Ο Επιβάτης(2018)
(The Commuter) | Πρώτη προβολή: 11-01-2018

65
Δημήτρης Αποστολόπουλος
2018-01-20
Ο J.C.Serra χρησιμοποιεί ορθά τον Liam Neeson και το σκηνικό χώρο του τρένου, για δημιουργία ατμόσφαιρας, πάσχει όμως στη σεναριακή συνοχή, που αφαιρεί απ' το Commuter, τη δεύτερη φορά θέασης.
60
Άγγελος Πολύδωρος
Η δράση είναι το κύριο συστατικό και σ' αυτή την περιπέτεια, που εκτυλίσσεται μέσα σε τρένο, μαζί με το στοιχείο του μυστηρίου, που είναι ειδικότητα του σκηνοθέτη Ζομ Κολέ Σερά (ο οποίος μας είχε χαρίσει το υπέροχο θρίλερ «Orphan» πριν μερικά χρόνια).
60
Τάσος Ντερτιλής
Θρίλερ χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις, με πολλά από τα αναμενόμενα σεναριακά κλισέ του είδους αλλά και με κάποιες τσουχτερές κοινωνικοπολιτικές παρατηρήσεις, που όμως παραδίδει και με το παραπάνω όσα υπόσχεται το trailer, αυτός ο Επιβάτης θα ικανοποιήσει τους πολυπληθείς fans του γερο Λίαμ αλλά ίσως και το πιο απαιτητικό κοινό που θυμάται ακόμη τις παλιές καλλιτεχνικές του δάφνες ως Μάικλ Κόλινς ή και Σίντλερ.
60
Ευτυχία Κόκκινη
Πέρα από τις εξαιρετικά δοσμένες σκηνές δράσης και τις εύστοχες ανατροπές, η ταινία προσφέρει υλικό για προβληματισμό, κυρίως για το ίδιο το δίλημμα που διαπραγματεύεται η ταινία, πέρα από τα όρια μίας ταινίας δράσης.
50
Ακης Καπράνος 
2018-01-18
Εδώ έχουμε το κλασικό γαλλικό μοντέλο (ο σκηνοθέτης Ζομ Κολέ Σερά είναι ειδικευμένος στα σφαιράτα b-movies), σε αυτή την εξωφρενική σεναριακά εκδοχή του «Speed» (αλλά σε τρένο) που λίγο να την σκεφτείς σοβαρά έχει χάσει κάθε αξία. Γιατί να το κάνεις όμως;
50
Δημοσθένης Χριστόπουλος
Το παραγόμενο αποτέλεσμα του «Commuter» είναι τόσο επαγγελματικό και τόσο to the point (κυρίως διότι ξέρει ποιο είναι το... point) που ξεπερνάς εύκολα τις όποιες σεναριακές ατέλειες. Για την ακρίβεια, action περιπέτεια χωρίς σεναριακές ατέλειες δεν έχει νοστιμάδα συνεπώς και αυτές καλές είναι.
50
Θόδωρος Γιαχουστίδης
Δεν είναι σπουδαία ταινία – να ξέρουμε και τι λέμε, ούτε καλή ταινία είναι – να το τονίσουμε κι αυτό, είναι όμως μια ταινία που θα γεμίσει τους κινηματογράφους όπου κι αν προβάλλεται καθώς προσφέρει στον θεατή δύο ώρες έκρηξης αδρεναλίνης ασυννέφιαστης. Μεγάλη υπόθεση...
50
Νίκος Δρίβας
Το Commuter γυρίστηκε για να προσφέρει μια ταινία που θα περνάει ανώδυνα η ώρα για τον θεατή και αυτό καταφέρνει χωρίς περαιτέρω αξιώσεις, μιας και το ίδιο σενάριο πάνω κάτω το έχουμε δει και καλύτερα άλλες φορές. Από κει και πέρα, όλα τα υπόλοιπα είναι... ψιλά γράμματα.
40
Μαρία Γκιούλη
Αποπνέει μία βιάση στην παραγωγή, μια προχειρότητα στους διαλόγους και σίγουρα δεν είναι το καλύτερο δείγμα κινηματογράφου για αυτήν την περίοδο. Παραμένει όμως μια διασκεδαστική επιλογή.
40
Γιώτα Τσιορβά
Ενώ η έναρξη της ταινίας μοιάζει υποσχόμενη, η εξέλιξη της βασίζεται περισσότερο πάνω σε γνωστά μοτίβα αντίστοιχων ταινιών που ναι μεν θα σε ικανοποιήσουν για το συγκεκριμένο είδος αλλά δεν καταφέρνει να ξεφύγει από κλισέ, υπερβολές και ελαφριές γραφικότητες.
40
Βικτωρία Μιχαήλ
2018-01-14
Οι τακτικοί με την αμαξοστοιχία Σέρα – Νίσον θα φχαριστηθούν καταχτύπημα, το crowd του ντετεκτιβικού γενικά και του θείου Άλφρεντ ειδικά θα προσέξει τη σχετική θέα. Πολύ πιο προχώ από οδοντωτό αν μετακινείσαι προς multiplex μεριά, «Θα με δεις και θα πάθεις ατύχημα» αν είσαι της κουλτούρας. Τζαμπατζή, θα ξεροσταλιάσεις λίγο, αλλά ξέρεις από πού το παίρνεις εσύ.
40
Τάσος Μελεμενίδης
2018-01-12
Ίσως και να είναι ένα ανάλαφρο διάλειμμα από τα tent-poles, αν και μερικά απ' όσα αντιμετωπίζει εδώ ο Νίσον θα τρόμαζαν και τους Avengers.
40
Γιώργος Νυκταράκης
2018-01-16
Μια εύπεπτη περιπέτεια για να περάσει η ώρα.
30
Ρόμπυ Εκσιέλ
2018-01-04
Ο λεβεντόγερος Λίαμ Νίσον σε ένα προκάτ αίνιγμα μέσα σε τρένο που κινείται όλο και ταχύτερα προς το άνευ λόγου παραλήρημα.
30
Χρήστος Μήτσης
2018-01-10
Μετά τον «Άγνωστο», το «Non-Stop» και τη «Νυχτερινή Καταδίωξη», Νίσον και Κολέ-Σερά συνεργάζονται σε άλλη μία περιπετειώδη αμερικανιά με καταιγιστικό αφηγηματικό ρυθμό κι εξωφρενικά αντι-ρεαλιστικό σενάριο.
30
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-01-08
Πολλές περιπέτειες του Χόλιγουντ στοιβαγμένες σε μια ταινία της οποίας το μεγάλο μειονέκτημα είναι ένα σενάριο - ελβετικό τυρί. Μπάζει από παντού. Βλέπεται ευχάριστα, αλλά είναι άδεια.
30
Λήδα Γαλανού
2018-01-06
Μετά τα «Non-Stop» και «Νυχτερινή Καταδίωξη», ο σκηνοθέτης τού «Orphan» και του «Shallows» φέρνει ξανά τον Λίαμ Νίσον στα λημέρια της αντρίλας και του ξύλου, αυτή τη φορά με μια ευρηματική και κλειστοφοβική πλοκή θρίλερ που όμως ποτέ δεν εκτροχιάζει την αγωνία.
30
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
Μια ακόμα ταινία περιπέτειας πλούσια σε δράση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Λίαμ. Χιλιοειπωμένο σενάριο για να δούμε ξανά τον πληθωρικό Λίαμ Νίσον σε ρόλο εξολοθρευτή να σκορπά θάνατο και να κάνει τα πάντα λαμπόγιαλο.
20
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-01-02
Η πτώση του Λίαμ Νίσον. Από τις χειρότερες περιπέτειες του μάτσο-μεσήλικα που σώζει κόρες και γυναίκες και τον κόσμο όλο.
20
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Καμιά έκπληξη για τη συνέχιση της δεύτερης καριέρας του Λίαμ Νίσον σε δευτεροκλασάτες περιπέτειες που όμως προφανώς του αποφέρουν πολύ χρήμα.