Βασικός Ύποπτος(2018)
(Spinning Man) | Πρώτη προβολή: 07-06-2018

80
Άγγελος Πολύδωρος
Η μουντή φωτογραφία, η απόσταση του σκηνοθέτη από όσα διαδραματίζονται και η εξισορρόπηση των στοιχείων «αθωότητας» ή «ενοχής», που χαρακτηρίζει όλους τους ήρωες του σεναρίου, μαζί με τις ερμηνείες κάνουν αρκετά ενδιαφέρουσα την ταινία.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-06-20
Οικογενειάρχης καθηγητής φιλοσοφίας, με παρελθόν «ανάρμοστων» σχέσεων με φοιτήτριές του, είναι βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση μιας κοπέλας, σε αυτό το θεωρητικά ενδιαφέρον θρίλερ, που δυστυχώς αποδεικνύεται ολίγον φτενό.
50
Αντώνης Γκούμας
Θα μπορούσε να είναι επεισόδιο μιας αστυνομικής τηλεοπτικής σειράς, αν σας αρέσουν οι υποθέσεις εγκλήματος και μυστηρίου θα την παρακολουθήσετε ευχάριστα, αλλά δεν θα σας μείνει κάτι αξέχαστο.
40
nikos fekkas
Μια ταινία μυστηρίου με ένα καλό cast και κάποιους ενδιαφέροντες διαλόγους,που όμως χρειαζόταν καλύτερη δουλειά στην υπόθεση για να είναι αποτελεσματική!
40
Παύλος Γκουγιάννος
Είναι εμφανές ότι τόσο ο άπειρος προς τέτοιου είδους ταινίες σκηνοθέτης, όσο και το αρκετά άνευρο και χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις σενάριο του Matthew Aldrich («Coco»), βασισμένο στο βιβλίο του George Harrar, δεν δύνανται να το μεταμορφώσουν σε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα.
Οι θαρραλέοι κάντε την προσπάθειά σας, αλλά εγώ ίσα που άντεξα.
40
Τάσος Ντερτιλής
Ο Πιρς Μπρόσναν, πάντα εξαιρετικός, υποαπασχολείται στον μικρό τελικά ρόλο του αστυνομικού ενώ η Μίνι Ντράιβερ είναι η ευχάριστα δυναμική και αποτελεσματική νότα μιας κατά τα λοιπά χλιαρής επανάληψης αστυνομικού θεάματος για χαμηλές θερινές απαιτήσεις που δέον να συνοδεύεται από μπύρα και Nachos.
40
Θόδωρος Γιαχουστίδης
Τούτο το θρίλερ προσπαθεί είναι η αλήθεια να παρουσιάσει κάτι ενήλικο. Κάτι έξυπνο. Κάτι εγκεφαλικό. Την πατάει μεγαλοπρεπώς. Όχι για κανέναν άλλο λόγο: απλά, στο κρίσιμο σημείο, δεν ξέρει πώς να μεταφέρει τη σύγχυση του πρωταγωνιστή στον θεατή χωρίς να τον... συγχύσει! Κι εδώ το ρήμα «συγχύζω» παίζει και με τις δύο του έννοιες: και την κυριολεκτική, του αποπροσανατολισμού αλλά και τη μεταφορική, των νεύρων.
40
Παναγιώτης Πυλαρινός
...σίγουρα θα σηκωθείτε από το κάθισμά σας με απορίες, ενώ οι φιλότιμες προσπάθειες των Πιρς και Μπρόσναν πέφτουν στο κενό, καθώς το έργο δεν λοξοδρομεί ποτέ από την πεπατημένη.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-06-18
Οι λεκτικές και ψυχολογικές συγκρούσεις του καθηγητή Γκάι Πιρς με τον ντετέκτιβ Πιρς Μπρόσναν προσφέρουν ατάκες, σασπένς και δυνατές ανατροπές, αλλά ο σκηνοθέτης δεν έχει τα κότσια να πάει το θρίλερ του μέχρι τέλους επιλέγοντας μια συμβατική και προβλέψιμη λύση για το πέσιμο της αυλαίας.
40
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2018-06-14
Γκάι Πιρς, Μίνι Ντράιβερ και Πιρς Μπρόσναν πρωταγωνιστούν σε ένα αισθητικά γνώριμο θρίλερ ανατροπών, το οποίο όμως ατυχώς δεν καταφέρνει ποτέ να επιδείξει την ισχύ που υπόσχεται η ιστορία του.
40
Λήδα Γαλανού
2018-06-16
Ατμοσφαιρικό θρίλερ, με δυο πρωταγωνιστές που μαγνητίζουν το βλέμμα, σκηνοθετημένο με τις σιωπές και την έμφαση στο μυστήριο της φύσης που συνηθίζει το σκανδιναβικό σινεμά, ξετυλίγεται απογοητευτικά σ' ένα πρόχειρο φινάλε γεμάτο σεναριακές αυθαιρεσίες.
40
Τάσος Μελεμενίδης
2018-06-12
Ανώτερες του φιλμ οι παρουσίες και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, με τους Γκάι Πιρς και Πίρς Μπρόσναν να βελτιώνουν ρόλους κλισέ στην ιστορία των αστυνομικών φιλμ και τη Μίνι Ντράιβερ να ενσαρκώνει με επιτυχία τη σύζυγο του καθηγητή που μοιάζει να είναι πιο κοντά από όλους στον θεατή, αντιπαραβάλλοντας πίστη και υπομονή σε μια ιστορία που την πληγώνει.
30
Νεκτάριος Σάκκας
2018-06-06
Γκάι Πιρς και Πιρς Μπρόσναν πρωταγωνιστούν σε ένα φιλμ μυστηρίου στο οποίο η αλήθεια γύρω από ένα έγκλημα μπερδεύεται με μια φιλοσοφική συζήτηση πάνω στην ίδια την ουσία της αλήθειας.
30
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-06-08
Όσο πλάκα κι αν έχει να ακούς τον Γκάι Πιρς να ρωτάει τον Πιρς Μπρόσναν στην αρχή της ταινίας αν ξεχνάει ποτέ πράγματα (πόσο μακριά φαντάζει πια το «Memento»), δεν είναι αρκετό για να κρατήσει την προσοχή ή το ενδιαφέρον στο υποτονικό θρίλερ του Σάιμον Κάιζερ.
30
Χρήστος Μήτσης
2018-06-10
Οι υποψίες για ένα ενδιαφέρον αστυνομικό θρίλερ, το οποίο θα μπορούσε να θυμίζει μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ, εξανεμίζονται από μια διάτρητη –σε επίπεδο λογικής– πλοκή, αστυνομικούς που φιλοσοφούν και θολές κινηματογραφικές ιδέες.
20
nicolas1810
Ψυχολογικό-αστυνομικό θρίλερ που δικαιολογεί απόλυτα την εξαφάνιση των βιντεοκλάμπ από την πιάτσα, αφού όλες αυτές οι μαλακίες βγαίνουν στους σινεμάδες που κι αυτοί κλείνουν αφού παίζουν όλες αυτές τις μαλακίες.
20
Παναγιώτης Παναγόπουλος
2018-06-02
Πρέπει να έχεις πολύ χαμηλές προσδοκίες από αστυνομικά θρίλερ για να ικανοποιηθείς από τον «Βασικό Ύποπτο». Χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές, παίζει απλώς με τα νεύρα σου (και όχι με ευρηματικό ή συναρπαστικό τρόπο). Εξαρτάται από τη διάθεσή σου για... μπυρίτσα, δηλαδή.
20
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-06-04
Όσοι θέλουν να δουν το ίδιο ακριβώς θέμα σε μια πολύ καλύτερη ταινία να αναζητήσουν το ιταλικό θρίλερ «Το κορίτσι στην ομίχλη» με τον Τόνι Σερβίλο.
20
Αλέξανδρος Κυριαζής
Δεν έχει ατμόσφαιρα, δεν έχει ένταση, δεν έχει αγωνία, δεν έχει χαρακτήρες, δεν έχει σενάριο, δεν έχει απολύτως κανένα ενδιαφέρον να τη παρακολουθείς. Μείνετε μακριά...