90
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
2018-01-18
Το The End of the F***ing World είναι αστείο, είναι πικρό, είναι αισθητικά απολαυστικό, είναι φουλ στυλιζαρισμένο, είναι δραματικά πλήρες και συμπαγές. Δεν χρειαζόμαστε 2η σεζόν. Χρειαζόμαστε περισσότερες σειρές σαν κι αυτήν.
90
Δημήτρης Πολιτάκης
2018-01-20
Η βρετανική σειρά οκτώ 20λεπτων επεισοδίων αποτελεί ένα τηλεοπτικό κομψοτέχνημα ευαισθησίας, σαρκασμού και αιώνιας εφηβικής προσμονής.
85
Στέργιος Πουλερές
2018-01-16
Όταν αυτή η σειρά τοποθετεί στο κέντρο του κάδρου της δύο έφηβους που καταλαμβάνονται από ψυχοπαθείς ιδέες και οι φαντασιώσεις τους ή οι πράξεις τους γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη στην λογική και την φυσιολογική εφηβική αταξία, τότε οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Μόνο που όποια προετοιμασία κι αν κάνεις, το σοκ δεν το γλυτώνεις στο τέλος. Τίποτα δεν μπορεί να σε προδιαθέσει για αυτό που ολοκληρώνει την πορεία των δύο έφηβων 17χρονων.
80
Ανδρέας Ποταμίτης
Η προσπάθεια να μετατρέψουν το συγκεκριμένο κόμικ σε σειρά ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες προσπάθειές του κατά την άποψη μου, αφού όπως προανέφερα μπορεί να είναι μικρούλα αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ο οποιοσδήποτε μπορεί να την λατρέψει λόγω της απλότητάς της.
80
Ελένη Αναστασιάδου
Το "The End of the F***ing World" δεν μιλάει για τον όμορφο και την όμορφη που η μοίρα τους χωρίζει, δεν "χαϊδεύει" αυτιά και δεν διαπραγματεύεται. Μιλάει για τον περίεργο και την δύσκολη που ανεξάρτητα με τις πιθανότητες και τις καταστάσεις θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν μαζί. Αυτή είναι άλλωστε και η ουσία.
80
Ιωάννα Μαλούνη
Ενώ βασίζεται στο ρομαντικό premise του εφηβικού roadtrip, δίνει μια ωμή και πλήρη εικόνα του τι μπορεί να συμβεί όταν δύο άτομα με σύνθετες νευρώσεις συνάπτουν μία σχέση, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι στιγμές αλληλοϋποστήριξης ή οι ερωτικές στιγμές. Ο κώδικας της εφηβείας εδώ χρησιμοποιείται ακριβώς λόγω του αφιλτράριστου χαρακτήρα της ηλικίας – οι έφηβοι είναι άμεσοι και σκληροί, δεν κρύβονται πίσω από τα φίλτρα της ενήλικης ζωής.
80
Το The End of The F***ing World είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά που σίγουρα αξίζει τον πολύτιμο χρόνο σας. Το γεγονός ότι διαρκεί όλη κι όλη γύρω στις τρεις ώρες την κάνει ακόμα περισσότερο γοητευτική στα μάτια του πεινασμένου για ποιοτική σειρά θεατή!
80
Ορέστης Καρέλης
Οι πρωταγωνιστές δίνουν ρεσιτάλ σε αυτούς τους απαιτητικούς ρόλους, συνοδευόμενοι από τουλάχιστον αξιοπρεπείς συμπρωταγωνιστές, ενώ η σκηνοθεσία σε κρατάει στην άκρη του καναπέ, δίχως όμως να σε κουράζει. Όπως είπα, το μόνο που με ψιλοχάλασε ήταν κάποιες αλλαγές που επιχειρούσαν να το κάνουν πιο ευκολοχώνευτο, καθότι θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο σκοτεινό, όμως παίζει να υπάρξει δεύτερη σεζόν, η οποία μπορεί να βασιστεί στα παραλειπόμενα. Τέλος, ειδικής μνείας αξίζει το εξαιρετικό του soundtrack, που περιλαμβάνει ψαγμένα rock ακούσματα και μπαλάντες!
80
Κωνσταντίνος Σολδάτος
2018-01-06
Η σειρά είναι ένα δράμα με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, καυστική, θίγει ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία του 21ο αιώνα, με βασικό θέμα όμως να δείξει την εφηβική οργή. Προσεγμένη σκηνοθετικά και σεναριακά.
80
Παύλος Γκουγιάννος
2018-01-12
Γεμάτο black humor και βρετανικό φλέγμα, όπου το μακάβριο μετατρέπεται από ανοίκειο σε μία διαφορετική πρόσληψη του κόσμου γύρω μας.
80
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2018-01-14
Η αγγλική σειρά, ένα θαύμα ρυθμού και ενέργειας, αποτελείται από 8 επεισόδια που συχνά καταλήγουν ακόμα και συντομότερα των 20 λεπτών. Ευτυχώς δηλαδή το Netflix απλά το αγόρασε και μας το σύστησε και δεν ήταν η εξαρχής πλατφόρμα παραγωγής του.
80
Georgia Kotsiopoulou
2018-01-10
Οι στιγμές που θα γελάσεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είναι ισάριθμες με εκείνες που θα αναρωτηθείς για τα ανθρώπινα συναισθήματα και για την αξία του να λες αυτό που σκέφτεσαι. Μερικές φορές πρέπει να ξεστομίσεις το "είσαι μαλάκας" και να πεις ξεκάθαρα αυτό που θες. Μερικές φορές πρέπει να βάλεις φωτιά στο λάθος σου και να πας παρακάτω. Και μερικές φορές πρέπει να αποδέχεσαι ότι το "παρακάτω σου" μπορεί να είναι ένα ακόμα λάθος.
80
Καζανάς Kώστας
2018-01-08
Το The End Of The F***ing World καταφέρε σε σύνολο 3 ωρών να μας δημιουργήσει ένα γλυκόπικρο συναίσθημα. Από την μία οι σκέψεις ότι τα πάντα είναι μάταια, και από την άλλη ένα κρυφό χαμόγελο και μία ελπίδα ότι ο κόσμος αυτός, αλλάζει.
80
ManoMeter
2018-01-04
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε οχτώ εικοσάλεπτα επεισόδια... Δείτε το!
55
Άρης Αλεξανδρής
2018-01-02
Νομίζω πως, τελικά, το The End of the F***ing World επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο στο να δώσει περιεχόμενο και στιβαρότητα σε μια φάση της ζωής που εκ των πραγμάτων στερείται περιεχομένου και στιβαρότητας. Κατασκευάζει ένα μοντέλο μικρομέγαλου (η στιχομυθία -I don't like my life -So do something με έκανε να ντραπώ με τη δηθενιά της) που σήμερα είναι εντελώς ανεπίκαιρο, γιατί τα πλημμυρισμένα από πληροφορία παιδιά δεν τρέφουν πια (τόσες) αυταπάτες.