80
Γιάννης Μητσάκος
2018-05-06
Οι Δανοί μας έχουν συνηθίσει σε υψηλά στάνταρ όσον αφορά τις τηλεοπτικές τους σειρές. Τί να πρωτοθυμηθούμε... «Borgen», «Bron/Broen», «Forbrydelsen» (γνωστότερο ως «The Killing)... Και η πρώτη τους πρωτότυπη σειρά για το Netflix ήταν σίγουρο ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον. Το ότι πρόκειται για μετα-αποκαλυπτικό δράμα όπου μία τοξική βροχή έχει εξαφανίσει όλους σχεδόν τους ανθρώπους, σίγουρα δίνει έξτρα πόντους...
80
Μαρία Μαρκουλή
2018-05-12
Οι Δανοί έκαναν μια σειρά μυστηρίου, σκοτεινή και δυσοίωνη που θεματολογικά θυμίζει πολλά από όσα έχεις δει, αλλά χρησιμοποιώντας έξυπνα τους συμβολισμούς ή ακόμη και τις Stephen King αναφορές της, βρίσκει τη θέση της στις καταιγίδες του streaming και δικαιούται να επιστρέψει με περισσότερες απαντήσεις.
80
Πάνος Κοκκίνης
2018-05-08
H απρόσμενη δανέζικη απάντηση στο 'Walking Dead' είναι με διαφορά η καλύτερη μετα-αποκαλυπτική σειρά της σεζόν.
80
Αντώνης Γκούμας
2018-05-10
Η επιτυχία της σειράς κρύβεται σίγουρα στην ακριβή παραγωγή της. Ωραία σκηνικά δίνουν αληθοφάνεια και ύφος στη σειρά, τόσο στο εξελιγμένο καταφύγιο, όσο και στα πλάνα των, χτυπημένων από την καταστροφή πόλεων, από την περιοχή του Βόρντιγκμποργκ ως την Κοπεγχάγη, -έρημοι δρόμοι με εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, άδεια κεντρικά σημεία υπό πλήρη διάλυση, σπασμένες βιτρίνες, λεηλατημένα μαγαζιά.
70
Παναγιώτης Μένεγος
2018-05-04
Το σασπένς, όπως φαίνεται, δε θα το στερηθούμε. Μικρές παρωνυχίδες πληροφορίας μας προετοιμάζουν για τον μεσσιανικό ρόλο του Ράσμους, για ποικίλες ανατροπές στις σχέσεις αφού σίγουρα κάποια πράγματα/ κάποιοι χαρακτήρες δεν είναι αυτό που φαίνονται, για πολλές καταστάσεις «άνθρωπος εναντίον ανθρώπου» πριν καταλήξουμε στην έκβαση του «άνθρωπος εναντίον φύσης». Νομίζω, αυτή η ανεξέλεγκτη φύση του κακού (έτσι όπως έρχεται από τον ουρανό, από κάτι που έχουμε μάθει να το θεωρούμε κομμάτι της ζωής μας), αλλά και η αίσθηση ότι η ανθρωπότητα πληρώνει την αλαζονεία της ορίζουν το τερέν που καλείται να ξεχωρίσει Η Βροχή.
60
Στέργιος Πουλερές
2018-05-02
Η αδελφική αγάπη και τα ερωτικά σκιρτήματα, ειδικά για τον νεαρό Ράσμους που στα 16 του μαθαίνει για πρώτη φορά τον κόσμο, είναι αξιέπαινες πινελιές σε μια σειρά που μοιάζει να ασφυκτιά πολλές φορές στις νόρμες του είδους της. Το The Rain είναι λες και έχει εγκλωβιστεί.