95 Βαθμολόγιο
με βάση 4 κριτικές
10.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία του μοχθηρού Νταρθ Βέιντερ, καταδιώκει τον Λουκ Σκαϊγουώκερ και την Επαναστατική Συμμαχία. Ενώ ο Βέιντερ κυνηγά μια μικρή ομάδα των φίλων του Λουκ—τον Χαν Σόλο, την Πριγκίπισσα Λέια Οργκάνα, και άλλους, σ' όλα τα μήκη και πλάτη του γαλαξία, ο Λουκ μελετά την Δύναμη με τον Δάσκαλο Τζεντάι Γιόντα. Όμως όταν ο Βέιντερ αιχμαλωτίζει τους φίλους του Λουκ, ο Σκαϊγουώκερ πρέπει ν' αποφασίσει αν θα ολοκληρώσει την εκπαίδευση του και να γίνει Τζεντάι, ή αν θα πρέπει ν' αντιμετωπίσει τον Βέιντερ και να σώσει τους συντρόφους του.

Είδος:Επιστ. φαντασίας, Περιπέτεια, Δράσης
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Irvin Kershner
Πρωταγωνιστούν:Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams
Διάρκεια:124
100
Νίκος Ρέντζος
Με έναν ικανότατο σκηνοθέτη να καθοδηγεί το συνεργείο, με ένα πολύ δυνατό σενάριο και με ειδικά εφέ χρόνια μπροστά, το Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται κάθεται εδώ και χρόνια στον θρόνο των ταινιών του Πολέμου των Άστρων. Σφιχτοδεμένο μοντάζ, γρήγορος ρυθμός, χαρακτήρες με ουσία και μια από τις πιο απρόσμενες αποκαλύψεις που έζησαν οι κινηματογραφόφιλοι της εποχής.
90
Σταύρος Γανωτής
Δεν έχουμε μονάχα το σκοτεινότερο από τα έξι μέρη του Πολέμου των Άστρων, αλλά και το καλύτερο όλων. Ο χρυσός ερασιτεχνισμός του Lucas έχει ανδρωθεί μέσα σε μόλις τρία χρόνια και τα μικρολάθη εξαλείφονται τελείως. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποια ανανέωση στην μυθολογία, ίσα-ίσα, απλά η λέξη «γοητεία» εξυψώνεται και αγγίζει τα άστρα...
100
Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος
Στον τεχνικό τομέα έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στα τρία χρόνια που πέρασαν από την πρώτη ταινία, αν κι αυτή την φορά το σενάριο είναι τόσο ανθρωποκεντρικό που σε καμία περίπτωση δεν είναι τα ειδικά εφέ εκείνα που «κλέβουν» την παράσταση.
90
Ψηλέας Ψογκ
Τα εφέ παραμένουν πρωτοποριακά, αλλά και μεγαλώνει κατά πολύ ο αριθμός τους, χωρίς ποτέ το έργο να σε «μπουκώνει» ως εφετζίδικο. Το σενάριο έχει πλοκή -ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρουσα απ' αυτή του προηγούμενου φιλμ-, αλλά είναι και βασικά επικεντρωμένο στους χαρακτήρες του. Αυτοί είναι πολύ πολύπλοκοι για ταινία που εκτυλίσσεται σε φανταστικούς κόσμους και οι σχέσεις μεταξύ τους σκιαγραφούνται σε βάθος. Υπάρχουν άφθονες ατάκες και αρκετό χιούμορ, ενώ γενικότερα οι διάλογοι είναι πιο ψαγμένοι από πριν.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση