εκεί που πρέπει, η ταινία μοιάζει από πολύ νωρίς να παίρνει τον εαυτό της πολύ σοβαρά. Με λίγες πινελιές «χαρακτήρα», οι ήρωες έχουν γίνει οικείοι, αλλά όχι και χολιγουντιανά φορτικοί. Το σενάριο εμπλουτίζεται με τεχνογνωσία που πείθει για την αληθοφάνεια της, κάτι που συνδυάζει με την ουσία της πλοκής και σε βάζει στο κόλπο της αληθινής διάστασης ενός, τυχών, παρόμοιου γεγονότος. Θαυμαστό είναι και το γεγονός πως «πίνεται μονοκοπανιά». Μπαίνει άμεσα στη δράση και λεπτό με λεπτό αυξάνει την αγωνία, χωρίς να σου χαρίζει μια ανάσα εκτός οθόνης. Όχι, δεν είναι μια ταινία που διαχωρίζει τον εαυτό της από τα χολιγουντιανά κλισέ, αλλά αυτά τα αδράζει προς κέρδος της, τα ενσωματώνει σε ένα «δελτίο ειδήσεων» που θα σας κάρφωνε στους δέκτες. Είναι μόνο 100 λεπτά... δείτε το!
50
Νίκη Κεφαλά
Cine.gr
Ο Tony Scott δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα ταινία -θυμίζει συνειρμικά το παλαιότερο του The Taking of Pelham 123- που τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, κρατώντας σε εγρήγορση τους θεατές, από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο. Η δράση και το σασπένς αυξάνονται όσο η ώρα περνά ενώ το θέαμα σε κάποιες σκηνές, σε συνδυασμό και με το «ακούραστο» μοντάζ και τους γρήγορους χρόνους του, σου κόβει πραγματικά την ανάσα. Την στιγμή ωστόσο που «απολαμβάνεις» την βόλτα και τα εντυπωσιακά πλάνα, έρχεται το προκλητικά κοινότυπο σενάριο και σε... φρενάρει απότομα.
10
Δημήτρης Παπαμίχος
myFILM.gr
Μία άτολμη παραγωγή, σε μια ταινία που ξεχωρίζει για τους επίπεδους χαρακτήρες που μεταμορφώνονται σε ήρωες - καρικατούρες ενώ τα κλισέ πιτσιλάνε δακρύβρεχτα προσωπικές μεγαλοστομίες. Το μελοδραματικό στοιχείο κάνει την εμφάνισή του διάσπαρτα (προσχεδιασμένα, όμως) στην ροή θυμίζοντας τακτικά, σε όσους ξεχνάνε (!) την παραδοσιακή πίστη στην δύναμη της οικογένειας σε μια ιστορία, που ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ θα απέδιδε ορθότερα και τιμιότερα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση