100
Anette Cheniell
2017-10-20
Σίγουρα μια από τις καλύτερες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση, ένα μικρό δείγμα ότι το crime drama κρατάει πολύ καλά ακόμη σαν είδος. Εάν έχεις δει τα documentaries του Netflix όπως το Making a Murderer και έχεις λιώσει τις αστυνομικές σειρές τύπου CIS, το Mindhunter θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
Το Mindunter αποτελεί ένα μοναδικό και ακριβοθώρητο δώρο για κάθε λάτρη του καλού αστυνομικού θρίλερ εκεί έξω. Ο αργός ρυθμός της σειράς ενδέχεται να ξενίσει τους λιγότερο μυημένους στο κινηματογραφικό σύμπαν του Fincher. Για τους υπόλοιπους θα αποτελέσει σίγουρα σημείο αναφοράς για μετέπειτα συζητήσεις πάνω στην ιδανική προσέγγιση των κατά συρροή δολοφόνων. Το Mindhunter έχει τη δύναμη, παίζοντας με το μυαλό σου, να σε κάνει να το σκέφτεσαι για καιρό μετά αναμένοντας με αγωνία τις επόμενες σεζόν.
90
Αλέξανδρος Διακοσάββας
Το «Mindhunter» είναι ποπ, με τρόπο που σε κάνει να θες να ουρλιάξεις από ικανοποίηση. Είναι τόσες οι πληροφορίες που δίνονται για μερικούς από τους πιο «διάσημους» εγκληματίες της Αμερικής, οι οποίες εκτοξεύονται με ρυθμό πολυβόλου, αναγκάζοντάς σε να πατάς συνέχεια pause για να ψάξεις περισσότερα γι' αυτούς.
90
Μάρα Θεοδωροπούλου
2017-10-18
Ο Φίντσερ, που φημίζεται μεταξύ άλλων και για την εμμονή του στη λεπτομέρεια, εισάγει το θεατή στο περιβάλλον του Mindhunter σαν να του ανοίγει την πόρτα σε ένα παλιό σπίτι που είχε χρόνια να επισκεφτεί, αλλά θυμάται αμυδρά. Aυτό το lived in χαρακτηριστικό (και το στρατηγικά τοποθετημένο χιούμορ) δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας που μάλλον θα βοηθήσει τα, πολλές φορές αδιανόητα δυσάρεστα, συμβάντα που συναντούν οι ήρωες να κυλήσουν πιο ομαλά στη συνείδηση του μέσου binge-watcher.
85
Νίκος Παπαδόπουλος
2017-10-16
Ήταν μια άκρως απολαυστική σειρά, καλοφτιαγμένη, με πολύ δυνατές ερμηνείες και πλοκή που παίρνει τον χρόνο της αλλά ανταμείβει στο τέλος.
80
Θοδωρής Κανάκης
Το Mindhunter κατάφερε να κάνει την αλλαγή στο είδος του αστυνομικού δράματος: αντί να δοθεί η έμφαση στο «ποιος;» διέπραξε το έγκλημα, αυτό που μας απασχολεί είναι το «γιατί;». Ο Penhall και οι συνεργάτες του θέλησαν να μας παρουσιάσουν το σκοτάδι που μπορεί να κρύβει η ανθρώπινη ύπαρξη, δημιουργώντας μια σειρά που μας καθήλωσε, η οποία όμως απέφυγε τα κλισέ.
80
Ο Μικρός Λεμπόφσκι
2017-10-04
Το Mindhunter είναι μία από τις σειρές που θα μας απασχολήσει σίγουρα και στο μέλλον. Κατανάλωσε κι εσύ ένα από τα πλέον γοητευτικά και βραδύκαυστα σήριαλ που κυκλοφορούν εκεί έξω. Μια εμπειρία έντονη και σχεδόν αριστουργηματική – σχεδόν, γιατί κάποιες περίεργες – στα μάτια μου τουλάχιστον – αφηγηματικές επιλογές κάνουν τα τελευταία επεισόδια να μοιάζουν ελαφρώς ημιτελή και το αχρείαστο cliffhanger το όλο εγχείρημα να στέκεται μετέωρο.
80
Στέργιος Πουλερές
2017-10-08
Το πρώτο πράγμα που διακρίνει κανείς στο Mindhunter είναι η ικανότητα του Fincher να δημιουργεί «κακούς». Η φιγούρα του Kemper είναι μια σύγχρονη απόδοση της φιγούρας που ενσάρκωσε ο Spacey στο Seven, του John Doe. Κι αφού κυριαρχεί σε πρώτη κιόλας ανάγνωση αυτή η φιγούρα, τότε είναι φυσικό επακόλουθο να παίρνει άριστα στην σκοτεινότητα της. Νουαρίστικες πινελιές σε μια πασίδηλη αναπαράσταση του θολού, του πιξελαρισμένου κόσμου.
80
nikos fekkas
2017-10-14
Πρόκειται λοιπόν για μια σειρά υψηλού επιπέδου, η οποία με άφησε ευχαριστημένο για πρώτη σεζόν χάρη στη διαφορετική οπτική που χρησιμοποιεί, ωστόσο θεωρώ πως για να καταφέρει να γίνει εθιστική στην συνέχεια πρέπει να δώσει πιο σημαντικές εξελίξεις και να μας κάνει να περιμένουμε 'κάτι' από την ιστορία της!
80
Δημήτρης Πολιτάκης
2017-10-12
Η αλήθεια είναι ότι η σειρά αργεί λίγο να στηθεί και να πάρει μπρος, αλλά τελικά μπαίνει κάτω από το δέρμα του θεατή, κυρίως λόγω της ψυχραιμίας και της αυτοσυγκράτησης με την οποία χειρίζεται την αναπαράσταση «εποχής».
80
Χρήστος Χριστακίδης
2017-10-10
Η σειρά δεν περιέχει ίχνος αίματος. Γεγονός αρκετά περίεργο για μια αστυνομική. Είναι όμως τόσο παραστατικές οι συνεντεύξεις με τους δράστες, που μαζί με τους διαλόγους και όλη τη θεωρία των εγκλημάτων τους, νιώθεις ότι βλέπεις τα πάντα.
80
Γιάννης Λυμπέρης
2017-10-06
Το "Mindhunter" δεν θέλει να δώσει έμφαση στο δέος που αισθανόμαστε μπροστά σε serial killers γιατί τους θαυμάζουμε. Ή πως το κλισέ πως η απόσταση που χωρίζει τον κυνηγό και τον κυνηγημένου, είναι πολύ λεπτή. Επιδιώκει να γυρίσει πίσω στην πηγή και στο τρόμο του καθενός απέναντί τους. Ότι δεν κατανοούμε, το φοβόμαστε. Πόσο μάλλον δολοφόνους όπως αυτοί.
70
Γιάννης Μόσχος
2017-10-02
Το «Mindhunter» είναι μια άκρως εθιστική σειρά, από αυτές που θέλεις να έχεις ένα Σαββατοκύριακο χωρίς τίποτε άλλο στο πρόγραμμά σου όταν την ξεκινήσεις, ώστε να τελειώσεις τη σεζόν πριν έρθει η Δευτέρα. Όταν φτάσεις όμως στο τέλος, όσο άψογα δομημένο σε γράψιμο και σε απόδοση και αν είναι αυτό και όσο και αν ανανεώνει ως ένα βαθμό ο αστυνομικό δράμα στην τηλεόραση, δε θα σου μείνουν όσα θα περίμενες και η κατάδυση στο σκοτάδι που υπόσχεται η σειρά θα έχει γίνει με δόσεις.