90
Γεράκου Γιώτα & Στελίνα Θεοδοσοπούλου
2017-11-16
...μια φανταστική Sarah Gadon ως Grace, να εξιστορεί την ιστορία που την οδήγησε στην φυλακή παρουσιάζοντας ένα άτομο αφελές, τρομακτικό και ψυχικά δυνατό.
80
Ιωσηφίνα Γριβέα
2017-11-06
Εάν το 'Tale' απεικόνιζε ένα δυστοπικό μέλλον που έχει στερήσει ολοκληρωτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα από τις γυναίκες, το 'Alias Grace' ταξιδεύει σ' ένα παρελθόν που τα δικαιώματα αυτά ανήκαν ακόμη στη σφαίρα της φαντασίας. Και οι δύο σειρές ωστόσο, η μία μεταδίδοντας από τη συχνότητα του πριν και η άλλη από του μετά, δεν θα μπορούσαν να έχουν συντονιστεί περισσότερο με το σήμερα.
80
LorneMalvo
2017-11-04
'Εχουμε να κάνουμε με μια πολύ καλή σειρά, η οποία θα ικανοποιήσει και όσους αναζητούν μια ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου, η οποία ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αλλά και εκείνους που ζητάνε το κάτι παραπάνω.
80
Φανή Βασιλοπούλου
2017-11-08
Μπορεί να μην είναι τόσο dystopic όπως το The Handmaid's Tale, παραμένει όμως εξίσου αληθινό και σύγχρονο. Όντας η δεύτερη διασκευή της Margaret Atwood στην οθόνη, αξίζει να το δείς, όχι μόνο επειδή έχει ενδιαφέρον, όχι μόνο επειδή πραγματεύεται ένα επίκαιρο θέμα, αλλά κυρίως γιατί θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη δική σου σκέψη πάνω στο θέμα: μήπως είσαι και εσύ άλλος ένας θεατής;
80
Τάσος "ο Αλλοδαπός" Σαμπάρ
2017-11-10
Εκτός από την κινηματογράφηση, τα κουστούμια, τα λαογραφικά στοιχεία και το κοφτό μοντάζ, το μεγαλύτερο κέρδος της σειράς είναι ότι ότι και να αποφασίσεις στο τέλος, η Grace είναι ένας χαρακτήρας που συμπαθείς και της εύχεσαι το καλύτερο. Ακόμα και αν τους δολοφόνησε εν ψυχρώ...
80
Δημήτρης Πολιτάκης
2017-11-12
Ας μη βιαστεί να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για αφηγηματικό κήρυγμα διδακτικής υφής: πέρα από το ιδεολογικό υπόβαθρο, η σειρά λειτουργεί έξοχα ως δράμα δωματίου – στις σκηνές όπου η Γκρέις, ως άλλη, κοινωνιοπαθής Σεχραζάντ, περιγράφει, λέγοντας μισές αλήθειες, τη ζωή της και τους διαδρόμους του μυαλού της, στον πρωτοπόρο για την εποχή ψυχίατρο – αλλά και ως αστυνομικό θρίλερ όπου πρέπει να διαλευκανθεί τελικά τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μοιραία, αιματηρή μέρα.
80
Κρίστυ Περρή
2017-11-14
...εξαιρετικά ενδιαφέρον και εθιστικό μέσα στο σκοτάδι του.
75
Στάθης Ιωάννου
2017-11-02
Δε μπορώ να πω ότι πρόκειται για ένα αριστούργημα ή μια σειρά έντονου προβληματισμού και συμβολισμού όπως είναι το "The Handmaid's Tale". Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έπρεπε να την παραλείψεις. Είναι προσεγμένη, ενδιαφέρουσα και αν μη τι άλλο, σύντομη! Οπότε, για μένα, θα πρέπει ήδη να έχεις πατήσει το play!