Το Νησί(2005)
(The Island) | 

50 Βαθμολόγιο
με βάση 4 κριτικές
5.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Lincoln Six-Echo είναι κάτοικος ενός φαινομενικά ουτοπικής εγκατάστασης κατά το έτος 2019. Όπως όλοι οι κάτοικοι της ζούνε σε προσεκτικά ελεγχόμενο περιβάλλον. Ο Λίνκολν ελπίζει να επιλεγεί να πάει στο "Νησί" που σύμφωνα με πληροφορίες είναι το τελευταίο αμόλυντο σημείο στον πλανήτη. Αλλά ο Lincoln σύντομα ανακαλύπτει ότι τα πάντα σχετικά με την ύπαρξή του είναι ένα ψέμα. Αυτός και όλοι οι άλλοι κάτοικοι της εγκατάστασης είναι πραγματικά ανθρώπινοι κλώνοι. Ο Lincoln κάνει μια τολμηρή απόδραση με μια όμορφη κάτοικο που ονομάζεται Jordan Two-Delta.

Είδος:Δράσης, Επιστ. φαντασίας, Περιπέτεια
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Michael Bay
Πρωταγωνιστούν:Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Sean Bean
Διάρκεια:136
60
Βασιλική Πολυχρονοπούλου
Πολύ φοβάμαι πως όσοι λατρέψουν το sci-fi κομμάτι του The Island όπως και εγώ θα μισήσουν τις Stealth-like αερομαχίες του και όσοι εκστασιαστούν με την καταιγιστική δράση θα χασμουρηθούν στο περισσότερο θεωρητικό του μέρος. Το The Island έαν είχε επιμείνει σε ένα μόνο είδος από τα δύο θα ήταν αριστούργημα-τώρα είναι απλά μεγαλόπνοο ως σύλληψη και άνισο ως αποτέλεσμα.
50
Γιώργος Ζερβόπουλος
Το «Νησί» είναι μια ταινία που φέρνει φαρδιά πλατιά την γνώριμη σφραγίδα του δημιουργού της. Πιθανότατα ο Bay να θέλει να δείξει στο πρώτο μέρος του φιλμ ένα διαφορετικό πρόσωπο, προσεγγίζοντας με sci-fi τρικ ένα σύγχρονο κοινωνικό δεδομένο – κλωνοποίηση – εντέλει όμως δεν καταφέρνει να μην ολοκληρώσει, παρουσιάζοντας μια ακόμη ταινία μπόλικης δράσης σε ένα γεμάτο ένταση δίωρο.
50
Δημήτρης Βαρελάς
Πρόκειται για μια ταινία που έχει ενδιαφέρον και προσφέρει κάτι για όλους παρά τη μεγάλη της διάρκεια, από εντυπωσιακές σκηνές δράσης έως οικολογικές ανησυχίες.
40
Ψηλέας Ψογκ
Το «νησί» ξεκινάει σαν ένα ευφυές φουτουριστικό θρίλερ, μα μετά τα μισά έχει αλλάξει τελείως ύφος και έχει μετατραπεί σε «τζεϊμςμποντική» περιπέτεια. Όχι πως σε αυτόν το τομέα απογοητεύει, αλλά είναι κρίμα να έχουμε κάτι από τα ίδια ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε, κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι στ΄ αλήθεια ξεχωριστό.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση