78 Βαθμολόγιο
με βάση 3 κριτικές
9.0 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η σατανική Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, με διαταγές του ανελέητου Αυτοκράτορα Πάλπατιν, κατασκευάζει ένα δεύτερο Άστρο του Θανάτου με στόχο να τσακίσει την Επανάσταση. Από την στιγμή που ο Αυτοκράτορας σκοπεύει να επιβλέψει προσωπικά τα τελευταία στάδια της κατασκευής, ο στόλος των Επαναστατών εξαπολύει μια ολοκληρωτική επίθεση στο Άστρο του Θανάτου με σκοπό να το καταστρέψει και να σκοτώσει τον Πάλπατιν, τον εγκέφαλο του καθεστώτος. Μέσα σ' όλα αυτά, ο Λουκ Σκαϊγουώκερ, ένας από τους ηγέτες της επανάστασης και Ιππότης Τζεντάι, αγωνίζεται για να γυρίσει τον Νταρθ Βέιντερ, που είναι ο πατέρας του, πίσω από την Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης.

Είδος:Δράσης, Επιστ. φαντασίας, Περιπέτεια
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Richard Marquand
Πρωταγωνιστούν:Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams
Διάρκεια:134
75
Νίκος Ρέντζος
Το παραμύθι που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας το 1977 τελείωσε με χαρούμενο τρόπο. Έδωσε στο κοινό ό,τι ζητούσε και διεύρυνε το γαλαξία του Πολέμου των Άστρων ακόμα πιο πολύ. Δεν έχει μέχρι σήμερα την αποδοχή των δύο πρώτων ταινιών αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ καλή ταινία και απαραίτητο μέρος μιας εξαιρετικής τριλογίας, αν θέλεις να δεις ολόκληρη την ιστορία της μάχης μεταξύ καλού και κακού.
100
Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος
Μέσα σε όλα, μέσα στους άπειρους συμβολισμούς της, «κρυμμένη» πίσω από εντυπωσιακά ειδικά εφέ και πολύχρωμα κουστούμια, η σειρά, πάντα ήταν ένα παραμύθι. Ένα παραμύθι για μεγάλα και μικρά παιδιά. Σαν παραμύθι λοιπόν, έπρεπε να τελειώσει. Το «Return of the Jedi» είναι αυτό που έπρεπε να είναι. Αυτό που όριζε η μοίρα του να είναι και τελειώνει, όπως ακριβώς έπρεπε να τελειώσει.
60
Ψηλέας Ψογκ
Η «Επιστροφή των Τζεντάι», για διασκεδαστική περιπέτεια φαντασίας, προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση