The Party(2017)
Πρώτη προβολή: 28-12-2017

80
Απόστολος Κίτσος
Μια ταινία ηθοποιών, με απολαυστικό κατάμαυρο, στα όρια του γκροτέσκου, χιούμορ, σοφά καδραρίσματα της κεντρικής δράσης, επιθετική ασπρόμαυρη φωτογραφία και straight jazz στο backround, το αποτέλεσμα είναι εθιστικό.
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Στον κλειστό, αποπνιχτικό όπως αποκαλύπτεται σταδιακά, χώρο του σπιτιού, με μια κάμερα που ψάχνει, διεισδύει, επιμένει, και με τη χρήση του μαυρόασπρου φιλμ (του πιο κατάλληλου για να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα της σήψης και της διάλυσης), με εκπληκτικούς, σφιχτοδεμένους, διανθισμένους με χιούμορ και ειρωνεία, διαλόγους, η Πότερ σκάβει βαθιά, φτάνει στα πιο μύχια βάθη της ψυχής των χαρακτήρων της, για να διαλύσει την οποιαδήποτε κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας και της κυβερνούσας αστικής κοινωνίας. Στην πορεία της είχε μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, με τον καθένα να δίνει τον καλύτερο εαυτό του – ομάδα που της αξίζει ένα βραβείο συνόλου.
70
Τατιάνα Καποδίστρια
2017-12-20
...στιλάτη και καλογραμμένη καυστική κωμωδία...
70
Τάσος Ντερτιλής
Η σκηνοθέτης του Orlando παραδίδει μαθήματα σκηνοθεσίας, αξιοποιώντας στο έπακρο ένα λιτό σετ και μια ονειρεμένη ομάδα πρωτοκλασάτων ερμηνευτών και επιχειρώντας μια εγκάρσια τομή στο σώμα της προοδευτικής λεγόμενης μερίδας της αστικής τάξης.
70
Γιάννης Φραγκούλης
Η διάθεση είναι άγρια, η ένταση δεν σε κάνει να βαριέσαι για 70 λεπτά, τα ήθη της καλής κοινωνίας δοκιμάζονται. Η σάτιρα λειτουργεί και τα θεμέλια της καθώς πρέπει κοινωνίας κλυδωνίζονται σοβαρά. Η πολιτική αποκτά καθημερινό πρόσωπο: το είδωλο μιας κοινωνίας σε κάθετη πτώση.
70
Cine - Κριτική
Χωρίς διδακτικό τόνο και διάθεση υπεραπλούστευσης των λεπτών ζητημάτων που τίθενται, το "The Party" αποτελεί μια γλυκόπικρη, αλλά αιχμηρή και οξυδερκής αντανάκλαση της ίδιας της Βρετανικής κοινωνίας, αλλά και ένα άκρως ενδιαφέρον και άρτια εκτελεσμένο(αν εξαιρέσουμε την ανεπαρκή ανάπτυξη της ερωτικής σχέσης των δύο γυναικών) κινηματογραφικό πόνημα που ενισχυμένο από ένα all star cast ηθοποιών (Τίμοθι Σπολ, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Έμιλι Κλάρκσον, Μπρούνο Γκανζ) κρίνεται ως μια απολαυστική σινεφίλ εμπειρία.
70
Κωστής Δ. Μπίτσιος
Η αφήγηση γίνεται σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στον θίασο να δημιουργήσει αναγνωρίσιμους χαρακτήρες και να εξελίξει τους ρόλους. Οι ανατροπές είναι συνεχείς και το ενδιαφέρον για κάθε ήρωα κορυφώνεται, αφού υπάρχει στην πλοκή ένα μήλο της έριδος, που δεν φαίνεται, αλλά εξάπτει την περιέργεια από την αρχή ως το απότομο φινάλε.
68
Δημήτρης Μπαμπούλης
Είναι μία διακριτική και απλή δομικά ταινία με λίγα εύστροφα σημεία που δεν επιδιώκει κάτι το μεγαλοπρεπές. Η διάρκεια της, ο ρυθμός της και το περιεχόμενο της δεν κουράζουν τον θεατή και το μαύρο, κατά κάποιον τρόπο, χιούμορ της προσφέρει σε αρκετά σημεία ευφορία σε αυτόν που θα το αντιληφθεί (με κορύφωση την τελευταία σκηνή).
60
Ακης Καπράνος 
Με το «Πάρτι» η Σάλι Πότερ δείχνει πλήρως ανανεωμένη, σκηνοθετώντας μια πετυχημένη όσο και καλοερμηνευμένη κωμωδία.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2017-12-12
Πνευματώδες χιούμορ, σαρκασμός, γκροτέσκα στιγμιότυπα, σασπένς αλά Πολάνσκι, θεατρικοποιημένο σινεμά και μια σειρά από μυστικά και ψέματα που με την αποκάλυψή τους κάνουν κομμάτια την καλωπισμένη πραγματικότητα των επτά φίλων.
60
Γιάννης Πατλάκας
Σαν κωμωδία ή ίσως καλύτερα μαύρη κωμωδία, έχει κάποιες απολαυστικές στιγμές και απολαμβάνει ένα υπέροχο ταλαντούχο καστ που η Potter ίσως να μπορούσε να εκμεταλλευτεί ακόμη καλύτερα, με τους Bruno Ganz και Timothy Spall να ξεχωρίζουν και να κλέβουν την παράσταση και το υπόλοιπο καστ να ακολουθεί.
60
Άγγελος Πολύδωρος
Ο θεατής, καλείται να μην πλήξει από το συνεχή (θεατρικό) διάλογο, που πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο (όσος και η διάρκεια της ταινίας) και να παρακολουθήσει τις πολύ καλές ερμηνείες γνωστών ηθοποιών (με τον Μπρούνο Γκαντζ πάντα γοητευτικό), κολακευμένων από μια ανάγλυφη ασπρόμαυρη φωτογραφία, που όμως εκφράζει τα συναισθήματά τους.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-12-14
Μυστικά και ψέματα και διαφορετικές νοοτροπίες, αλλοπρόσαλλες καταστάσεις, σεξουαλική τρέλα και άλλα πολλά ζητήματα διαπερνούν σαν κοφτερά ακόντια την ταινία, η οποία μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις 70 λεπτά, γίνεται κάτι σαν μια μικρογραφία της σημερινής, χαοτικής Αγγλίας.
60
Χρήστος Μήτσης
2017-12-18
Σικάτη, βιτριολικά καυστική σάτιρα της σύγχρονης «άρχουσας» τάξης, η οποία εκμεταλλεύεται δημιουργικά τον περιορισμένο χώρο δράσης, το πρωτοκλασάτο καστ και την ιδανικά μικρή διάρκεια των 71 λεπτών.
60
Έλενα Χριστοπούλου
2017-12-16
Διασκεδαστική και καυστική σάτιρα από την Σάλι Πότερ («Ορλάντο») με κοφτερούς διαλόγους και ρυθμό, και τις απολαυστικές ερμηνείες ενός υπέροχου καστ (με εξέχουσα εκείνη της Πατρίσια Κλάρκσον).
60
Θόδωρος Γιαχουστίδης
Είναι μια ταινία ηθοποιών, είναι μια ταινία σεναρίου, είναι μια ταινία όπου και η φωτογραφία είναι επίτηδες ασπρόμαυρη και η μουσική και τα τραγούδια τόσο έξυπνα επιλεγμένα, είναι μια ταινία που πέρα και πάνω από όλα θα διασκεδάσει τους θεατές τόσο με το πανέξυπνο χιούμορ της όσο και με τις ανατροπές της, την ίντριγκα που επικρέμεται, τη λοξή ματιά στις ανθρώπινες σχέσεις.
60
Αγγελική Στελλάκη
Το The Party δεν παίρνει ιδιαίτερα σοβαρά τον εαυτό του, φαίνεται να γνωρίζει τις αδυναμίες του, αλλά με την υπέροχη ασπρόμαυρη φωτογραφία και τις απολαυστικές ερμηνείες των βασικών χαρακτήρων της ταινίας -λειτουργούν σαν ένα καλοκουρδισμένο σύνολο-, τότε μπορούμε να μιλάμε για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του είδους της.
60
Λήδα Γαλανού
2017-12-08
Οι ηθοποιοί της, διαλεγμένοι με προσοχή εκτιμητή κοσμημάτων, μοιάζουν όλοι τους να καταδιασκεδάζουν την ευκαιρία τους κι η ίδια η ταινία, περιορισμένη αλλά ακριβής, ξετυλίγεται με κάθε ανατροπή σε μια κατάμαυρη κωμωδία, που θα ήταν ξέφρενη αν δεν ήταν τόσο πικρή.
60
Τάσος Μελεμενίδης
2017-12-04
Το μείγμα λειτουργεί, οι προφανείς θεατρικές καταβολές της ιστορίας δεν αδυνατίζουν την κάμερα της Πότερ και το αποχρωματισμένο περιβάλλον, σε συνδυασμό με τη βρετανικότητα των διαλόγων, αναδεικνύει τη μικρότητα της χώρας όσο αυτή προσπαθεί να την κρύψει κάτω από καλούς τρόπους.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2017-12-06
Πλούσιο σε αληθινά αστείες ατάκες και αποφασισμένο να κρατήσει τις ανατροπές ως το τέλος, το φιλμ είναι απολαυστικό μέσα στις συνειδητά περιορισμένες φιλοδοξίες μιας αστείας και καυστικής κοινωνικής σάτιρας τις οποίες και πραγματώνει δίχως σημαντικά στραβοπατήματα.
60
Νεκτάριος Σάκκας
2017-12-10
Θανατερές ατάκες, απολαυστικές ερμηνείες, φρέσκια σάτιρα, τζαζ υπόστρωμα και μια ανήσυχη δημιουργός σε αναπάντεχο κωμικό οίστρο.
60
Ιάκωβος Γωγάκης
Η Σάλι Πότερ ξαφνιάζει. Το σενάριό της « δεν κομίζει Γλαύκα εις Αθήνας» και αρκετά κομμάτια του παζλ, ο θεατής από νωρίς μπορεί να τα συναρμολογήσει. Κρυμμένα πάθη, μυστικά και προδοσίες. Όχι όμως όλα τα κομμάτια. Αυτό το έργο, έχει από την άλλη, φινέτσα, και γρήγορο ρυθμό, είναι μαζεμένο χρονικά, όπως του αρμόζει.
50
Dimitris Dx
Πέρασα όμορφα αλλά φεύγοντας νιώθω ότι δε μου έμεινε σχεδόν τίποτα, πέρα από ένα ικανό και αποτελεσματικό τελικό πλάνο.
40
Παναγιώτης Παναγόπουλος
2017-12-02
Καλά στοιχεία και ευγενείς προθέσεις μένουν στη μέση σε τούτο το μερικώς πετυχημένο... παρτάκι (βλέπε και διάρκεια). Σε θεατρική παράσταση και με μερικές πόρτες να ανοιγοκλείνουν, το αποτέλεσμα θα ήταν μάλλον καλύτερο.
Η Αγγλίδα σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα Σάλι Πότερ (Ορλάντο) παραδίδει μαθήματα, για το πώς χαραμίζεις ένα καλό καστ, σε μια (ασπρό-) μαύρη κωμωδία ηθών.