Το Παράδοξο του Cloverfield(2018)
(The Cloverfield Paradox) | Πρώτη προβολή: 04-02-2018

70
Λευτέρης Σέρρας
2018-02-14
Δεν μπορώ να πω ότι είναι κακή ταινία αλλά σαφώς δεν είναι και από τις καλύτερες του είδους. Διευρύνονται οι θεματικές που αναπτύσσονται στο σύμπαν του Cloverfield μα αν δεν δίνονται οι κατάλληλες απαντήσεις τότε πολλές φορές χάνεται και η ουσία.
60
Κωνσταντίνος Καραγάνης
2018-02-12
Ο όρος "παράδοξο" στον τίτλο είναι προφητικός. Η ταινία προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε ένα αυτόνομο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, και σε μία ταινία κλειδί για το franchise, χωρίς να μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι πετυχαίνει. Αν είσαι fan της σειράς, τότε δες την... Αν όχι, δεν σε αφορά.
58
Στάθης Νικολαΐδης
2018-02-10
Το σενάριο δεν παίρνει ποτέ στα σοβαρά τον εαυτό του (δεν νομίζω να έγινε κάτι αντίστοιχο άλλωστε ακόμα και στα προηγούμενα της σειράς), οι διάλογοι βαθμολογούνται κάτω του μετρίου κι όμως το «παράδοξο» στο «Paradox» είναι ότι βγάζει ένα fun στοιχείο που σε κάνει να το απολαμβάνεις. Αρκεί να έχεις τις προσδοκίες σου χαμηλά και να σου αρέσουν οι σεναριακές πλοκές σε κατάσταση... μπλέντερ.
55
Yorgos Kaleas
2018-02-08
Δεν είναι άσχημη ούτε αδιάφορη αν την πάρουμε ως μόνη της – αγνοώντας δηλαδή το lore των δυο προηγουμένων – αλλά αν την προσθέσουμε στο σύνολο του franchise, τότε αποτελεί την χειρότερη (μέχρι στιγμής) προσθήκη.
40
Αγγελική Στελλάκη
2018-02-06
Φιλοσοφία, τρόμος και κωμικά στοιχεία -που είναι έξυπνα αλλά μοιάζουν να μην ταιριάζουν με την υπόλοιπη ταινία (βλ. το χέρι)- μπλέκονται μεταξύ τους και συνθέτουν μια ταινία που μπορεί κάποιος να χαζέψει ένα βράδυ στη μικρή του οθόνη, αλλά βρίσκεται... έτη φωτός μακριά από την έξυπνη παράδοση των προηγούμενων ταινιών.
30
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2018-02-04
Σοβαρό, σκοτεινό και ακούσια αστείο, το «Παράδοξο του Cloverfield» μπορεί να έσπασε τις μαρκετίστικες συμβάσεις δεκαετιών με την ξαφνική του παρουσίαση, όμως πίσω από τον θόρυβο – ατυχώς – κρύφτηκε απλά η έλλειψη στοιχειώδους αφηγηματικής συνοχής.
20
Νίκος Δρίβας
2018-02-02
Δεν αξιοποιεί κάποια από τα πράγματα που δίνονται στο θέμα (και γενικότερα στο franchise), ενώ ξεμένει γρήγορα από ιδέες και όλα γίνονται επαναλαμβανόμενα με τους ηθοποιούς να μοιάζουν εντελώς αμήχανοι να διαχειριστούν τις καταστάσεις.