Νίνα(2016)
(Nina) | Πρώτη προβολή: 24-05-2018

53
Μαρία Ιωάννου
Εν γένει λοιπόν δεν απέδωσε πολύ το εγχείρημα των συντελεστών της ταινίας αλλά και η προσέγγιση τους σε ότι αφορά τον ήχο και την εμφάνιση της «Αρχιέρειας της Soul». Δυστυχώς!
50
Κώστας Γ. Καρδερίνης
Η πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτις και ικανή παραγωγός έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό της με ένα σενάριο που θα δυσκολέψει πολύ όσους δεν γνωρίζουν καθόλου την αμφίπλευρη ετερόκλιτη αλλά θεσπέσια να την ακούς, Νίνα.
40
Πάνος Αχτσιόγλου
2018-05-20
«Black is the color of my true loves hair» τραγουδά ομολογουμένως υπέροχα η Ζόε Σαλντάνα, σε μία από τις ελάχιστες υποβλητικές σκηνές της ταινίας. Καθώς ο ήχος της ανατριχιαστικής ερμηνείας εξασθενεί, αυτή η αδιάφορη βιογραφία της Νίνα Σιμόν αναδεικνύει προβλήματα πολύ μεγαλυτέρα από το χρώμα του δέρματος της πρωταγωνίστριάς της.
30
Παναγιώτης Πυλαρινός
Η σκηνοθέτης Cynthia Mort, η οποία παρ' όλο ότι δούλευε την ταινία της 11 ολόκληρα χρόνια, δεν καταφέρνει να δώσει μια κάποια ανθρώπινη υπόσταση στον μύθο της μεγάλης τραγουδίστριας και ντίβας προσφέροντας απλά μια συρραφή κομματιών (τραυματικών και μη) της ιστορίας του παρά τις όποιες έντιμες προθέσεις.
30
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2018-05-14
Η Ζόε Σαλντάνα είναι η Νίνα Σιμόν σε μια μουσική βιογραφία που κοιτάζει κάτω από τη λάμψη και τη δόξα της σπουδαίας τραγουδίστριας, χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει ένα σύνθετο, ειλικρινές πορτρέτο που τιμά την κληρονομιά της- τόσο μουσικά όσο και συναισθηματικά.
30
Χρήστος Μήτσης
2018-05-18
Μια καθαρά περιγραφική, αδέξια και μονοδιάστατη βιογραφία, που αποτυπώνει ελάχιστα από το μουσικό μύθο και ακόμα λιγότερα από την αντιφατική, δυναμική προσωπικότητα μιας blues icon.
30
Κατερίνα Σιδηροπούλου
2018-05-16
Μπορεί η ταινία να μην ενθουσιάζει, να μην απεικονίζει την «ανθρώπινη» Σιμόν αλλά να παρουσιάζει μια Νίνα ξιπασμένη, εθισμένη στο αλκοόλ και ντίβα, αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα εξαιρετικά και διαχρονικά της τραγούδια που ακούγονται στην ταινία και που θα κάνουν τον θεατή να αναζητήσει τη δισκογραφία της στο διαδίκτυο βγαίνοντας από την αίθουσα.
30
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2018-05-12
Για όσους δεν γνωρίζουν τίποτε για τη μεγάλη αυτή τραγουδίστρια ίσως τούτη η ταινία να αποτελέσει έναυσμα για να την ψάξουν λίγο περισσότερο. Κατά τα άλλα, δεν πείθει για δίωρη κινηματογραφική έξοδο...
20
Ιωάννα Παπαγεωργίου
2018-05-08
Η Ζόι Σαλντάνα ίσα που λάμπει ως διαμάντι μέσα στη λάσπη. Από μόνη της, όμως, δεν αρκεί για να υπομείνεις αυτό το ανοσιούργημα. Αναζήτησε καλύτερα το εξαιρετικό και υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ της Λιζ Γκάρμπους «What Happened, Miss Simone?».
20
Λήδα Γαλανού
2018-05-10
Το αποτέλεσμα δεν ξεπερνά ένα παλιομοδίτικο, υπερβολικό μελόδραμα για μια σχηματική ηρωίδα, με γνώριμη μορφή, υπέροχη φωνή και κανένα νόημα.
20
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-05-06
Στην προσπάθεια της η Σίνθια Μορτ να φτιάξει μια διαφορετική βιογραφία για την Νίνα Σιμόν (που προφανώς λατρεύει) καταλήγει να κάνει μια τρύπα στο νερό.
20
Βασίλης Παπαστεργίου
2018-05-05
Μια ταινία-προσβολή για την Nina Simone.
0
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-05-02
Πώς να το κάνουμε, όσο κι αν μια κινηματογραφική βιογραφία προσεγγίζει την αληθινή ζωή χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να τη μιμηθεί και να την ξεπατικώσει στην παραμικρή λεπτομέρεια, η γραμμή της ιστορίας και της αληθοφάνειας οφείλει να τηρηθεί, αλλιώς το όχημα βυθίζεται. Το Νίνα αποτελεί μια τέτοια περίπτωση ναυαγίου.