90
Λήδα Γαλανού
2018-05-20
Το «The Terror» είναι μια σειρά που σου μαυρίζει την ψυχή και τη συνείδηση, αλλά τόσο καλά φτιαγμένη που, με την καρδιά βαριά, σπρώχνεις τον εαυτό σου να δει κι άλλο ένα επεισόδιο, κι άλλο ένα, γιατί πρέπει να νιώσεις την κάθαρση, ή να δεις πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που ξέρει ότι θα πεθάνει.
90
Aπόστολος Κίτσος
2018-05-16
Μια ιστορία πολικού τρόμου που σε καθηλώνει, που ποτέ δεν εγκαταλείπει το feeling της ανησυχίας, τα εφιαλτικά κάδρα μιας πανέμορφης αλλά ανατριχιαστικά αφιλόξενης αχανούς μάζας παγωμένης γης, αλλά και ορισμένες στοιχειωτικές ερμηνείες από τους Τζάρεντ Χάρις, Κίαραν Χιντς, Τομπάιας Μένζις (Outlander, The Crown), Ίαν Χαρτ (The last kingdom, The bridge), ενώ σημειώστε και το όνομα έκπληξη, Άνταμ Ναγκάιτις. Και θα μας θυμηθείτε.
90
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
2018-05-18
Αποτελεί ένα καθαρόαιμο θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα και με την βία έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα, όμως, καταφέρνει να λειτουργήσει ταυτόχρονα σαν ελεύθερη μετάφραση ενός ιστορικού ντοκουμέντου που επιχειρεί να μετατρέψει την δυστυχία και την απόγνωση μιας αποτυχημένης εξερεύνησης σε έναν υπερφυσικό εφιάλτη όπου ο δυτικός πολιτισμός καταρρέει μπροστά στο αλαζονικό ύψος της φιλοδοξίας του.
80
Στέργιος Πουλερές
2018-05-06
Η σειρά του AMC υφαίνει με σωστή δοσολογία το σκηνικό της εποχής. Οι σκηνές εγκυβωτισμού με τα αριστοκρατικά γεύματα στο σπίτι του Φράνκλιν λίγο πριν ξεκινήσει η αποστολή, πλαισιώνουν με τονωτικό τρόπο την βασική ιστορία.
80
Νεκτάριος Παπασπύρου
2018-05-04
Εξαιρετική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, σας περιμένει για να σας αφηγηθεί κάτι τόσο τραγικό που μόνο στην πραγματική ζωή θα μπορούσε να συμβεί. Εντάξει και με μερικές πινελιές φαντασίας, έτσι για γαρνιτούρα!
80
Σπύρος Νικολούζος
2018-05-08
Το στοιχείο του μεταφυσικού τρόμου που συνδυάζεται με τον πραγματικό τρόμο της αδυναμίας να επιβιώσεις κόντρα σε μία τόσο αφιλόξενη φύση, έχει μεταφερθεί εξαιρετικά στη σειρά, παραγωγός της οποίας είναι ο Ρίντλεϊ Σκοτ. Οι σεναριογράφοι άλλαξαν κάποια πράγματα σε σχέση με το βιβλίο ύστερα από την ανακάλυψη των ναυαγίων των δύο πλοίων. Έδωσαν έμφαση στις σχέσεις ανάμεσα στους καλογραμμένους χαρακτήρες και κατά διαστήματα η σειρά θυμίζει εξαιρετικό δράμα εποχής.
80
Νικόλας Μαρκόγλου
2018-05-12
Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα ιδίως σε όσους αρέσουν ταινίες και σειρές που καταπιάνονται με τη ζωή στη θάλασσα αλλά και σε όσους αναζητούν ιστορίες τρόμου με "κθουλική" αισθητική, όπου ο απρόσωπος και άγνωστος κίνδυνος συνεχώς ελλοχεύει.
80
Δημήτρης Πολιτάκης
2018-05-10
Οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται σα να πρόκειται για δράμα υψηλού πρεστίζ ενώ συγχρόνως πρόκειται για εξαίρετη σειρά εποχής με μεστούς και καλογραμμένους διαλόγους από χαρακτήρες που μοιάζουν να κυοφορούν πρόωρα στοιχεία μοντερνισμού (και μαρξισμού), ενώ υπάρχει και μια έντονη αίσθηση Κλασσικού Εικονογραφημένου στην αφηγηματική λειτουργία της σειράς.
80
Χρήστος Τσαπακίδης
2018-05-14
Οι δημιουργοί έχουν καταφέρει να σχηματίσουν μία ιδιαίτερα ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, που κάνει τον θεατή να ανησυχεί για τους ήρωες, σχεδόν σε κάθε στιγμή: τρανταχτά παραδείγματα, ο δύτης που βουτά στην παγωμένη θάλασσα για να επιθεωρήσει το πλοίο, η μαύρη γάτα που περπατά αθόρυβα στο αμπάρι, οι εναλλαγές ανάμεσα στην απόλυτη ησυχία και το βροντερό μουγκρητό των πάγων που καταπίνουν σιγά-σιγά τα δύο πλοία.
50
Κατερίνα Χαρίση
2018-05-02
Εδώ έχουμε το λάθος του "sticking by the book" και έτσι αυτή η σειρά που θα μπορούσε να τα σπάσει, ήταν μάλλον συμπαθητική, με μια ποικιλία μεταξύ του κάτω του μετρίου και του βαθιά συγκινητικού ανά στιγμές, με δόσεις γελοιότητας.