Ο Κύριος Όβε(2015)
(En man som heter Ove) | Πρώτη προβολή: 23-06-2016

70
Φοίβος Κρομμύδας
Το συγκεκριμένο φιλμ βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο σουηδικό ύφος και χιούμορ και στη παγκόσμια δραμεντί και το μελόδραμά της.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2014-06-20
Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία που ξέρει να ισορροπεί σωστά πάνω στην γραμμή του χιούμορ και του δράματος, που κοιτάζει με ανθρωπιά και κατανόηση τους χαρακτήρες του και ξέρει πως οι άνθρωποι είναι κάτι παραπάνω από την εξωτερική εικόνα τους.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2014-06-19
Πέρα από το προφανές ατού πως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας ταιριάζει με το μουντό σουηδικό τοπίο και γίνεται ακόμη ευκολότερα πιστευτός, η αφηγηματική επιλογή να δούμε την αλλαγή του παράλληλα με ένα επεξηγηματικό flashback των σημαντικότερων στιγμών της ζωής του δικαιολογεί σε έναν μεγάλο βαθμό τα όσα συμβαίνουν, που δεν είναι τυχάρπαστα feelgood περιστατικά αλλά εξάγονται από το ολοκληρωμένο πορτρέτο ενός άνδρα που χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο είδη.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
Η ιστορία ενός γρουσούζη, επικριτικού και υπερ-νομοταγή 60άρη Σουηδού και οι σχέσεις του με τους νέους γείτονές του, σε μια γλυκόπικρη, ανθρώπινη ταινία περί ζωής, εντυπώσεων και συνύπαρξης.
50
Βασίλης Καγιογλίδης
Το σινεμά του Holm, όπως αυτό παρουσιάζεται στο En Man som Heter Ove, είναι φρέσκο, ζωντανό και αναβλύζει συναίσθημα μέσα από ένα έντονα πηγαίο χιούμορ αλλά κυρίως από έναν λόγο λαϊκό, ξεδιπλωμένο ωστόσο χωρίς κοινοτοπίες, μέχρι ένα μάλλον βιαστικό φινάλε.
50
Μαρίνα Βερλέκη
Μια συγκινητική κωμωδία που δημιουργήθηκε έτσι ώστε να αρέσει στο ευρύ κοινό.
50
Κατερίνα Ανδρεάκου
2014-06-18
Ο Ούβε κι η ιστορία του είναι μια γλυκόπικρη, μελαγχολικά αισιόδοξη (ναι, αυτή η αντίφαση) και, παρά τις υπερβολές της, μια ειλικρινά ανθρώπινη ταινία με απολαυστικές ερμηνείες από το καστ και ιδιαίτερα τον πρωταγωνιστή.
50
Ρόμπυ Εκσιέλ
2014-06-14
Κρίμα, εν τούτοις, που όσο αποκαλύπτεται η στιγματισμένη με θανάτους ιστορία του, τόσο φορτώνεται με αχρείαστα κλισέ η (προδιαγραμμένη) πορεία συμφιλίωσης του με τη ζωή, τόσο πιο προφανής και βιαστική γίνεται η αφήγηση, και τόσο πιο μελοδραματικός ο τόνος από γλυκόπικρος που αρχικά ήταν.
50
Χρήστος Μήτσης
2014-06-16
Μια γλυκόπικρη κομεντί πάνω στη θλίψη, την απώλεια και τη βορειοευρωπαϊκή νοοτροπία, η οποία ολοκληρώνεται μ' ένα βιαστικό, εύκολο φινάλε.
40
Αγγελική Στελλάκη
Ενδιαφέρουσα σκανδιναβική πρόταση, με μερικές τρυφερές στιγμές, αλλά και αρκετές δόσεις μελό.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Λιτή και τρυφερή σουηδική δραμεντί, χτισμένη γύρω από την προσωπικότητα του «δύστροπου» κυρίου Όβε, ο οποίος πίσω από τη σκληρή συμπεριφορά του κρύβει μια τραγική ιστορία...