Παγιδευμένη ψυχή: Το τελευταίο κλειδί(2017)
(Insidious: The Last Key) | Πρώτη προβολή: 04-01-2018

70
Παντελής Δασκαλέλος
2018-01-20
H απολαυστική Lin Shaye και η ανατριχιαστική ατμόσφαιρά του, το εξυψώνουν και του επιτρέπουν να ξεπεράσει τον σκόπελο των άκρως προβλέψιμων jump scares.
60
Βασίλης Γιαννάκης
Το insidious δεν πρωτοπορεί πια και σε καλεί να το αγαπήσεις γι' αυτό που έχει γίνει: Μια τυπική φόρμουλα που επαναλαμβάνεται με μικρές διαφοροποιήσεις. Ενέχει μια εντιμότητα αυτό.
60
Παναγιώτης Σενούντας
Είναι μια ιδιαίτερα απολαυστική και ανατριχιαστική προσθήκη στην σειρά, που δίνει βήμα στην Lin Shayne να λάμψει και να μας θυμίσει γιατί το αγαπήσαμε σε πρώτο επίπεδο. Παράλληλα λειτουργεί και ως ένας πολύ ταιριαστός επίλογος στην ιστορία, δένοντας πολύ όμορφα και εντυπωσιακά την ιστορία του The Last Key, με το πρώτο Insidious.
60
Ακης Καπράνος 
2018-01-18
Το prequel αυτό κατορθώνει να μας βυθίσει σε ένα απειλητικό σύμπαν όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν και, ως εκ τούτου, να θέσουμε τον εαυτό μας ανυπεράσπιστο απέναντι στις κακές του προθέσεις. Μια μαζοχιστική διάθεση που ξεκινά με γαργάλημα και προοδευτικά καταλήγει στο μαρτύριο.
50
horrormovies.gr
Το «Insidious: The Last Key» είναι ένα φιλμ που φέρει την αναμενόμενα προβληματική εικόνα των τελευταίων ταινιών ενός διάσημου horror franchise όπως το παρόν (αν και ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ποια θα είναι πραγματικά η τελευταία ταινία). Οι fans των ταινιών Insidious θα το συμπαθήσουν, οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να ασχοληθούν.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2018-01-16
Η συμπαθής Ελίζ, που την υποδύεται η Λιν Σάι, έχει το πλεονέκτημα ως χαρακτήρας να κουβαλά και τους προσωπικούς της δαίμονες αλλά και δεκάδες εμπειρίες μεταφυσικών επαφών μετά από κλήσεις που δέχεται από απελπισμένους πολίτες, οπότε οι ιστορίες της μπορούν να συντηρήσουν ευκολότερα το franchise απ' ό,τι αν ήταν προσκολλημένο σε μία μόνο οικογένεια.
50
Τάσος Ντερτιλής
Συναρπαστικό, καλοδουλεμένο από άποψη Production Design, χωρίς πολλά πολλά μπου και με αρκετό nerd χιούμορ να ελαφραίνει την κατάλληλη στιγμή την ατμόσφαιρα, θα ικανοποιήσει τους φίλους της σειράς και του είδους.
40
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-01-12
Η ταινία αποδεικνύεται κάπως προβληματική –ξέρετε τώρα, σε απιθανότητες, φτενούς χαρακτήρες, και προβλέψιμες ανατροπές.
40
Γιώτα Τσιορβά
2018-01-14
Με τις απαραίτητες αναπηδήσεις από τα καθίσματα, τα λιγδιασμένα φαντάσματα και τα δαιμονικά στοιχεία, το Insidious προσφέρει ότι υπόσχεται στους φαν του είδους και κυρίως της συγκεκριμένης σειράς ταινιών. Δυστυχώς όμως ενώ υλοποιεί τις υποσχέσεις δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τον εαυτό του και έτσι παραμένει μια αξιοπρεπής προσθήκη στο franchise του Insidious, χωρίς πρωτοτυπία και τόλμη για ανανέωση.
30
Α.Κ.
Προσπάθεια εμπλουτισμού της γνωστής ιστορίας (τούτο το τέταρτο φιλμ αποτελεί sequel του τρίτου και prequel των σαφώς ανώτερων πρώτων δύο) με νέα στοιχεία που ελάχιστο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, comme il faut παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα με μουσικό σκορ που παραπέμπει σε horror σεβεντίλας, την βασική πρωταγωνίστρια εκτός φόρμας και το συνολικό αποτέλεσμα να μην δικαιολογεί την ύπαρξη αναγκαιότητας να δημιουργηθεί το φιλμ, πόσο μάλλον ένα πιθανό πέμπτο (horror franchises die hard...).
30
Πενιχρή φαντασία, ελάχιστος οίστρος, σχεδόν επακριβώς οι ίδιοι φοβιστές με παλιά, που μόνο στόχο έχουν να κλέψουν τις κραυγές αγωνίας των θυμάτων τους. Στην ουσία όμως το μόνο που πετυχαίνουν είναι να σουφρώσουν ένα πολύτιμο δίωρο από το κοινό που τους παρακολουθεί και που ενδεχόμενα από τα μέσα του φιλμ έχει μετανιώσει, που δεν αποφάσισε αποξαρχής να σκορπίσει τον οβολό του σε άλλο εργάκι...
30
Παναγιώτης Πυλαρινός
Τα πάντα φαντάζουν ξαναειπωμένα -και φυσικά όχι μόνο εντός του franchise– και ως εκ τούτου σχεδόν ανιαρά, με τα jump scares να δίνουν και να παίρνουν, για μια ακόμη φορά.
30
Γιάννης Φραγκούλης
Το τρομακτικό γίνεται κωμικό. Το τέρας είναι απλά παράξενο, η διαδικασία από το ένα δωμάτιο στο άλλο δεν έχει κάτι το απόκοσμο, ο κόσμος των νεκρών μοιάζει τόσο πολύ με αυτόν των ζωντανών, όλα είναι παρόμοια, σα μία προβολή της ζωής σε έναν καθρέπτη που δείχνει το πρόσωπο της και μας παροτρύνει σε μία συνομιλία μαζί του.
30
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-01-08
Περιέργως εδώ το σενάριο είναι η δύναμη του φιλμ κι όχι η σκηνοθεσία που μάλλον αναπαράγει αμήχανα – αν όχι ρουτινιάρικα- τα κολπάκια των προηγούμενων φιλμ.
30
Χρήστος Μήτσης
2018-01-10
Άλλο ένα πρίκουελ της «Παγιδευμένης Ψυχής», η συνταγή της οποίας έχει αρχίσει φανερά να κουράζεται.
30
Λήδα Γαλανού
2018-01-06
Μοναδική πρωτοτυπία μια αναφορά στη γυναικεία κακοποίηση (ανθρώπινη κι όχι δαιμονική!), σε μια ταινία τρόμου που ξαποσταίνει στα κλισέ του είδους και δεν προσφέρει ούτε πλάκα, ούτε τρομάρα.
30
Χρήστος Μπακατσέλος
2018-01-04
Για όσους ενδιαφέρονται, τέταρτο στη σειρά «Insidious», που πλέον δεν έχει σημασία αν ανήκει σε κάποιο franchise ή όχι.
30
Βικτωρία Μιχαήλ
2018-01-02
Μπορεί να 'ναι λιγάκι καλύτερο απ' το προηγούμενο, αλλά δεν αρκεί για να αναζωογονήσει το εξαρχής μισοάρρωστο κύτταρο της... σειράς.
20
Άγγελος Πολύδωρος
Μια ταινία για τους φίλους του είδους που έχουν παρακολουθήσει τα προηγούμενα και έχουν κάποια εξοικείωση. Ουσιαστικά, μια επανάληψη των ιστοριών και των σχετικών εφέ.
20
Πάρις Μνηματίδης
Φορμουλαϊκό και μάλλον ανιαρό για το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς του, το "Insidious: The Last Key" δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια εύκολη επίκληση σε ένα δημοφιλή τίτλο του φανταστικού της δεκαετίας που διανύουμε για κέρδος δίχως ιδιαίτερη δημιουργική προσπάθεια στα κινηματογραφικά ταμεία.
0
Νίκος Δρίβας
Γενικά σε όλη την ταινία, και φυσικά ειδικότερα στο δεύτερο μέρος ψάχνεις να βρεις κάτι το οποίο θα κρατήσει το ενδιαφέρον, με κακές σκηνές, απαράδεκτους ηθοποιούς, που πιο πολύ την κάνουν να μοιάζει με παρωδία.