100
Κώστας Κωστάκος
Αφέσου να χαωθείς, αφέσου να κάνεις παρέα με τα τέρατα δίπλα σου, δείξε λίγη επιείκεια αν ο κόσμος ο πραγματικός ενίοτε σαχλαμαρίζει, προσπέρνα τη σαχλαμάρα, προσπέρνα τα χάσματα, αφέσου στον κόσμο του Ντέιβιντ Λιντς, αφέσου στον κόσμο του Twin Peaks.
100
Δημήτρης Πολιτάκης
2017-05-18
Το «Twin Peaks: Η Επιστροφή», όπως και οποιοδήποτε σχεδόν από τα τεχνουργήματα πάσης φύσεως και παντός πεδίου (από το σινεμά ως τα ζωγραφικά του έργα, το design και τη μουσική) στα οποία έχει κατά καιρούς αφοσιωθεί, υπήρξε κυρίως ένα εικαστικό/αισθητηριακό επίτευγμα που τακτικά έκοβε την ανάσα.
100
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2017-05-20
Ο Ντέιβιντ Λιντς και ο Μαρκ Φροστ δημιούργησαν ένα φαινόμενο που μιλά για τα πιο σκοτεινά ανθρώπινα ένστικτα πιέζοντας τα όρια του μέσου της τηλεόρασης. Μένει να αποφασίσουμε εάν όλα αυτά συνέβησαν ή ήταν απλώς ένα άσχημο όνειρο.
Ταξιδέψαμε στον τρομακτικό κόσμο των πνευμάτων, χαλαρώσαμε και λικνιστήκαμε στους ρυθμούς διαφόρων μουσικών σχημάτων στο Roadhouse bar, περιπλανηθήκαμε σε αφιλόξενα ομιχλώδη δάση, γελάσαμε με την καρδιά μας και συγκινηθήκαμε με παλιούς και νέους χαρακτήρες, ανατριχιάσαμε παρακολουθώντας τις μηχανορραφίες δαιμονικών tulpas και κλώνων και ονειρευτήκαμε χαμένοι μέσα στα lodges ξεχασμένων ινδιάνικων μύθων.
95
Μαρία Μαρκουλή
It's happening again, τρομακτικό, παράξενο, μυστηριώδες, «κουλό» με άπλετο Lynch-ικό χιούμορ και αίσθηση από Mulholland Drive (δεν αναφέρομαι μόνο στην παρουσία της Naomi Watts), όλα αυτά γι' αρχή.
95
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2017-05-12
Το νέο 'Twin Peaks' αδιαφορεί για τις συμβάσεις των άλλων σειρών αλλά και του ίδιου του παλιού του εαυτού καθώς, σαν τον κεντρικό του ήρωα, πετάει το δέρμα του και αναγεννιέται, σκηνή-σκηνή, επεισόδιο-επεισόδιο, σε κάτι εντελώς διαφορετικό, ασχημάτιστο, μαγνητιστικό.
95
Δωροθέα Ανδρικάκη
2017-05-16
Το Twin Peaks μπορεί να μεταλλάχθηκε με τα χρόνια αλλά και τότε και τώρα διατηρεί αυτή τη μοναδική ικανότητα να μαγνητίζει τις αισθήσεις και να προκαλεί τη λογική, να αποκτά τελικά το νόημα που του δίνουμε, τη γοητεία που αντέχουμε και την ομορφιά που είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε.
95
Γιάννης Λυμπέρης
2017-05-14
Ήταν όπως είναι κάθε δουλειά του Ντέιβιντ Λιντς. Αλλόκοτη, αφηγηματικά παρανοϊκή και βέβαια δεν μοιάζει με τίποτε άλλο εκεί έξω.
90
Ναταλί Σαϊτάκη
Το Twin Peaks υπάρχει για να περιγράφεται. Υπάρχει για να το ζούμε.
90
Γεράκου Γιώτα & Στελίνα Θεοδοσοπούλου
...το "Twin Peaks" συνέχισε ακάθεκτο κι έβαλε σε μια πολύ συγκεκριμένη θέση τον θεατή, τον βοήθησε να ανοίξει το μυαλό του και να συνειδητοποιήσει ότι δεν χρειάζεται να ψάχνει απαντήσεις για όλα.
90
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2017-05-08
Η τρίτη σεζόν του οράματος του Ντέιβιντ Λιντς, δεν επρόκειτο ποτέ να ήταν μια απλά καταγραφή γεγονότων. Μόνο που στην πορεία απέδειξε πως η αφήγηση μιας ιστορίας δεν ήταν καν στις προτεραιότητές του γιατί, εξ ορισμού, παρακολουθούσε πολλαπλές αφηγήσεις που αθροιστικά δημιουργούσαν την ίδια την ιστορία του κόσμου, από την γέννηση μέχρι τη συνεχή του ανανέωση.
90
Κωνσταντίνος Καντόγλου
2017-05-10
Συμβαίνει ξανά. Και συμβαίνει πιο ώριμα, πιο κατασταλλαγμένα και με μεγαλύτερη δημιουργική διαύγεια από ό,τι στο παρελθόν.
90
Ισμήνη Στέλιου
Αυτό που κάνουν οι δημιουργοί του Twin Peaks, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να χρησιμοποιούν τα μέσα που αυτοί θεωρούν κατάλληλα για να διηγηθούν μια ιστορία. Στα μέσα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο οι πρωτοποριακές τεχνικές ή οι ήχοι από πρωτάκουστα κατασκευάσματα αλλά και η αριστοτεχνική χρήση μη συνηθισμένων συνδυασμών ήχου και εικόνας με σκοπό να προκληθούν συναισθήματα.
90
Γιώργος Καραλιάς
2017-05-06
Το νέο Twin Peaks πατάει πάνω κι επεκτείνει τη μυθολογία του παλιού, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει και σε νέους θεατές να το παρακολουθήσαν, χωρίς να μπερδευτούν πολύ παραπάνω από αυτούς που έχουν δει τις προηγούμενες σεζόν.
85
ΓΜ
2017-05-04
Εν έτει 2017 το Twin Peaks είναι ένα συναίσθημα και ένας κόσμος που πιστεύαμε πως είναι νεκρός, ωστόσο συνεχίζει να ζει και να στοιχειώνει τα όνειρα μας.
85
Larry Fitzmaurice, Pilot Viruet
2017-05-01
Δεν είναι καθόλου υπερβολικό, είναι απόλυτα λογικό – και αν διαφωνείτε, τότε μάλλον δεν παρακολουθείτε το Twin Peaks.
80
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
Ό,τι συνέβη στο Twin Peaks: The Return ήταν πραγματικό και δεν ήταν πραγματικό. Ήταν ακριβής καταγραφή και ήταν θολή ανάμνηση. Ήταν παρελθόν και ήταν μέλλον. Ο κόσμος του Twin Peaks ήταν ένας κόσμος ανάμεσα στους υπόλοιπους και τον μεταχειρίζονταν δυνάμεις αδιαφανείς προς την ανθρώπινη δραστηριότητα. Ο Cooper ρωτάει σε ποιο έτος βρισκόμαστε και η Laura βγάζει την τελευταία της κραυγή. Η σειρά τελειώνει σαν να ξανακόπηκε. Ο συνεκτικός ιστός του Twin Peaks διαλύεται ακριβώς την στιγμή που η δραματική ένταση μεγιστοποιείται.
80
Το δημιουργικό δίδυμο της σειράς ήρθε αποφασισμένο να διδάξει σε όλους εκείνους που φτιάχνουν το ένα remake μετά το άλλο πώς γίνεται η σωστή επαναπροσέγγιση γνώριμου και αγαπημένου υλικού. Με όραμα. Ακόμα και αν αυτό το όραμα έχει ως σκοπό να βασανίσει τους θεατές.