95
Ανδρέας Ποταμίτης
2018-09-12
Η 2η σεζόν έχει να «πει» πράγματα, και μας δείχνει πόσο πολύπλευρη μπορεί να είναι μια ιστορία, ιδίως όταν εμπλέκονται 13 άτομα σε αυτήν. Είναι μία από τις MUST σειρές για όσους έχουν λογαριασμό στο Netflix.
90
Ναταλί Σαϊτάκη
2018-09-10
Η δεύτερη σεζόν 13 Reasons Why είναι ακόμα πιο σημαντική κι από την πρώτη, όπως είναι πιο σημαντικό να ξεριζωθεί το αίτιο ενός κακού, μιας φαυλότητας, παρά να κουκουλωθεί το αποτέλεσμά του, ώστε να μη χαλάσει η πατίνα μιας ευυπόληπτης κοινωνίας που ενδιαφέρεται για τα παιδιά της. Το "teen drama" ξεκινάει από τους μεγάλους κι εμείς - τουλάχιστον - οφείλουμε να γνωρίζουμε πώς το εννοούν οι μικρότεροί μας, ώστε να μπορούμε να τους βοηθήσουμε.
80
Στάθης Ιωάννου
2018-09-06
Όσο διαφορετικό κι αν είναι σε σχέση με πέρυσι, το 13 Reasons Why αξίζει για όλα τα θέματα που πραγματεύεται, για τον τρόπο που τα απεικονίζει αλλά και για τους εξαιρετικούς χαρακτήρες που έχει καταφέρει να "χτίσει". Δε ξέρω πώς θα συνεχιστεί όλο αυτό στον τρίτο κύκλο και κατά πόσο έχει ουσία να υπάρξει και συνέχεια αλλά το ίδιο έλεγα και για τη δεύτερη σεζόν και διαψεύστηκα. Οπότε θα δούμε...
80
Λήδα Γαλανού
2018-09-08
Όταν μια συνταγή είναι τόσο πετυχημένη, γιατί να μην την επαναλάβεις σ' ένα επόμενο τραπέζι; Κι άλλωστε, όπως λέει ο Τάιλερ στην πρώτη ατάκα που ακούγεται στη νέα σεζόν, «Κάποιοι δεν θέλουν να συζητάμε για όσα συνέβησαν. Αλλά αν δεν τα συζητάμε, τίποτα δεν θ' αλλάξει ποτέ.» Κι αυτή την ευθύνη, τουλάχιστον για το εφηβικό, νεανικό κοινό της, αναλαμβάνει και πάλι η σειρά: με αμείωτο σασπένς, άξιο μιας ακόμα δόσης binge watching.
75
Μυρτώ Νίκα
2018-09-04
Μπορεί η δεύτερη σεζόν του 13 Reasons Why να έχει αρκετές ατέλειες και να μην είναι εφάμιλλη της αριστουργηματικής πρώτης, ωστόσο παραμένει μια σειρά που καθηλώνει, αλλά κυρίως προτρέπει σε σκέψη το θεατή που μετά το τέλος της θα ψάχνει αγωνιωδώς για το κατά πόσο και πότε θα επιστρέψει για μια τρίτη σεζόν.
50
Παναγιώτα Ξενιτίδου
2018-09-02
Αν και είχα ξεκινήσει με μεγάλη χαρά να γράφω αυτό το άρθρο, το τελευταίο επεισόδιο με άφησε πνευματικά και ψυχικά ταλαιπωρημένη. Μπορώ να καταλάβω ότι στόχος των δημιουργών της σειρά είναι μέσα από τις ωμές σκηνές να δείχνουν πόσο άσχημο, δύσκολο και καταστροφικό είναι να τραυματίζεις είτε τον εαυτό σου είτε τους ανθρώπους γύρω σου. Παρόλα αυτά, οι σκηνές αυτές είναι σοκαριστικές και επηρεάζουν ακόμα και ενήλικες.