Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου(2018)
(Midnight Sun) | Πρώτη προβολή: 12-04-2018

50
Αντώνης Γκούμας
2018-04-20
Η ταινία είναι αξιοπρεπής για το είδος της, κρατά τις ισορροπίες στο ρομαντικό μέρος και τις νεανικές ανησυχίες, με το δραματικό μέρος που παρουσιάζει τη νόσο, αλλά και το ότι η ζωή δεν είναι μόνο μαύρο ή μόνο άσπρο, αλλά είναι πάντα γλυκόπικρη και πρέπει να προσπαθούμε να τη ζούμε όπως θέλουμε.
40
Η ταινία δεν θα είχε την παραμικρή διαφοροποίηση στην αφήγηση της, από την προβλέψιμα αναμενόμενη όλων των άλλων, αν στο τραπέζι δεν έπεφταν νότες και μελωδίες βγαλμένες από την έμπνευση της ταλαντούχας ανάγκα νυχτόβιας ασθενούς, που ορίζουν και τις πιο όμορφες στιγμές ενός ρηχού κι επίπεδου έργου, ως εμβόλιμα ρυθμικά σκετσάκια που ταράζουν το ολοένα και βυθιζόμενο στην στενοχώρια σκηνικό.
40
Παναγιώτης Πυλαρινός
Ο Σκοτ Σπιρ βασίζεται στην ιαπωνική ταινία «Song of the Sun» του Νοριχίρο Κοϊζούμι και υπογράφει μια νεανική ιστορία αγάπης, με απώτερο σκοπό να προκαλέσει πολλά δάκρυα. Και ως ένα βαθμό τα καταφέρνει καλά, χρησιμοποιώντας όλα τα κλισέ των τέλειων κινηματογραφικών αθώων ερώτων, με μια (μικρή) δόση φιλοσοφίας για τον θάνατο και την αντιμετώπισή του φτιάχνοντας έτσι μια ταινία με σαφές target group το εφηβικό κοινό.
40
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-04-14
Τελειόφοιτη λυκείου με σπάνια δερματική ασθένεια, που αποκλείει την έκθεση στον ήλιο, ερωτεύεται... νύχτα τον ωραίο κολυμβητή του σχολείου, σε αυτή την μαθηματικά προβλέψιμη, δακρύβρεχτη ιστορία αγάπης, ταμάμ για εφήβους...
40
Τάσος Ντερτιλής
2018-04-16
...θα μουσκέψει πολλά κοριτσίστικα χαρτομάντηλα...
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-04-18
Έντιμο σε προθέσεις και σκηνοθετική εκτέλεση, άχρωμο σε ό,τι αφορά τα κεντρικά πρόσωπα, την Μπέλα Χορν και τον Πάτρικ Σβαρτσενέγκερ (γιο του Αρνολντ), ο οποίος, αν και πολύ ωραίο παιδί, δυστυχώς δεν εκπέμπει κάτι το ιδιαίτερο (αν εκπέμπει και κάτι).
38
Αγγελική Αντωνίου
To Midnight Sun (Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου) μοιάζει με ένα συνονθύλευμα παλαιότερων ρομαντικών ταινιών, ένα εύκολο και προβλέψιμο εφηβικό δράμα πασπαλισμένο με μεγάλες εκφράσεις αγάπης και μη ρεαλιστικές στιγμές καθόλη την διάρκεια του, που συγκινεί άλλα δεν εντυπωσιάζει.
30
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-04-12
Φιλότιμο νεανικό lovestory, που παλεύει να γίνει ενδιαφέρον αλλά η κοινοτυπία και το προβλέψιμο σενάριο δεν του επιτρέπουν την υπέρβαση.
30
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-04-10
Ο γιος του Άρνολντ, Πάτρικ Σβαρτσενέγκερ, ξεκινάει μαλθακά, αλλά διατηρεί μια μελαγχολική γλύκα με συνέπεια στη δακρύβεχτη, grungy εξέλιξη του δράματος.
20
Λήδα Γαλανού
2018-04-08
Εφηβικό παραμυθένιο ρομάντζο που, χάρη στη φωτογένειά του, δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια για φυσιολογικούς διαλόγους ή λογική εξέλιξη.
20
Νίκος Παλάτος
2018-04-06
Νεανικό μελόδραμα που στερείται εντελώς πάθους και ψυχής, ενώ πραγματεύεται ένα δυσάρεστο θέμα. Τυποποιημένες καταστάσεις που θεωρητικά στοχεύουν στις ευαίσθητες εφηβικές καρδιές, αδυνατώντας, πάντως, να ξυπνήσουν το οποιοδήποτε συναίσθημα. Η γλυκιά Κέιτι είναι αυτή που ζει καταδικασμένη να μην μπορεί να δει το φως της ημέρας, αυτό όμως θα έπρεπε να συμβεί με... τούτη την ταινία.
20
Παύλος Γκουγιάννος
2018-04-04
Ένα νεανικό δράμα με όλη την απλοϊκότητα που έχουν οι σειρές και οι ταινίες του Nickelodeon ή του Disney Channel, που δεν δημιουργούν χαρακτήρες, απλώς αναπαράγουν στερεοτυπικές και αρχετυπικές εικόνες του εφήβου, ώστε να ταυτιστούν όσοι περισσότεροι γίνονται. Ίσως ορισμένοι έφηβοι ταυτιστούν ή συγκινηθούν, για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει ελπίδα.
10
Νίκος Δρίβας
Η ταινία δεν έχει κάνει καλή δουλειά κυρίως στο χτίσιμο της έντασης μέσα από όσα βιώνει η πρωταγωνίστρια, αλλά και να καταφέρει να καταγράψει πολλά σημαντικά γεγονότα από όλες τις πλευρές και απόψεις.
0
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2018-04-02
Διαφημιστικής αισθητικής, ακίνδυνο λαβ στόρι στο οποίο απουσιάζει κάθε ίχνος ατμόσφαιρας και ρεαλισμού, με τη σπάνια ασθένεια της ηρωίδας να χρησιμοποιείται εκβιαστικά και καθόλου πειστικά.