100
Παναγιώτης Λειβαδάρος
2017-06-14
Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο από την πέμπτη season του House of Cards και είναι από τις ελάχιστες σειρές που δεν μπορώ να της βρω κάποιο μειονέκτημα.
95
Στέργιος Πουλερές
2017-06-12
Ήταν ο καλύτερος της σειράς; Ναι και Ναι! Βαριά κουβέντα ξεστόμισα. Αλλά την εννοώ πέρα ως πέρα.
80
Aπόστολος Κίτσος
2017-06-08
Δεξιοτεχνική διαχείριση του υλικού από τους σεναριογράφους, ελάχιστα κενά διαστήματα, λειτουργικό μοντάζ, επαρκείς δεύτεροι ρόλοι και κυρίως πολύ πιο προσωποκεντρική σκηνοθεσία, με τον Κέβιν Σπέισι να απευθύνεται στην κάμερα περισσότερες από μία φορές ανά επεισόδιο, κάτι που κάνει ομολογουμένως εξαιρετικά.
80
Κώστας Φάρκωνας
2017-06-10
Το σίγουρο είναι πως οποιοσδήποτε φόβος υπήρχε για την επιτυχημένη μετάβαση της σειράς σε νέα φάση μετά την λήξη της συνεργασίας της Netflix με τον δημιουργό της σειράς, τον Beau Willimon, δεν υπάρχει λόγος να παραμένει: οι βασικοί πλέον σεναριογράφοι Frank Pugliese και Melissa James είναι έμπειροι στην πορεία της σειράς, διαχειρίζονται το υλικό τους με δεξιοτεχνία και, αν μη τί άλλο, στα πρώτα επεισόδια του πέμπτου κύκλου δείχνουν να έχουν αποφύγει τον βερμπαλισμό του τρίτου που οδήγησε σε κακό ρυθμό και προβληματική ροή γενικότερα.
50
Nίκος Γιακουμέλος
2017-06-04
Στο House of Cards πλέον βλέπουμε έναν κόσμο που αλλάζει και όπου δεν χωρά τα παλιά συστήματα. Ταυτόχρονα κοιτάμε και μια άλλοτε σπουδαία σειρά που δεν μπορεί να καταλάβει πως τα καλύτερα χρόνια της είναι πίσω.
50
Αγγελική Στελλάκη
2017-06-06
Ίσως το σενάριο να είχε γραφτεί πριν από την προεδρία του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα πολιτικού, ωστόσο οι αναφορές στη μέχρι τώρα θητεία του Τραμπ είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Και κατά τη γνώμη μου άκομψες. Γιατί είναι διαφορετικό να αναφέρεσαι σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, δημιουργώντας κάτι δικό σου και διαφορετικό να φαίνεται ότι αντέγραψες την -πολύ σκοτεινή είναι η αλήθεια- πραγματικότητα.
40
Δημήτρης Πολιτάκης
2017-06-02
Έχει χάσει όχι μόνο κάθε άλλοθι επαφής με αληθινά πρόσωπα και πράγματα, αλλά και αυτό το «διαστροφικό» χάρισμα που την διέκρινε στους δύο πρώτους κύκλους, καθώς αναλώνεται πια σε μια δίνη «ό,τι να΄ναι» μηδενισμού.