Κρόνος(1993)
(Cronos) | 

65 Βαθμολόγιο
με βάση 3 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

1535 ένας αλχημιστής αναπτύσσει μια συσκευή που μπορεί να χαρίσει αιώνια ζωή. Το 1937, η κατάρρευση ενός παλιού κτιρίου αποκαλύπτει το σώμα ενός αλχημιστή, με κατάλευκο δέρμα που σκοτώθηκε από τα συντρίμμια του σπιτιού. Στο παρόν, ένας μεσήλικας αντικέρ ανακαλύπτει ότι η βάση ενός αγάλματος είναι κούφια και κρύβει μέσα της μια μηχανική συσκευή. Παράλληλα ένας ετοιμοθάνατος, πάμπλουτος επιχειρηματίας αναζητά εναγωνίως τη συσκευή που είχε αναπτύξει ο αλχημιστής και στέλνει τον ανιψιό του να αγοράσει το άγαλμα στου οποίου τη βάση κρυβόταν αυτό το αντικείμενο που ανακάλυψε ο αντικέρ.

Είδος:Τρόμου
Χώρα:Μεξικό
Σκηνοθέτης:Guillermo del Toro
Πρωταγωνιστούν:Federico Luppi, Ron Perlman, Claudio Brook, Margarita Isabel
Διάρκεια:94
60
Ιωσήφ Πρωιμάκης
Η αδιαφορία του del Toro για το σενάριο –ή και η έλλειψη ικανοτήτων, μιας και αυτή είναι η μόνη ταινία της οποίας το σενάριο έχει γράψει μόνος του—είναι εμφανής στους αδύναμους χαρακτήρες και την σχηματική/κλισεδιάρικη εξέλιξη της πλοκής, ενώ το χαμηλό budget είναι που προφανώς οφείλεται για το αναληθοφανές μακιγιάζ και τα μίζερα σκηνικά. Όμως εκεί που κερδίζει τους πόντους με το τσουβάλι το Cronos, είναι στη σκηνοθεσία, με τα πλάνα του del Toro να δημιουργούν ένταση και ατμοσφαιρικότητα που υποβάλλει, και σχεδόν υπερκαλύπτει τις υπόλοιπες αδυναμίες του άνισου τελικά αποτελέσματος.
75
Θοδωρής Σαρλάς
Είναι ένα thriller/δράμα που σέβεται το κοινό του, γνωρίζοντας τα όριά του και χωρίς να προσπαθεί να περάσει περισσότερα μηνύματα από όσα μπορεί.
60
Μανώλης Κρανάκης
Aλλοτε τρομακτικό και άλλοτε σαρκαστικό, μπορεί να προδίδει την απειρία του δημιουργού του και την low budget καταγωγή του, αλλά δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει κυρίως με την ευρηματική μείξη των παραδοσιακών συστατικών του τρόμου και του μαγικού ρεαλισμού του σινεμά της Λατινικής Αμερικής.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση