Ημερολόγιο Φόνων(2016)
(The Limehouse Golem) | Πρώτη προβολή: 08-02-2018

72
Παντελής Δασκαλέλος
2018-02-20
Ένα "θεατρικό" θρίλερ που παρουσιάζει κάποια προβλήματα στη δομή του, αλλά εντέλει θα σας συναρπάσει.
70
horrormovies.gr
Ένα γεμάτο και χορταστικό φιλμ που αναμειγνύει πετυχημένα το αστυνομικό θρίλερ, το whodunit μυστήριο και τον τρόμο με φόντο την πάντα γοητευτική αλλά και απειλητική βικτωριανή εποχή.
63
Νίκος Ρέντζος
Ο πάντα καλός Μπιλ Νάι δίνει υπόσταση στον Κιλντέρ και φτιάχνει ένα ενδιαφέρον υποκριτικό δίδυμο με την νεαρή Ολίβια Κουκ, που έχει ίσως τον πιο απαιτητικό ρόλο, ενώ και ο τρίτος πρωταγωνιστής, Ντάγκλας Μπουθ, είναι πολύ καλός στο ρόλο του Νταν Λένο, πραγματικού κωμικού θεατρίνου της εποχής. Οι ηθοποιοί και γενικότερα η ατμόσφαιρα που λούζει το φιλμ είναι τα δύο πιο δυνατά χαρτιά του.
60
Νίκος Δρίβας
Το Limehouse Golem δεν προσπαθεί να πουλήσει «φύκια με μεταξωτές κορδέλες» και για το είδος που αντιπροσωπεύει και καταφέρνει να είναι αξιοπρεπέστατο, με εντυπωσιακή απεικόνιση της εποχής και παρά το γεγονός που δεν ανήκει στις σημαδιακές του είδους, σε καλύπτει απόλυτα για αυτό που θες να δεις στο σύνολο της.
50
Παναγιώτης Πυλαρινός
Ο Juan Carlos Medina της ταινίας, Insensibles, παραδίδει μια ταινία "βούτυρο στο ψωμί" των θεατών που λατρεύουν τις ταινίες μυστηρίου, με μια καλογραμμένη ιστορία, πολυσύνθετους χαρακτήρες και άρτια αναπαράσταση της εποχής.
50
Λήδα Γαλανού
2018-02-18
Η φόρμα είναι σωστή κι απολαυστική, παρότι η πλοκή είναι προβλέψιμη, ακόμα κι αν ο Μεντίνα ακολουθεί πιστά τους κανόνες του είδους και, κάπου, χωράει και μια σατιρική ματιά στον κόσμο του θεάματος.
50
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-02-16
Άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση είναι η χήρα ενός θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος μπορεί αλλά μπορεί και να μην ήταν ο δολοφόνος. Ηθοποιός-κλειδί με τη σειρά της είναι η Ολίβια Κουκ στο ρόλο της χήρας, η οποία είναι αποκάλυψη με το υπόγειο χιούμορ και το σθένος της.
40
Χρήστος Μήτσης
2018-02-14
Ατμοσφαιρικό αλλά σεναριακά τραβηγμένο απ' τα μαλλιά γοτθικό θρίλερ, το οποίο κοιτάζει μια παρόμοια με τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη ιστορία με έντονα φεμινιστική οπτική.
40
Αλέξανδρος Κυριαζής
Το The Limehouse Golem είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ολοκληρώσει τη κινηματογραφική του πορεία πολύ γρήγορα και πριν το καταλάβετε, θα εμφανιστεί στις vod υπηρεσίες και σε home video. Αν δε σας έχει βάλει κάποιος το πιστόλι στο κρόταφο, αφήστε το για τότε.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-02-12
Τελικά το «Ημερολόγιο» καταφέρνει μόλις να διασωθεί χάρη στην ιστορική του διάσταση –η σύνδεση της πλοκής με το μύθο του Τζακ του Αντεροβγάλτη και το Βικτοριανό Λονδίνο ως ένας τόπος απόλυτης παρακμής– και το βασικό μοτίβο του που αφορά στους μηχανισμούς και τη δύναμη της showbiz.
40
Αντώνης Γκούμας
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ταινίας βρίσκεται στο μοντάζ και ειδικότερα στον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να μας παρουσιάσει τα γεγονότα και το μυστήριο. Διότι μια ταινία μυστηρίου είναι σαν ένα παζλ και ο τρόπος που επιλέγει ο σκηνοθέτης να μας δώσει τα κομμάτια-κλειδιά για την ολοκλήρωση του είναι μεγίστης σημασίας. Εδώ η λανθασμένη εξιστόρηση και κάποια στοιχεία που δίνονται πολύ νωρίς έχουν ως αποτέλεσμα να γίνει εύκολα αντιληπτό από την αρχή στο θεατή η λύση του μυστηρίου.
40
Γιάννης Βασιλείου
Τις προσδοκίες μας το «Limehouse Golem» δεν τις εκπλήρωσε, αλλά δεν βαριέσαι. Θα έχουμε πάντα το «From Hell» και τον Μαμούλιαν.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-02-08
Το αίνιγμα του δολοφόνου, που παίρνει μυθικές διαστάσεις και βαφτίζεται Γκόλεμ, δανείζεται βαριά από το Seven και γίνεται ένα κουβάρι λεπτομερειών που δεν παίρνει τις σωστές κινηματογραφικές ανάσες, κινείται μηχανικά και ποντάρει καταχρηστικά στο συσχετισμό της «ηθοποιιστικής υποκριτικής με το παραπλανητικό ψέμα».
40
Βαρβάρα Κοντονή
2018-02-10
Αν ψήνεσαι για «Se7en»... εποχής με ολίγη από «Sherlock» και music hall δράμα, τότε στο «Ημερολόγιο Φόνων» ίσως και να βρίσκεσαι στο στοιχείο σου, αρκεί να ξεπεράσεις τις συμβάσεις της παραγωγής και τη φτήνια του ντεκόρ, που αναμενόμενα αποπροσανατολίζουν κάποιες φορές από το σενάριο. Στην τελική, εκείνο έχει όλο το «ζουμί», κι ας μην του φαίνεται.
40
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-02-06
Με φόντο το βικτωριανό Λονδίνο, νεαρή καλλιτέχνιδα του μιούζικ χολ, γηραλέος αστυνομικός επιθεωρητής, και μια σειρά φρικτών φόνων συνδυάζονται σε μια προσεγμένη, μα άνευρη αφήγηση, που θυμίζει τηλεταινία...
30
Δημοσθένης Χριστόπουλος
Σε άλλες εποχές θα λέγαμε ότι το «The Limehouse Golem» θα ήταν καλό για επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς αλλά πολύ λίγο για κινηματογραφική ταινία. Όμως σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, με το «Sherlock» και το «Midhunter» να γράφουν τηλεοπτική ιστορία, αν το «The Limehouse Golem» ήταν τμήμα ενός σίριαλ θα ήταν απλά ένα μέτριο προς αδιάφορο επεισόδιο που θα ξεχνιόταν πολύ γρήγορα.
30
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2018-02-04
«Γοτθικό μυστήριο, τρόμος και σάτιρα του θεάματος στο Βικτοριανό Λονδίνο». Αυτή είναι η ταινία που θα ήθελε να έχει δημιουργήσει ο Χουάν Κάρλος Μεντίνα αλλά, ατυχώς, αυτή η ταινία δεν είναι τούτο το «Ημερολόγιο Φόνων».
30
Θόδωρος Γιαχουστίδης
Ο σκηνοθέτης ποτέ δεν φαίνεται ικανός να ελέγξει το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του σεναρίου του. Προσπαθεί είναι η αλήθεια, αλλά δεν τα καταφέρνει. Οι τρεις ιστορίες εξελίσσονται ταυτόχρονα και μπερδεμένα, ενώ η παράλληλη παρεμβολή της θεατρικής σκηνής δεν βοηθάει την κατάσταση. Ο θεατής παρακολουθεί αποσβολωμένος μία εδώ, μία εκεί, μία γεγονότα, μία αναπαράσταση, και χάνει γρήγορα το ενδιαφέρον του. Ναι, υπάρχει το whodunnit στοιχείο, αλλά από κάποια στιγμή και μετά εγκαταλείπεις τη μάχη.
30
Μυρτώ Νίκα
Το The Limehouse Golem είναι μια ταινία με την οποία μπορεί κάποιος να περάσει ευχάριστα την ώρα του αν επιλέξει να παραμερίσει τα ελαττώματα της, ωστόσο για τους λάτρεις των ταινιών αστυνομικού μυστηρίου πιθανότατα να αποτελέσει μια απογοήτευση.
20
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-02-02
Ο Νάι πάντως είναι ο μοναδικός λόγος για να δει κανείς αυτή την ταινία γιατί, όπως πάντα, παίζει με τέτοια άνεση και φυσικότητα που όταν δεν είναι στα πλάνα, σου λείπει. Κρίμα όμως που δεν είναι αρκετός λόγος για να σπαταλήσει κανείς τον χρόνο του.