85 Βαθμολόγιο
με βάση 2 κριτικές
6.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Tο φιλμ αφηγείται σε τρεις πράξεις την άνοδο και την πτώση ενός Κουβανού βαρόνου του εγκλήματος και της κοκαϊνης, του Tony Montana, στο Miami. Η πόλη αυτή στις αρχές της δεκαετίας του '80, ήταν το αντίστοιχο του Chicago την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Ο ήρωας μαζί με το φίλο του Manuel Ray μετά τη διαφυγή τους από την Κούβα και με σκοπό να πραγματοποιήσουν το δικό τους "american dream", καταλήγουν καταρχήν σε ένα στρατόπεδο προσφύγων με την ονομασία "Freedomatown". Στη συνέχεια, αφού εγκαταλείψουν τη δουλειά που είχαν σε κάποιο εστιατόριο, κατορθώνουν να γίνουν οι καλύτεροι "υπάλληλοι" του Frank Lopez , εγκληματία και εμπόρου ναρκωτικών, του οποίου τη θέση ο Tony φιλοδοξεί να πάρει. Μαζί με αυτήν διεκδικεί και την Elvira Hancock, κορίτσι του Frank. Έρμαιο των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων (χαρακτηριστική η ατάκα του "is this all there is?") και με πράξεις που χαρακτηρίζονται από το μη αναστρέψιμο και την ταχύτητα του "domino effect", ο Tony δεν αργεί να βρει άσχημο τέλος.

Είδος:Δράμα, Εγκλήματος
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Brian De Palma
Πρωταγωνιστούν:Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio
Διάρκεια:170
70
Έλενα Αυγερινού
Καταπληκτικών ερμηνευτικών ικανοτήτων ηθοποιός – και προσωπικά πολυαγαπημένος μου – σε ρόλο που καταγράφηκε στην ιστορία του κινηματογράφου ως μία από τις καλύτερες απεικονίσεις gangster. Από την άλλη όμως, η σχεδόν τρίωρη διάρκεια της ταινίας κάποιες στιγμές μας κουράζει.
100
Νίκος Δρίβας
Πέρα όμως από τον συγκλονιστικό Άλ Πατσίνο και την Φάϊφερ, η σκηνοθεσία του Μπράιαν Ντε Πάλμα είναι αν μη τι άλλο αριστοτεχνική.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση