Όλα απ' την αρχή(2017)
(The Bachelors) | Πρώτη προβολή: 30-11-2017

68
Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης
Το The Bachelors είναι επί της ουσίας μια δραμεντί, η οποία συνδυάζει αρμονικά το δράμα με την κομεντί, δίνοντας ίσες ποσότητες από συναισθηματική ένταση και comic relief, ούτως ώστε φεύγοντας από τον κινηματογράφο να είσαι πλήρης.
60
Άγγελος Πολύδωρος
Χωρίς υπερβολές και μελοδραματισμούς και με μικρές δόσεις χιούμορ, από τους κολλητούς του κολεγιόπαιδου που υποδύεται ο Τζος Γουίγκινς, η ταινία βλέπεται ευχάριστα και με συγκίνηση.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-11-20
...προσπαθεί να εξετάσει με κατανόηση τις καταστάσεις που δημιουργούνται γύρω από ανθρώπους πληγωμένους από τη ζωή, οι οποίοι ενώ φαινομενικά δείχνουν ανήμποροι να πιαστούν από κάπου για να συνεχίσουν, βαθιά μέσα τους έχουν τη δύναμη - απλώς πρέπει να τη βρουν.
60
Παναγιώτης Πυλαρινός
Τα καλύτερα στοιχεία της εντοπίζονται στον πολύ καλό J.K. Simmons και τον εκφραστικότατο Josh Wiggins. Η άνιση σχέση γονέα παιδιού (με τους ρόλους συχνά να αντιστρέφονται) είναι το highlight της ταινίας και μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε κάποια από τα αδύναμα σημεία της.
60
Δημοσθένης Χριστόπουλος
2017-11-18
Δεν είναι η ταινία που θα αφήσει εποχή (πρόλαβαν άλλες να το κάνουν στο εν λόγω είδος). Το πιθανότερο όμως είναι πως βγαίνοντας από το σινεμά θα νιώσεις πως μόλις είδες μια ταινία που επιχείρησε να μιλήσει μέσα σου με ειλικρίνεια και φτιάχτηκε από κάποιον που παίδεψε το μυαλό του για να βγάλει μια ισορροπημένη δημιουργία και τα κατάφερε.
60
Γιώτα Τσιορβά
2017-11-16
Αν και στο τέλος προσπαθεί βεβιασμένα να δώσει λύτρωση στο δράμα του, τελικά δεν μπορείς να το κατηγορήσεις ότι δεν κλιμάκωσε την πάθηση του Μπιλ ρεαλιστικά και με σεβασμό στον ήρωα του. Η ταινία του Κερτ Βέλκερ δεν βασίζεται μόνο στις ερμηνείες των ηθοποιών αλλά και στην ευαίσθητη προσέγγιση της κατάθλιψης για να προσφέρει αυθεντική συγκίνηση στον θεατή.
55
Νεφέλη Κομματά
Τελικά ναι, δείτε το. Όχι απαραίτητα στο σινεμά, έστω στο σπίτι. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που αγγίζεις τη φωτιά χωρίς να καίγεσαι και το «Όλα απ' την αρχή» έχει βρει τις σωστές ισορροπίες. Ρεαλισμός, ρομάντζο, κατάθλιψη και φυσικά η σπουδαιότητα της σχέσης πατέρα-γιου έχουν μπλεχτεί μεταξύ τους χωρίς να μπλέξουν τον θεατή. Και κάποιες φορές, ένα happy end είναι ότι ακριβώς ταιριάζει σε ταλαιπωρημένους ήρωες.
50
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
Καλοστημένο, αμερικάνικο, τρυφερό δράμα, όπως οι αμερικάνοι ξέρουν να στήνουν, για όλες τις ηλικίες. Οι καλές ερμηνείες τους Σίμονς και της Ντελπί, του νεαρού Γουίγκινς και της Ρας θα ξεδιπλώσουν χαρτομάντηλα.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2017-11-10
Ταινία ερμηνειών, με τον Βέλκερ να αποδεικνύεται ικανός «εργοδηγός» και για τους καταξιωμένους μα και για τους νεότερους συντελεστές του καστ, το «Όλα από την αρχή» δεν ανακαλύπτει την Αμερική, αλλά είναι ένα σεμνό μελό που προσεγγίζει με τιμιότητα τα ακανθώδη θέματά του.
50
Νεκτάριος Σάκκας
2017-11-14
Δίχως να φτάνει το επίπεδο του «Perks of Being a Wallflower» ή του «Beginners», το «Όλα Απ' Την Αρχή» διαχειρίζεται αξιοπρεπώς το ζήτημα της μοναξιάς, το βάρος της απώλειας και την κινητήριο δύναμη του έρωτα, εκμεταλλευόμενο στο μέγιστο βαθμό την ερμηνευτική υπερεπάρκεια των Τζ. Κ. Σίμονς και Ζουλί Ντελπί.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2017-11-12
Ο Κερτ Βέλκερ, που πριν από δεκαπέντε χρόνια έγραψε τον Γλυκό Νοέμβρη, προς τιμήν του φροντίζει να δώσει περισσότερο βάρος στο δράμα, από τη στιγμή που περιλαμβάνει μια βαριάς μορφής κατάθλιψη στην ιστορία του, παρά στο να προσφέρει ένα ανάλαφρο κωμικό υποκατάστατο, έχοντας την τύχη να συνεργάζεται με τον Σίμονς που φέρνει εις πέρας έναν δύσκολο ρόλο δίχως υπερβολές και αποτελεί το ουσιαστικό βαρόμετρο της ταινίας.
40
Νίκος Παλάτος
2017-11-06
Τυπική δραματική κομεντί με στοιχεία ταινίας ενηλικίωσης, που δεν προσβάλλει τον θεατή μεν, δείχνει δε να έχει για ταβάνι της τη... μεσημεριανή τηλεοπτική ζώνη του Σαββατοκύριακου.
40
Χρήστος Μήτσης
2017-11-08
Γλυκόπικρη και αληθινή ως ένα σημείο δραμεντί πάνω στην απώλεια και τη δεύτερη ευκαιρία, η οποία προδίδεται από τον εκβιαστικό τρόπο που κορυφώνεται το δράμα και την ευκολία με την οποία επιλέγεται το χάπι εντ.
30
Γιώργος Νυκταράκης
Μια πολύ προβλέψιμη ταινία η οποία δεν εκμεταλλεύεται το θέμα της απώλειας και της κατάθλιψης, καθώς επικεντρώνεται στις σχέσεις των πρωταγωνιστών οι οποίες είναι τόσο αναμενόμενες που σταματάς να ενδιαφέρεσαι για οτιδήποτε άλλο.
20
Λήδα Γαλανού
2017-11-02
...δυο...γυναίκες θα αλλάξουν τις ζωές των αντρών με τον πιο μελοδραματικό κι αναίτια βαρυσήμαντο τρόπο, όπως αρέσει στον Βέλκερ, σεναριογράφο του «Γλυκού Νοέμβρη».
20
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2017-11-04
Ηθικά διλήμματα, υπαρξιακές αγωνίες αλλά και μια τραβηγμένη από τα μαλλιά αδράνεια (το πένθος του ήρωα τον οδηγεί σε παραίτηση από την ίδια τη ζωή), γίνονται εργαλεία για μελοδραματισμούς μεγατόνων στα χέρια του σκηνοθέτη που μας είχε δώσει πριν από αρκετά χρόνια ένα άλλο δακρύβρεχτο μελό, το «Sweet Novenber».