Mamma Mia!(2008)
Πρώτη προβολή: 03-07-2008

68 Βαθμολόγιο
με βάση 10 κριτικές
9.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Διαβάζοντας το ημερολόγιο της μητέρας της, η Σόφι ανακαλύπτει ότι έχει τρεις... πιθανούς μπαμπάδες. Με αφορμή τον επικείμενο γάμο της, αποφασίζει να τους καλέσει κρυφά από τη μαμά της. Κι εκείνοι, είκοσι χρόνια μετά, καταφθάνουν στο ηλιόλουστο ελληνικό νησί όπου θα τελεστεί το μυστήριο.

Είδος:Μιούζικαλ
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Phyllida Lloyd
Πρωταγωνιστούν:Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried
Διάρκεια:108
80
Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου
Cine.gr
2018-08-20
Η ταινία είναι πραγματικό Χόλλιγουντ. Με πολύ ωραίο σενάριο, με φοβερό καστ, με απίστευτα τραγούδια και χορευτικά, σε έναν μαγευτικό τόπο, που σε κάνει να θες να ξεκινήσεις διακοπές αύριο. Σε επιστρέφει στην εποχή που όλα ήταν επιτρεπτά, το σεξ πιο ελεύθερο και πολυγαμικό και η ζωή σαφώς πιό ξένοιαστη.
80
Πάνος Σταμούλης
Cine.gr
2018-08-18
Κωμικές σκηνές εναλλάσσονται με συγκίνηση και τη συγκίνηση διαδέχεται ο χορός ενώ μια παρέλαση hit after hit από το Σουηδικό συγκρότημα κάνει τους θεατές της ταινίας μετά βίας να μένουν στα καθίσματά τους και να αρκούνται απλά να χτυπούν ρυθμικά τα πόδια τους.
80
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2018-08-16
Τούτη η ταινία είναι ένα μεγάλο πάρτι. Κι αν εσείς δε χορεύετε στα πάρτι, δε φταίει πάντοτε η μουσική! Όσο για τους μικρόψυχους που θα σνομπάρουν το «κουλέρ λοκάλ» και την παλαιομοδίτικη ανεμελιά του «Mamma Mia!» λέγοντας πως δεν τους αφορά, είναι σα να προσπαθούν να μας πείσουν πως δε θέλουν να πάνε διακοπές το καλοκαίρι...
80
gkastori
Newsfilter
2018-08-14
Η ταινία μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μία από τις πιο χαρούμενες ταινίες. Σίγουρα σε κάποια σημεία, τα κοστούμια μπορεί να αγγίζουν το όριο του κιτς, αλλά η δεκαετία των 80s έχει έντονο αυτό το στοιχείο. Δείτε την γιατί θα σας φτιάξει τη διάθεση και κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσετε να κουνάτε τα πόδια σας ενώ κάθεστε στην καρέκλα!
75
Αλέξανδρος Κυριαζής
Cine.gr
2018-08-12
Η ταινία είναι 100% βασισμένη στα τραγούδια των Abba και σχεδόν το σύνολο της ιστορίας διηγείται μέσω αυτών συνοδευμένα με χορευτικά πραγματικά χάρμα οφθαλμών, έξυπνα αστεία, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές.
75
Γιώτα Παπαδημακοπούλου
Cine.gr
2018-08-10
Παρά τις όποιες σκηνοθετικές αστοχίες, παρά τις όποιες σεναριακές μελό κοινοτυπίες, πόσο αυστηρά μπορείς να κρίνεις ένα λαμπερό πακέτο που όταν το άνοιξες με δισταγμό, κατάφερε τελικά να σε παρασύρει, να σε κάνει να γελάσεις και να περάσεις ξέγνοιαστα και όμορφα; Δεν ξέρω αν οφείλεται στο γεγονός πως έχω πολύ καιρό να διασκεδάσω ξέφρενα, αλλά τελικά δέχτηκα την πρόσκληση γι' αυτό το κινηματογραφικό πάρτι και δεν το μετάνιωσα. Μπορεί να μην είναι αριστούργημα, δείτε το όμως με καλοκαιρινή κι αέρινη διάθεση και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσετε ευχάριστα.
65
Άλκηστις Χαρσούλη
Cine.gr
2018-08-08
Στο σύνολό της η ταινία είναι ένα feelgood προϊόν χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς τους Έλληνες, καθώς είναι γυρισμένο στην Σκιάθο, Σκόπελο και στο Πήλιο που συνάδει με το καλοκαιρινό mood στο οποίο ήδη βρισκόμαστε όλοι και μας προτείνει την μουσική επένδυση του φετινού καλοκαιριού.
60
Αγγέλα Αϊδίνη
CINEMANEWS.GR
2018-08-06
Το «Mama Mia» γεμίζει ευχάριστα δυο ώρες, με μια καλή ερμηνεία από την Maryl Streep, που δείχνει να διασκεδάζει πολύ αυτό που κάνει και έναν Pierce Brosnan, που δεν έχει τίποτα από James Bond αλλά αντίθετα φαίνεται να τα καταφέρνει καλά σε έναν κόντρα ρόλο, όπως αυτός του υποψήφιου χαζομπαμπά και του ρομαντικού εραστή (παρόλο που δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά και στο τραγούδι). Όσο για το Ελληνικό στοιχείο της ταινίας δυστυχώς περιορίζεται στην γεωγραφία, ενώ κατά τα άλλα ή παραμένει στο περιθώριο ή είναι γραφικό.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
monopoli.gr
2018-08-04
Μια απολαυστική ρομαντική κομεντί με τη Μέριλ Στριπ και τον Πιρς Μπρόσναν όπως δεν τους έχετε ξαναδεί ποτέ!
20
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-08-02
Γνωρίζω πως το Mamma Mia δεν λογίζεται ως σοβαρό έργο - δεν είναι το West Side Story, δεν είναι καν ο Sweeney Todd. Τολμώ όμως να πω πως κάποιες από τις ταινίες του Δαλιανίδη είναι πιο σοβαρές στη σύλληψη και την εκτέλεσή τους, κι ας ξεχείλιζαν από δάνεια και υπεραπλουστεύσεις στην τυπολογία τους.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση