Αυτοκίνητα(2006)
(Cars)  Πρώτη προβολή: 14-09-2006

59 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
5.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Κεραυνός ΜακΚουίν, ένα ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο, καθ' οδόν για ένα μεγάλο αγώνα, περνά κατά λάθος από την ήσυχη και ξεχασμένη πόλη "Το μπουζί της Ωραίας Ελένης", προκαλεί διάφορες καταστροφές και καταδικάζεται να παραμείνει στην πόλη μέχρι να τις επισκευάσει.

Είδος:Κιν. Σχέδια
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Τζον Λάσιτερ, Τζον Ρανφτ
Πρωταγωνιστούν:Όουεν Γουίλσον, Πολ Νιούμαν, Μπόνι Χαντ, Larry the Cable Guy
Διάρκεια:117
70
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2024-02-14
Το «Cars» μοιάζει ακόμη και σήμερα με μια ανάσα αργών ρυθμών, χαμένων αξιών, κουρασμένων μηχανών και μίας φιλοσοφίας ζωής στο περιθώριο της ταχύτητας, των καλογυαλισμένων επιφανειών, της αναπόφευκτης εμπορευματοποίησης μιας νίκης σε αγώνες ταχύτητας.
60
Άγγελος Μαύρος
FreeCinema
2024-02-12
Φίλοι του βολάν και του «κινούμενου», απαγορεύεται η προσπέραση.
60
Σπύρος Θωμόπουλος
CinemaNews.gr
2024-02-10
Αν και ο σεναριακός πυρήνας είναι μονοδιάστατος και αρκετά προβλέψιμος (τίποτα δε συγκρίνεται με την ευφάνταστη κεντρική ιδέα του «Monsters Inc.»), το «Cars» βρίθει αστείων λεπτομερειών που κατακλύζουν την κάθε σκηνή.
60
Γιάννης Τσάκαλος
MOVE IT
2024-02-06
Εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα που ξεχνάς γρήγορα.
60
zerVo
Movies Ltd
2024-02-04
Έχοντας ήδη μια πορεία δέκα και πλέον ετών στον χώρο του animation, το στούντιο που προέκυψε μέσα από τα σπλάχνα της Disney, έχει καταφέρει τέτοια πρόοδο στον τομέα της σχεδίασης και της τρισδιάστατης απεικόνισης, που δίχως ίχνος υπερβολής μπορώ να πω, πως υπάρχουν στιγμές που νομίζει κανείς πως ότι βλέπει είναι αποτυπωμένο μέσω κάμερας στο φιλμ.
40
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2024-02-02
Είναι με υπερβολική άνεση το κατώτερο καρτούν της Pixar, κάτι όμως που δεν αντιστοιχεί με κάτι καθόλου κακό. Απλά είναι πολύ «αγορίστικο» για το γενικό κοινό, είναι πιο «cool» από ό,τι θα έπρεπε και το σενάριο του αναπαράγει άτσαλα κανόνες γουέστερν.
66
Λουκάς Τζούρος
moviemonsters.gr
Με εξαιρετική σχεδίαση όλων των αυτοκινήτων και των χώρων, όμορφο σενάριο και πολύ καλό χιούμορ, το "Αυτοκίνητα" εξακολουθούν να είναι από τους αγαπημένους ήρωες ταινιών κινουμένων σχεδίων. Φυσικά να μην ξεχνάμε και τους υπέροχους ηθοποιούς, όπως τους Owen Wilson και Paul Newman, που δάνεισαν τις φωνές τους στα αυτοκίνητα και απέδωσαν πολύ καλά τον χαρακτήρα τους.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση