95
Στέργιος Πουλερές
2017-12-20
Το Dark έχει όλα τα στοιχεία για να νιώσεις ότι πουθενά δεν υπάρχει στέρεο έδαφος. Ακόμα και η γερμανική γλώσσα προσθέτει στην εμπειρία της θέασης. Αν ήταν λόγου χάρη γαλλικά δεν θα είχε την ίδια επίδραση νομίζω. Ως θεατής στέκεσαι σε μια κινούμενη άμμο ή καλύτερα σε μια δίνη και η περιδίνηση σε πηγαίνει συνεχώς προς τον πυθμένα της θάλασσας. Και δεν σε νοιάζει καθόλου να επιστρέψεις προς την επιφάνεια. Σαν ήρωας του Poe στο Tales of Mystery & Imagination.
90
E-DAILY.GR
Έχει ευρωπαϊκή κινηματογραφική αισθητική, γρήγορη εναλλαγή εικόνων, πολύπλοκο σενάριο και ένα πολύ μπερδεμένο κουβάρι γεγονότων και προσώπων που θα χρειαστείς... σημειώσεις για να παρακολουθήσεις. Αλλά αξίζει από το πρώτο έως το 10ο επεισόδιο, μέχρι να κυκλοφορήσει η επόμενη σεζόν.
90
Στάθης Ιωάννου
2017-12-14
Οι συγκρίσεις που έχουν γίνει με το Stranger Things είναι πολλές και ίσως στην αρχή να σου φανεί λίγο deja vu η φάση αλλά μην ξεγελιέσαι. Το Dark είναι όνομα και πράγμα! Μην περιμένεις να δεις χιούμορ ούτε αξιαγάπητα παιδάκια με στολές Ghostbusters. Είναι μια σειρά μυστηρίου κι επιστημονικής φαντασίας πολύ σκοτεινή, με αρκετή βία και σκηνές που σίγουρα θα σε «σκαλώσουν» και θα σε ταράξουν.
90
Γεράκου Γιώτα & Στελίνα Θεοδοσοπούλου
2017-12-16
Εκπληκτική ατμόσφαιρα, φοβερή ιδέα και ακόμα πιο φοβερή αφήγηση.
90
Αντώνης Γκούμας
2017-12-18
Οι Γερμανοί, όπως όλοι, παρακολουθούν τις μεγάλες σειρές, συλλέγουν στοιχεία και με το Dark απαντούν με μια σειρά που μπορεί να σταθεί αντάξια των άλλων του συγκεκριμένου είδους και μάλιστα με αξιώσεις, παρά τη γερμανική γλώσσα και όχι της οικείας στο ευρύ κοινό αγγλικής. Δε δοκίμασαν να γυρίσουν το δικό τους 'Game of Thrones' για να φανεί αν υστερούν τεχνικά, αντίθετα εστίασαν στο σενάριο και το μυστήριο, παντρεύοντας το ευρωπαϊκό ύφος κινηματογράφισης με τη λογική των αμερικάνικων σειρών.
80
Yorgos Kaleas
Η σειρά είναι καλοσκηνοθετημένη και καλογραμμένη, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας εντυπωσιάσει η εκπληκτική του μουσική, που ανεβάζει τις σκηνές και τις πλαισιώνει με πολύ όμορφο τρόπο. Ένα, κάποιο μείον στο όλο αυτό ευρωπαϊκό εγχείρημα, ίσως αποτελεί η υποκριτική.
80
Στέλλα Στρούβαλη
Ο πρώτος αυτός κύκλος κατάφερε να δέσει πολύ σφιχτά το συγκεκριμένο ετερόκλητο μείγμα καθηλώνοντάς μας από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να κάνει κοιλιά σχεδόν πουθενά. Το «Dark» πλαισιώνεται από μια ομάδα ταλαντούχων, Γερμανών κυρίως, ηθοποιών που δίνουν όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας, σοβαρές, υψηλού επιπέδου ερμηνείες.
80
LorneMalvo
2017-12-02
Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, η οποία θα σας κερδίσει χάρη στο περίπλοκο, αλλά σαγηνευτικό της σενάριο, την υπέροχη ατμόσφαιρα και την ανατριχιαστική μουσική. Ανά σημεία μπορεί να σας θυμίσει διάφορες σειρές (από το Stranger Things μέχρι το Twin Peaks) ή ταινίες, αλλά δεν βασίζεται σε αυτές για να αποκτήσει ταυτότητα. Καταφέρνει και στέκεται στα δικά του πόδια κάνοντας μας ήδη να ανυπομονούμε για τη μελλοντική συνέχεια του!
80
The Tall Troll
Το "Dark" είναι από αυτές τις σειρές που σε τραβάνε να δεις άλλο ένα επεισόδιο, ιδανικά βλέπεται βράδυ με σβηστά φώτα, δεν είναι σειρά «ας βάλω κάτι να χαζεύω καθώς κάνω δουλειά», χρειάζεται την προσοχή σου καθώς έχει πολλές μικρές υποενότητες, δεν είναι πάντα ευχάριστη και δεν ξέρω αν είναι λυτρωτική, αλλά αποζημιώνει και κατά βάθος παρουσιάζει τον άνθρωπο με τις αδυναμίες του. Ναι, έχει αδυναμίες, αλλά αξίζει την ευκαιρία που θα του δώσετε και οι κρύες χειμωνιάτικες και σκοτεινές νύχτες είναι ιδανικές για την παρακολούθησή του.
80
Παναγιώτης Μένεγος
2017-12-06
Δεν είναι prestige TV, δεν ασχολείται και τόσο με το να σκάψει σε βάθος τους χαρακτήρες – το γερμανικό physique και η αντίστοιχη προφορά δίνουν τον αυστηρό, παγερό τόνο και, ίσως, μια παρακινδυνευμένη ερμηνεία κάποιου δεύτερου επιπέδου: της προτεσταντικής ενοχής που εκλιπαρεί για μια δεύτερη ευκαιρία.
80
Μαρία Μαρκουλή
2017-12-10
Είναι ένα καλοδεμμένο θρίλερ με αιχμηρή, τολμηρή, σφικτή αφήγηση που από την μέση και ύστερα –συνήθως συμβαίνει το αντίθετο – γίνεται πιο καλό.
80
Χρήστος Πρόεδρος
2017-12-12
Οι δημιουργοί του σε βυθίζουν σε μια σκοτεινή ιστορία που λαμβάνει χώρα σε μια μικρή πόλη, όχι (μόνο) επειδή ξέρουν ότι λατρεύεις να βλέπεις τέτοια σκηνικά, αλλά επειδή φαίνεται ότι πράγματι έχουν πράγματι να πουν μια ιστορία. Μια ιστορία που φαίνεται ότι είναι πολύ φιλόδοξη και ότι θα προσπαθήσει να συνδέσει κομμάτια της πλοκής με κάποιον τολμηρό και περίτεχνο τρόπο.
80
Θέμης Καίσαρης
2017-12-08
Το σκοτάδι του 'Dark' ήρθε να διαδεχθεί το φως με το οποίο τελείωσε το 'LOST'. Δηλώνω ευγνώμων που μπήκα ξανά σε τέτοιες συζητήσεις, που μπήκα στη wikipedia για να διαβάσω για το τατουάζ του Νώε και που ένα πλάνο σε ένα απλό περιτύλιγμα Raider μπορεί να σημαίνει τόσα, μα τόσα πολλά.
80
Καζανάς Kώστας
2017-12-04
Το Dark ξεφεύγει όμως από κλασσικό μοτίβο «σειράς μυστηρίου» και εκεί που νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τι γίνεται, απλά ξανά όλα περιπλέκονται. Είναι μία καλά δομημένη σειρά με καλή σκηνοθεσία, ενώ η μουσική με όμορφο τρόπο δίνει ένταση στις σκηνές και πλαισιώνει τα πανέμορφα τοπία.
75
Γιάννης Λυμπέρης
Eως τη μέση, το ενδιαφέρον μας δεν θα χαθεί στιγμή. Το «όλα συνδέονται» που ακούγεται στο 1ο επεισόδιο, είναι το «ζουμί». Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα και ποτέ δεν παρατάς σειρά -όσο κακή κι αν είναι- μη παίρνοντας κάποια απάντηση. Απλά η συσσώρευση στο τέλος, θέλει περίσσεια τέχνη για να μπει κάθε κομμάτι του παζλ στη θέση του, κάτι που δεν συμβαίνει και μια απογοήτευση για τη -μη- κορύφωση, θα έρθει.
75
Μαριάννα Χατζησάββα
Για αυτούς που έχουν δει τη δεύτερη σεζόν του Stranger Things για... δεύτερη φορά και χρειάζονται κάτι καινούριο, το Dark είναι μία εξαιρετική επιλογή. Εστιάζει περισσότερο στο υπερφυσικό στοιχείο παρά στους χαρακτήρες. Μπορεί το Dark να έχει παρόμοια μουσική ή θέματα, υπάρχει όμως, αρκετός χώρος στις καρδιές μας και για τις δύο πετυχημένες σειρές.